25. 6. 2024
Vrtalni stroji

Kje kupiti kakovosten vrtalni stroj?

Vrtalni stroji za domačo in poslovno rabo, primerni za manjše ali velike delavnice so vam na dosegu roke z ugodnimi cenami in visoko kakovostjo, pri podjetju Lestroj. Podjetje je specializirano za prodajo in najem raznih delavskih strojev, med drugim tudi ponujajo različne vrtalne stroje blagovnih znamk SCM, Morbidelli, Minimax Houftek, Koch ipd. Če iščete kakovosten vrtalni stroj za domača ali profesionalna opravila, so kvalitetni vrtalni stroji podjetja Lestroj prava izbira. V svoji ponudbi imajo rabljene in prav tako nove vrtalne stroje, ki jih lahko uporabljate za svojo stroko dela.

Vrtalni stroji vam bodo pomagali pri vseh zastavljenih opravilih kakovostno in hitro, saj so le ti zadovoljstvo mizarjev, raznih podjetij in tistih, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z obdelavo lesa. V primeru, da ne veste, za katerega bi se odločili, ali bi jih želeli naročiti več, jim lahko pošljite povpraševanje in kontaktirali vas bodo v najkrajšem možnem času.

Zakaj se uporabljajo vrtalni stroji?

Vrtani stroji se uporabljajo predvsem za obdelavo izvrtin lesa z vrtanjem, povrtavanjem ali grezenjem. Uporabljamo jih v različnih panogah, kot so lesna, kovinarska, orodjarska ipd. Z njimi si tako lahko pomagamo vrtati vertikalno ali horizontalno, koliko dopušča vrtalna glava.

 Stroji za vrtanje in njihove vrste

Vrtalni stroji se delijo na več vrst, mi vam bomo danes predstavili dve najpogosteje uporabljeni vrsti:

  • mozničarke;
  • horizontalne / vertikalne stroje.

Mozničarke so vrtalni stroji, ki se največkrat uporabljajo v mizarskih delavnicah pri proizvodnji pohištva in obdelavi lesa. Vrtalni stroji za mozničenje so takšni vrtalniki, s katerimi se lahko izdelujejo luknje za moznike. To nam zagotavlja samostojno montažo pohištva ter zagotavljanje stabilnosti. Običajno imajo mozničarke več vrtalnih vreten- od 21 do 27, z možnostjo vrtanja horizontalno ter vertikalno.

Horizontalni vrtalniki so najpogostejši lesnoobdelovalni stroji srednjih in večjih mizarskih delavnic. Omogočajo enostavno obdelavo večjih lesenih konstruktov ali pohištva, kot so npr. vrata. Premična vrtilna glava in kakovostna vodila ter ročice omogočajo enostavno in hitro delo, brez večjih naporov.

Ponudba vrtalnih strojev podjetja Lestroj

V svoji ponudbi ima Lestroj vrsto vrtalnih strojev:

  • Mozničarka SCM/Minimax AD 21: prvi profesionalni vrtalni stroj, ki ima 21 hitro-vpenjalnih vreten, pnevmatski dvig in spust agregata, dva potisna cilindra, zatič za vrtanje pod 45 stopinj ter alu vodila z omejevalci 3000 mm. Zagotavlja hitre in natančne nastavitve in ima odlično razmerje med kakovostjo in ceno.
  • Mozničarka SCM Startech 21: profesionalni vrtalni stroji, namenjen uporabi v manjših in večjih mizarskih delavnicah ter za vsako podjetje, ki potrebuje kakovosten in večvretenski vrtalni stroj. Vsebuje 21 vrtalnih vreten, razmik 32 mm in natančno nastavitev s pomočjo desetinskega nonij merilnega sistema, ki omogoča natančnost 0,1 mm. Kakovostna vodila poskrbijo za dolgoletno uporabo brez težav.
  • Mozničarka SCM Startech CN Plus: je najbolj prodajana mozničarka za vrtanje, rezanje ter žaganje. Prednosti so natančna obdelava, hitri pomiki ter različne možnosti uporabe sodobne programske opreme za pohištvo, z uporabo nalepk s črtnimi kodami.
  • Vrtalka SCM Formula AS16: profesionalni horizontalni vrtalni stroji izdelani iz sive litine in ekscentričnim prijemom obdelovalca. Stroji so zelo enostavni za uporabo zaradi svoje fiksne mize in premično vrtalno glavo. Doseže hitrost vrtenja do 3000 obr/ minuto.
  • SCM Startech CN V: pretočni vrtalni stroj, ki vsebuje vrtalno enoto z 11 svedri ter hitrostjo premika 20 m/minuto. Vrtalni stroj omogoča poenostavljeno vrtanje in izboljšano kakovost.
  • Mozničarka/ zabijalka Koch Sprint BASE. LINE in PRO. LINE: sta avtomatska stroja za vrtanje, brizganje lepila ter zabijanje moznikov. Oba sta blagovne znamke KOCH, ki je priznana znamka nemškega porekla. Stroja sta namenjena horizontalnemu vrtanju, vendar imata dodatek vertikalnega vrtalnega agregata. Tako dejansko stroja uvrščamo v profesionalno zasedbo za velike ali manjše delavnice.
  • Stroji MORBIDELLI CX100: izjemno popularni vrtalni stroji med mizarji in med večjimi proizvodnimi obrati. Pretočni vrtalni in rezkalni stroji zavzamejo malo prostora, rezkajo in obrezujejo iz vseh 4 strani, s pomočjo preprijemanja klešč. Nudi vertikalno in horizontalno vrtenje, poudarek ima na produktivnosti vrtenja.

Vrtalni stroji so vedno bolj popularni med zmogljivimi stroji za mizarje in druge večje panoge. Z njimi lahko zelo enostavno in hitro vrtate vertikalno in prav tako horizontalno. Glede na velikost svoje delavnice lahko izberete, kateri stroji so primerni za vas. Pri podjetju Lestroj ponujajo vse vrste strojev za obdelavo lesa, skupaj z ostalo opremo, ki spada zraven.

V ponudbi imajo stroji več možnosti nastavitev in so za domačo kot profesionalno rabo. S temi stroji priznanih blagovnih znamk ne boste razočarani:

  • SCM, Morbidelli, Minimax, Houfek, Koch

V primeru, če ne veste, za katerega bi se odločili, so vam pri podjetju Lestroj zmeraj na voljo, da vam pomagajo. Lahko pa jim prav tako posredujete povpraševanje in vam bodo v najkrajšem možnem času odgovorili.