17. 4. 2024

Viski Jack Daniels je legenda med viskiji

Blagovna znamka ameriškega viskija, ki ga proizvajajo v Lynchburgu v Tennesseeju, se imenuje viski Jack Daniels. Podjetje je leta 1866 ustanovil Jasper Newton “Jack” Daniel. Na spletni strani podjetja je navedeno, da je blagovna znamka Jack Daniel’s najstarejša registrirana blagovna znamka za destilacijo v Združenih državah Amerike. Viski Jack Daniels je narejen iz koruzne, ržene in ječmenove kaše. Natančen recept za viski Jack Daniels je strogo varovana skrivnost. Recept pozna le peščica ljudi, ki s tem znanjem ne smejo zapustiti države. V destilarni Jack Daniel’s pri proizvodnji viskija uporabljajo filtriranje z ogljem. Pri tem se čisti viski pretaka skozi 10 čevljev oglja iz sladkornega javorja. Ta korak daje viskiju Jack Daniel’s edinstven gladek okus.

Viski Jack Daniels

Destilarna Jack Daniel’s

Destilarna Jack Daniel’s ponuja oglede prostorov. Obiskovalci si lahko ogledajo, kako se izdeluje viski Jack Daniels, in spoznajo zgodovino podjetja. Ogled se konča z degustacijo izdelkov Jack Daniel’s. Jack Daniel’s je priljubljena blagovna znamka viskija v Združenih državah Amerike in številnih drugih državah. Podjetje proizvaja široko paleto viskijev, med drugim Tennessee Honey, Gentleman Jack, Single Barrel in Jack Daniel’s Old No. 7. Jack Daniel’s izdeluje tudi linijo cigar, imenovano JD cigars. Te cigare so izdelane iz tobaka z okusom viskija Jack Daniel’s. Podjetje ima v Lynchburgu v Tennesseeju muzej, ki pripoveduje o blagovni znamki Jack Daniel’s in njenem ustanovitelju Jasperju Newtonu “Jacku” Danielu. Muzej je odprt za javnost, v njem pa so na voljo številni eksponati, vključno s spominki na pijačo Jack Daniel’s, starinskimi steklenicami in oglaševalskim gradivom.

Kako uživati viski Jack Daniels?

Viski Jack Daniels je najbolje uživati čistega, z ledom ali v klasičnih koktajlih iz viskija kot sta Old Fashioned ali Manhattan. Uporablja se lahko tudi pri kuhanju, da omakam in drugim jedem doda globlji okus. Če iščete gladek, bogat in izrazit viski, je Jack Daniels odlična izbira. Zaradi svoje edinstvene mešanice okusov je odličen za srkanje čistega viskija, z ledom ali v klasičnih koktajlih. Ne glede na to, kaj vam je ljubše, dvignite kozarec viskija Jack Daniels in uživajte!

Frank Sinatra in Jack Daniels

Sinatra in Jack Daniels sta stara znanca. Pravzaprav sta tako prepletena, da si težko predstavljamo enega brez drugega. Zveza se je začela že na začetku Sinatrove kariere. V štiridesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bil še razmeroma neznan, se je Sinatra pogosto ustavljal v destilarni Jack Daniels v Lynchburgu v Tennesseeju. Z delavci se je pogovarjal in spoznaval postopek izdelave viskija. Sčasoma je Sinatra postal dober prijatelj lastnika podjetja Jack Daniels. Ko je Sinatrova kariera v petdesetih letih prejšnjega stoletja vzcvetela, je poskrbel, da je prijatelja oskrboval s steklenicami Jacka Danielsa. V zameno za to je pripravil posebno stekleničenje Jacka Danielsa za Sinatro. Na steklenici je bil vgraviran Sinatrov podpis in napis “Old Pal”. Ta posebna steklenica je postala znana kot Sinatra Select in je na voljo še danes. Narejena je iz posebne mešanice Jacka Danielsa, ki naj bi bila podobna viskiju, ki ga je pil Sinatra sam. Poleg viskija Sinatra Select ima Jack Daniels tudi običajno steklenico, imenovano Old No. 7. To je najbolj priljubljen viski na svetu, na katerega večina ljudi pomisli, ko pomisli na Jacka Danielsa. Old No. 7 je narejen iz drugačne mešanice viskijev, vendar je še vedno zelo gladek in enostaven za pitje. Ta je tudi nekoliko cenejši kot Sinatra Select. Ne glede na to, ali boste izbrali Old No. 7 ali Sinatra Select, boste zagotovo uživali v kozarcu viskija. In če imate srečo, da najdete steklenico Sinatra Select, boste imeli resnično edinstven kos zgodovine.