16. 4. 2024
apartmaji golte

Apartmaji golte zagotavljajo sproščene dopustniške dni

Vse bolj vroči dnevi nas nenehno opominjajo, da se približuje dopustniški čas, ki bo iz nas privabil najbolj razigrane občutke. Za vse, ki sprostitev vidite v hribih, so na voljo apartmaji Golte, kjer vas bo zagotovo prepričalo udobje, dostopnost ter številne možnosti koristnega izkoriščanja časa. Vas zanimajo, kaj na Golteh sploh početi?

Golte – raj v Savinjski dolini

Savinjska dolina nudi številne pohodniške, kolesarske in druge adrenalinske priložnosti za različne ljudi. Golte zagotovo sodijo med najbolj znane postojanke te doline, kamor z veseljem vse pogosteje zahajajo tudi zahtevni gosti. Če je nekoč poletje opredeljeval odhod na morje, danes ni nujno tako. Ljudje namreč vse pogosteje službeno norenje zamenjajo za sproščen sprehod, za obisk narave, meditacijo ali drugo obliko aktivnosti, ki jim ponudi nekaj več za polnjenje energije.

 

apartmaji golte
Narava in sprostitev – apartmaji golte nudijo prav to.

 

Krajinski park Golte

Krajinski park zagotovo sodi med najbolj prepoznavne naravne danosti naše države. Gre za območje, ki ga varujemo skladno z vsemi zahtevami naravovarstva z namenom ohranjanja pristne narave v obliki kot je prisotna. To vključuje tudi redno vzdrževanje travniških površin na katerih so prisotne različne rastlinske in živalske vrste, nekatere med njimi sodijo med zelo ogrožene vrste, ki jih varujemo še dodatno.

Dostop na Golte

Dostop do vznožja omogoča avtocestni izvoz Šentrupert (v Savinjski dolini), od koder se odpeljete v smeri Mozirja. V Krajinski park Golte vas bo pripeljala nihalka. Ta je najdaljša v Sloveniji in vam omogoča hiter transport na nadmorsko višino 1410 metrov. Z vožnjo boste v samo osmih minutah premagali nadmorsko razliko 1000 metrov.

Najboljše je, da avto pustite na vznožju, od koder boste pot nadaljevali z nihalko, saj je ob vznožju na voljo, kar tisoč parkirnih mest, ki so uporabnikom na voljo povsem brezplačno. Dostop na Golte je sicer mogoč tudi z avtomobilom, je pa na vrhu mesto parkirnih mest mnogo manjše, zato naj bo nihalka zagotovo prva izbira.

Možnost bivanja – apartmaji golte

Možnost namestitve omogočajo različni apartmaji golte, ki nudijo odlična izhodišča za smučarje, pohodnike, kolesarje, plezalce ter druge športnike oziroma ljubitelje manj in bolj adrenalinskih doživetij. Odklop in sprostitev od sodobnega življenja je prvo zagotovilo, ki ga nudijo apartmaji golte, ki so sodobno opremljeni in omogočajo tudi koriščenje prehrane in wellness storitev po nižjih cenah v hotelu Montis. Na ta način boste še povečali svojo intimo v prostorih apartmaja, hkrati pa boste lahko uživali v sprostitvi in odklopitvi od gospodinjskih opravil.

 

golte
Številne priložnosti za pohodništvo, kolesarjenje ter druge bolj ali manj adrenalinske preizkušnje.

Kakšni apartmaji golte so na voljo?

Za vse apartmaje velja, da so sodobno opremljeni, so pa namenjeni različnemu številu uporabnikov. Tako apartmaja Cvet planin ter Planinski raj zagotavljata bivanje do 6 oseb, apartma Planinski biser pa bivanje do 13 oseb. Prihod v apartmaje lahko načrtujete ob 14:00, odhod pa morate opraviti do 10:00. Sam najem apartmajev je mogoč ob minimalno 3 nočitvah, za najem daljši od 7 dni, pa so na voljo še dodatni popusti.

Apartmaji zagotavljajo bivanje v visokem standardu. Pri tem so vam na voljo povsem opremljeni prostori, ki vključujejo kuhinjo, jedilnico s sedežno garnituro, kopalnico in wc, spalnice, v ceno najema pa so vključene tudi posteljnina, brisače ter drugi stroški namestitve. Zagotovo vam bo pomembno tudi dejstvo, da imajo apartmaji na voljo tudi balkon, da bo prostora za sproščanje še več.

Kaj pa hišni ljubljenčki?

Vsi ljubitelji živali se pogosto znajdejo pred dilemo, kaj v dopustniškem času narediti s svojimi hišnimi ljubljenčki. Za vse, ki slednje jemljete za svoje polnopravne člane družine, je zagotovo pomembno, da jih tako obravnavajo tudi organizatorji oziroma ponudniki dopustniškega bivanja. Prepričani smo, da vas bo novica, da apartmaji golte omogočajo tudi bivanje vaših hišnih ljubljenčkov, zagotovo razveselila. Pomembno je le, da bivanje svojega živalskega prijatelja javite že ob rezervaciji namestitve.

Kaj lahko počnem?

Bivanje, ki ga zagotavljajo apartmaji golte, vas zagotovo ne bo razočaralo. Odlične namestitve, ki nudijo priložnost za popoln odklop predstavljajo osnovo za številne možnosti raziskovanja. Apartmaji predstavljajo odlično izhodiščno točko za pohodniške izkušnje. Tako se lahko odločite za različne pohodne poti, ki so primerne za različne starosti. Za družinske izlete, ki vključujejo tudi najmlajše, bo zagotovo najboljša izbira Zajčkova pot. Ta je dobro označena, enostavna in omogoča pohodniško izkušnjo, ki traja približno 1,5 ure. Za nekoliko večje otroke in starejše pohodnike je primerna tudi Pot divjega petelina, ki vam bo vzela slabe 3 ure vašega časa. Za vse, ki želite še daljši pohodniški izziv pa je primerna Pot na Boskovec.

Poleg pohodništva je tu raj tudi za kolesarje, ljubitelje smučanja ter drugih snežnih radosti, plezanja, adrenalinskih preizkušenj kot je zipline, lahko pa se odpravite tudi v podzemno jamo in tam ohladite pregreto poletno telo.

Prepričani smo, da na Golteh prav vsak najde nekaj zase – tudi vi!