21. 4. 2024
klima za avtodome

Klima za avtodome je (skoraj) obvezna oprema vsakega avtodoma

Imate avtodom in razmišljate, da bi vanj zmontirali klimo? Dometic klima za avtodome je zagotovo izbira, za katero vam ne bo žal.

Si predstavljate, da si v službi vzamete mesec dni dopusta, spakirate vse, kar potrebujete za preživetje, v avtodom, in se odpravite na avanturo v neznano? Nimate nobenega začrtanega cilja, vsak dan se sproti odločite kako boste preživeli dan in kam boste šli, pri tem pa vas nihče nikamor ne priganja. Na potovanju ste povsem sami, ali pa v družbi ljubljene osebe in tako ustvarjate nepozabne spomine in doživetja o katerih boste lahko govorili vnukom. Sliši se kar dobro, kajne? Kaj pa, če vaš avtodom nima klime, vi pa potujete sredi poletja, ko je največja vročina? To zna biti kar nadležno in vam lahko pokvari razpoloženje ter vpliva na dolžino vašega potovanja. Morda (še) ne veste, vendar obstaja klima za avtodome, ki je majhna, tiha in se odlično prilega v vsak avtodom.

Potovanje z avtodomom je za nekatere način življenja, to prakticirajo vsako leto (pogosto tudi večkrat na leto), lahko bi rekli, da gre že za tradicijo. Na drugi strani pa so ljudje, ki jim tovrsten način počitnikovanja nikakor ne odgovarja, morda tudi zato, ker premalo vedo o avtodomih in bivanju v njih. Če ste eden izmed njih, berite naprej in morda vas prepričamo, zakaj je dopustovanje z avtodomom enako dobro ali pa še bolje od dopustovanja v hotelih in apartmajih.

Avtodom vam zagotavlja veliko svobode, tako pri organizaciji kot načinu potovanja. Začetna investicija v nakup avtodoma je morda res nekoliko visoka, vendar se vam to čez čas obrestuje. Za eno ceno dobite prevoz in namestitev, opremite ga lahko povsem po svoje, v njem je vse, kar najdete tudi v apartmaju (dnevna soba, kuhinja, WC, kopalnica), zaradi dobrega načrtovanja je zelo prostoren in verjemite, da ko boste v njem preživeli dva ali tri dopuste, sploh ne boste ničesar pogrešali in vam bo tak način dopustovanja enostavno zlezel v kri.

Obvezna oprema

Pomembno pa je, da če ste kupili avtodom brez klime, to čim prej uredite in vgradite klimo, saj poletne temperature podirajo rekorde in zagotovo si ne želite, da bi se dobesedno kuhali v lastnem avtodomu. Lahko bi rekli, da je klima za avtodome danes že skoraj obvezna oprema vsakega avtodoma.

Klima za avtodome je primerna za vse vrste avtodomov, saj je zelo majhna (odvisno katero izberete) in zato ne vzame veliko prostora. Ima kompaktno zasnovo, zaradi majhnosti pa pušča dovolj prostora za montažo solarnih panelov ali satelitskega krožnika. Možno je vgraditi celo dve klimatski napravi, če imate več ločenih prostorov. Zagonski tok je ponavadi zelo nizek, zato vas električna zaščita ne rabi skrbeti. Pretok zraka lahko upravljate sami in ga prilagodite glede na potrebe (usmerite ga lahko dol, gor, levo ali desno). Klima za avtodome je enostavna in hitra za upravljanje, modernejše klime pa imajo vgrajeno tudi LED osvetlitev, ki ob večerih poskrbi za prijeten in romantičen ambient v vašem avtodomu. Če vas skrbi, da bo klima za avtodome v razmeroma majhnem prostoru avtodoma povzročala preveč hrupa, naj vas potolažimo, da to ne drži. Klima je zelo tiha, zato njenega delovanja najverjetneje sploh ne boste opazili in boste lahko v istem prostoru brali knjigo, kuhali, se pogovarjali z družino ali znanci.

Smo vas že prepričali v nakup klime za avtodome? Nikar preveč ne odlašajte, saj bo poletje kmalu tu, vi pa si gotovo ne želite, da bi se (spet) potili v vašem avtodomu, ker še nimate klime. Verjemite, da boste zaradi klime boljše volje, lažje boste funkcionirali, predvsem pa boste imeli zagotovljen hladen prostor, kamor se lahko umaknete pred vročimi sončnimi žarki.