20. 7. 2024
PVC okna

Zakaj se odločiti za PVC okna?

Za zidavo ali prenovo doma se ne odločamo ravno pogosto. Ob takih posebnih vlaganjih moramo biti zelo preudarni. Dobro se moramo pozanimati o vseh korakih. Sodobna tehnologija nam to omogoča, ne da bi skakali od prodajalne do prodajalne ali od strokovnjaka do strokovnjaka. Na spletni strani www.tetim.si/okna/pvc-okna.html si lahko preberete vse o tem, kakšna so PVC okna, in njihovi ponudbi.

Cena

Ni nujno, da je poceni tudi slabo. Podjetje nudi vrhunske izvedbe PVC oken po dosegljivih cenah. PVC okna in profili so profesionalno oblikovani in visoko kvalitetni. Kljub temu pa je njihova cena še vedno konkurenčna profilom iz drugih materialov. Tako se prihrani kar nekaj sredstev, ki jih lahko namenimo za druge izboljšave obnovljenih prostorov. V končni fazi pa prihranimo tudi pri vzdrževanju, saj imajo okna daljšo življenjsko dobo.

Vzdrževanje

Okna iz drugačnih materialov zahtevajo obnovo na vsake toliko časa. In ta obnova ni ravno najbolj poceni. Poleg tega je za njo potreben tudi čas. V veliko primerih pa tudi strokovnjak. Okna iz PVC pa na vsake toliko samo pomijemo in obrižemo z vlažno krpo. Včasih vodi lahko dodamo še malenkost detergenta, ki ga imamo pri roki. In smo opravili za nekaj časa. Tako vzdrževanje pa je enostavno in zahteva le malo časa in skoraj nič denarja. PVC okna pa bodo zopet kot nova.

Trajnost

Življenjska doba PVC oken je zelo dolga. Močni PVC materiali dobro tesnijo. To preprečuje zunanjim vremenskim neprilikam omejen vstop v prostor. Ker je PVC praktično neuničljiv, ga ne more uničiti rja niti mikroorganizmi. Ker okna dobro tesnijo, je pojav vlage v prostoru skoraj nemogoč. Hkrati pa trdnost materialov preprečuje njihovo uničenje zaradi udarcev in toče.

Varnost

Okna so dostikrat odprta vrata nepridipravom. PVC okna so v tem primeru zelo varna, saj vsebujejo sredico iz jekla. To pa nepovabljenim gostom močno oteži delo.

Nakup

Videz naravnega lesa je lep in topel na pogled. Vrhunska kvaliteta PVC oken prav tako lahko daje videz naravnega lesa. Profile preprosto premažejo s posebnimi barvami v videzu naravnega lesa. Naše počutje bo tako še bolj prijetno. Izbrali so bomo poceni okna, ki jih bomo z lahkoto vzdževali. Njihov nakup bo skoraj trajen in počutili se bomo prijetno in varno.

PVC okna naročite pri omenjenem prodajalcu. Prišli vam bodo izmerit točne mere in po teh merah tudi naredili vaša okna. Ko bodo pa enkrat izdelana, jih bodo tudi strokovno vgradili in vam dali osnovne napotke za vzdrževanje in morebitne servisne storitve.

Okna so naravni vir svetlobe. Ni pa to njihova edina naloga. Prostor morajo ščititi tudi pred vročino, mrazom in malimi nepridipravi. Prav tako zagotavljajo zvočno pregrado z zunanjim svetom. Kljub vsemu pa morajo omogočati dotok svežega zraka. In z okni tipa Trocal 76MD in Trocal 88MD podjetje zagotavlja ravno to.

Trocal 76MD

So okna z gradbeno globino 76 milimetrov in vsebujejo 6 komor. Tesnenje je trojno s trajno elastičnimi tesnili. Okna omogočajo možnost vgradnje stekla globine 48 milimetrov. Kljub temu jih lahko obložijo z alu oblogo na zunanji strani. Njihova toplotna izolacija je Uw= do 0,73 W/m²K. Okovje je iz materialov ROTO NT.

Trocal 88MD 

Ta PVC okna priporočajo pri vgradnji nizko energetskih hiš. Zahtevnejši kupci so usmerjeni v modernejše gradnje z varčevanjem pri energiji. Ti standardi zahtevajo profile manjše toplotne prehodnosti. Prav tako želijo trojno zasteklitev oziroma imajo posebne zahteve za doseganje manjše porabe. Okna odlikujejo moderne elegantne oblike profilov širine 88 milimetrov in imajo 6 komor. Okna izolirajo Uw ≈ 0,8 W/m²K, stekla pa Ug=0,6 W/m2K. Prav tako pa imajo visoko zvočno izolacijo. Kar do Rw 48dB. Odlikuje jih statična trdnost tudi pri večjih elementih in so trojno tesnjena. Za preprečevanje kondenza je vgrajeno serijsko režno zračenje. Serijsko vgrajen je tudi prevzdigovalec kril za blokado vrtenja pololive pri odprtem oknu. Varnostno okovje je prav tako serijsko vgrajeno.

Tako ni prav nobenega zadržka, da se ne bi odločili za nakup edinstvenih PVC oken pri prodajalcu, ki nam vse to omogoča.