20. 7. 2024
pižama

Ali so pižame vredne svojega denarja

Ali spite v raztegnjeni in ponošeni majici ali nosite doma pižame za spanje in večer ter jutro? Pižama je oblačilo, ki bi moralo biti kakovostno in prijetno ter mehko za spanje. Hkrati mora biti udobno, da nas greje ali le ogrne poleti, da se ne potimo.

Tako si zagotovimo vso noč trden spanec, ki nas pomlajuje in celicam vrača prvotno energijo ter  prožnost. Dejansko se med trdnim spanjem obnovi celoten DNK, če ima le pogoje in eden od pogojev je gotovo kvalitetna nočna obleka. Torej se splača nabaviti kvalitetno pižamo.

Kakšna pižama je najboljša?

Vedno kupite kakovostno pižamo. Taka je dejansko najboljša in sicer mora biti obvezno izdelana iz naravnih materialov. Materiali so različni in ljudem so všeč razni materiali na pogled in tudi na otip. Nekateri določene matirale nekateri ljudje prenesejo dosti bolje, kot drugi. Sami ugotovite, kaj vma ustreza oblj.

pižama

Bombaž

Bombaž je najbolj razširjen material med ljudmi in ga imajo najraje, ker je zelo mehak in topel, sploh, če je pletenje bolj debelo torej, da je blago močno. To je super za pozimi.

Bombaž pa je lahko tudi izjemno tanek za poleti. Dobro vpija vlago in se hitro suši, tako da nismo ponoči mokri, kar je pomembno zaradi kakovostnega spanca in da se ne prehladimo ter tudi ne smrdimo.

Iz bombaža so narejene moške in ženske pižame, tudi otroške in najstniške. Nekatere so oblikovane za oba spola. Barve so različne, velikokrat so vzorčaste in raznih krojev, z dolgimi ali kratkimi rokavi in hlačnicami. Lahko so bolj modne ali običajne, s prijetnimi nočnimi motivi ali katerimi koli drugimi trendovskimi motivi.

Saten

Iz satena so narejene najbolj prestižne, seksi in dizajnerske pižame, ki jih lahko srečate na internetu v prodajani. So ženski in moški modeli in oboji zgledajo res fantastično. Gre tudi za posebne kroje, ki še posebej poudarijo postave.

Saten je raznih barv, največkrat pa je kraljevskih barv, kot so temno modra, črna, vijolična bordo in podobne prestižne barve. Skoraj praviloma so enobarvne, saj sta že njihov bleščeč izgled in kroj nekaj posebnega in že to pritegne oko. Saten je naraven material, ki je nekoliko bolj hladen in je gotovo primeren za toplejše mesece.

Svila

Prava naravna svila je izjemno redka in tudi draga. Ne nasedajte na plastične ponaredke svile, ker boste v taki obleki res težko spali, ker boste čisto naelektreni. Izognite se vsemu, kar je sintetika, čeprav odlično imitira saten in svilo. Vendar boste že na otip takoj vedeli, da gre za prevaro, pa po ceni tudi.

Iz svile so največkrat narejene prestižne ženske spalne srajce in tudi pižama. Se najdejo tudi kroji za moške, vendar jih moški redko oblečejo, le tisti, ki na sebe in na svoj izgled dajo res veliko in hočejo biti zares seksi ter privlačni. Svila spada med bolj hladne poletne materiale.

Dejansko se kvalitetne pižame res splača kupiti po zmeni ceni, ki ni najnižja, kot  v trgovskih centrih. Za dobro pižamo odštejete več, ker jo boste tudi imeli dlje časa in se ne bo razlegnila ali obrabila in zbledela.

Kar se tiče kroja je vaša osebna odločitev, v kateri kroj vam bo najbolje pristajal, lahko pa ga izbere tudi parter. Vsekakor pa glejte najprej na udobje, da boste spali vso noč globoko in mirno.