25. 6. 2024

Živalski vrt Ljubljana

Ste za prijeten in poučen družinski izlet? Živalski vrt je definitivno najboljša izbira za to! Se še spomnite tistih dni svoje mladosti, ko so se vam oči še kako zasvetile, ko so vam povedali, da odhajate v živalski vrt? Zadeve sedaj niso nič drugačne! Otroci še vedno obožujejo opazovati najrazličnejše živali in njihova obnašanja in prav gotovo, bi tudi vi, ne glede na leta ob ogledu živalskega vrta še kako uživali!

Živalski vrtV kateri živalski vrt pa se dandanes najbolj splača oditi na ogled? Slovenski živalski vrt v Ljubljani je morda res da majhen, vendar organizacija in izjemna ureditev slednjega zagotovo odtehta vprašanje majhnosti. V Ljubljanskem živalskem vrtu najdemo zares veliko število zanimivih živalskih vrst, ki so po slednjem zelo dobro razporejene in oskrbovane.

Če pa se vam zahoče malenkost večji in morda pestrejši živalski vrt, se lahko prav zagotovo oglasite v živalskem vrtu Zagreb, kateri je še vedno kar dosti blizu Sloveniji. Zagrebški živalski vrt namreč slovi po ogromnem številu najrazličnejših vrst ptic in posebnem, nočnem oddelku, kjer lahko vidimo številne vrste živali, katere živijo v temnem delu našega sveta. Po živalskem vrtu so postavljene tudi različne atrakcije, katere so zanimive tako za starejše kot seveda še toliko bolj za naše najmlajše.

Ob priložnosti pa lahko seveda obiščete tudi živalski vrt na Dunaju. Dunajski živalski vrt namreč sodi med ene največjih v celi Evropi, do njega pa iz Slovenije potrebujemo zgolj pičlih pet ur. Seveda je sam živ. vrt več kot vreden ogleda! Možnost se imamo sprehoditi čez izjemno lepo arhitektsko narejene mostičke skozi gozdnate površine, kjer opazimo tudi veliko število veveric in drugih gozdnih živali. Ena večjih znamenitosti dunajskega živalskega vrta so tudi pingvini, katere lahko vidimo tako ob poletnem času kot seveda tudi med zimskem.

Živalski vrtovi so kot že omenjeno lahko zelo poučni in seveda še kako zanimivi tako za odrasle kot tudi za otroke. Zatorej je obisk kateregakoli živalskega vrta še kako dobra ideja za lep družinski izlet.