18. 7. 2024
fizioterapija ljubljana

Fizioterapija Ljubljana na domu in online za vsak problem

Pri nekaterih bolezenskih stanjih je potrebno obsežno zdravljenje in en del tega je lahko tudi fizioterapija. S fizioterapijo se zdravi in izboljšuje različna stanja, zato je lahko za vaše probleme ta oblika zdravljenja najboljša. Therapia – fizioterapija v Ljubljani po dobri ceni vam poleg zdravljenja v ambulanti, ponuja tudi zdravljenje na domu ali celo online. Poleg Ljubljane, vas lahko diplomirani fizioterapevti obiščejo tudi po drugih krajih v Sloveniji. Obravnave na domu so primerne za vse, še posebej tiste, ki se težje gibljejo. Prav tako pa se lahko odločite tudi za obravnavo online, kjer vam fizioterapevt po najboljših močeh pomaga pri vaših težavah.

Prednosti fizioterapije na domu

Načeloma se fizioterapija izvaja v ambulantah. Nekateri pa nimajo možnosti obiskati fizioterapevta v ambulanti. To je lahko zaradi težav v gibanju ali pa preprosto nimajo prevoza. Obstajajo tudi pacienti, ki živijo v domu za ostarele in jim je dostop do ambulante otežen. Te težave lahko rešite tako, da se odločite za obisk fizioterapevta na domu. Fizioterapija Ljubljana je ena izmed fizioterapevtskih ambulant, ki vam to omogoča. Preprosto se dogovorite za termin in fizioterapevt vas obišče na domu. Fizioterapija Ljubljana s tem poskrbi, da se obišče prav vsakega pacienta, ne glede na mobilnost. Poleg Ljubljane, vas lahko obiščejo tudi v številnih krajih po Sloveniji.

Če pa vašega kraja fizioterapija Ljubljana ne obiskuje, pa se lahko odločite za online obravnavo. Taka obravnava je dostopna res vsakemu, ki ima mobilni telefon ali računalnik in takoj lahko začnete z rehabilitacijo. Vse vaje izvajate v domačem okolju in pod budnim očesom fizioterapevta.

Kakšne vrste fizioterapije obstajajo?

Fizioterapija je širok pojem za več različnih vrst fizioterapij, ki pomagajo pri različnih težavah. Glede na vaše težave, se fizioterapevt odloča za primerno vrsto fizioterapije, ki vam bo za vaše težave najbolj pomagala.

Vse bolj uporabljena je nevrofizioterapija, ki se ukvarja z rehabilitacijo obolenj in poškodb nevrološkega sistema. Ker je živčevje izjemno pomembno za vsakdanje delovanje telesa, so poškodbe živčevja lahko zelo škodljive za kakovost življenja. Z nevrofizioterapijo pa se vseh bolezenskih stanj živčevja lotite in jih s pomočjo primernih vaj izboljšujete.

Najpogostejše težave, zaradi katerih je fizioterapija Ljubljana primerna

Fizioterapija Ljubljana se ukvarja s širokim spektrom težav, ki pacientom onemogočajo normalno življenje. Lahko gre za poškodbe, zaradi katerih je potrebna rehabilitacija. Pogosto pa gre tudi za kronična obolenja, kjer popolna rehabilitacija velikokrat ni mogoča, vseeno pa se v takih primerih strmi k izboljšanju stanja.

Obisk fizioterapije je priporočljiv vsem tistim, ki so imeli zlome ali zvine. S fizioterapijo si lahko povrnejo popolno gibljivost. Prav tako lahko fizioterapija Ljubljana pomaga pri slabši gibljivosti, pa pri oslabljenih mišicah in sklepih.

S starostjo se na žalost začenja pojavljati največ težav s splošno gibljivostjo, čeprav lahko nekateri težave opazijo že prej. Tu gre lahko za težave z ravnotežjem, revmatičnimi in degenerativnimi obolenji. Potem pa so tu še resna bolezenska stanja, kot so kronične bolezni, pa kapi in podobno. Zagotovo je treba čim hitreje poiskati pomoč, ki jo nudi fizioterapija Ljubljana, še posebej zato, da se stanje ne slabša. Obisk fizioterapevta vam bo pomagal, da bolezen ne bo napredovala preveč hitro in boste lahko še dolgo živeli gibanja polno življenje.