20. 7. 2024
Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani – zakaj je pomembno, da je vaša spletna stran optimizirana?

Optimizacija spletnih strani je izraz, ki izhaja iz kratice SEO in v angleščini pomeni Search Engine Optimization. Na kratko je to postopek, ko izbrano spletno stran strokovnjaki za SEO pripeljejo na top oziroma najboljše pozicije v Google iskalniku. Zakaj samo v Googlu? Ker je to najpomembnejši spletni iskalnik, ki ga uporablja več kot 70 % uporabnikov spleta. Če potrebujete optimizacijo vaše spletne strani, potem kliknite https://www.spletnipartner.si/optimizacija-spletnih-strani/ in najboljši strokovnjaki na tem področju v državi bodo vašo spletno stran pripeljali do vodilnih mest v spletnem iskalniku.

Optimizacija spletne strani bo na vašo spletno stran pripeljala obiskovalce, ki že iščejo produkte, ki jih ponujate vi ali vaše podjetje. Zelo pomembno je, da ste na prvi strani Google iskalnika, če vas tam ni, praktično ne obstajate, saj zelo malo vaših bodočih strank klikne na drugo, kaj šele na tretjo stran ponujenih iskanj. Izberite ključne besede, za katere bi želeli, da se vaše podjetje uvršča na prvo stran iskalnika med iskanimi zadetki. Ključne besede naj opisujejo vaše podjetje, produkte in storitve, strokovnjaki za optimizacijo spletnih strani pa bodo poskrbeli, da bodo potencialne stranke na spletu našle prav vas.

Kako po korakih poteka optimizacija spletnih strani?

Za učinkovito in kakovostno opravljeno optimizacijo vaše spletne strani so potrebni štirje zelo pomembni koraki, ki morajo biti opravljeni v pravem vrstnem redu.

  1. Pregled obstoječega stanja spletne strani

Strokovnjaki za SEO se vsakega projekta lotijo tako, da dobro pregledajo in ocenijo obstoječe stanje. Poiščejo morebitne napake, ki se bodo odpravile, in naredijo najboljšo možno strategijo, ki ji kasneje tudi sledijo.

  1. Analiza ključnih besed za spletno stran

Kakovostna optimizacija spletnih strani temelji na obširni in natančni analizi ključnih besed. Strokovnjaki bodo za vašo spletno stran poiskali najbolj primerne ključne besede, lahko jih predlagate tudi sami, ki bodo “delale” za vašo spletno stran. Pri ključnih besedah velja pravilo “več je več”, zato je pomembno, da so izbrane ključne besede in besedne zveze z dovolj mesečnimi iskanji, daljše ključne besede in besedne zveze itd.

  1. Ureditev spletne strani za ON site optimizacijo

Prav vsaka spletna stran mora slediti določenim ON site pravilom, tudi vaša, če želite, da se v iskalniku uvršča visoko. Zato je treba poskrbeti, da je vaša spletna stran optimalno urejena za ON site optimizacijo. Zapomnite si, s kakovostno vsebino, ki vsebuje izbrane ključne besede, boste obiskovalca dlje obdržali na spletni strani. To zazna tudi Google in ugotovi, da je vaša stran pravi zadetek za potencialne stranke. Seveda pa uporabljajte izbrane ključne besede v naslovu, v H1 oznaki, vsebini in URL naslovu, tako bo Googlu takoj jasno, pod katero ključno besedo naj v iskalniku pokaže prav vašo vsebino.

  1. Ureditev OFF site optimizacije

V zadnjem koraku pa je treba opraviti še OFF site optimizacijo, brez katere uspeha ne bo. Zagotoviti je treba zadostno količino zunanjih povezav na vašo spletno stran, saj se bo le tako lahko vaša spletna stran pojavila med TOP zadetki v iskalniku.

Zakaj je optimizacija spletnih strani tako pomembna?

Zato, ker vam optimizacija spletnih strani omogoča, da boste na vašo spletno stran pripeljali kakovostne obiskovalce, kar jih je danes mogoče dobiti na področju digitalnega marketinga. SEO optimizacija lahko pomaga pri povečevanju obiska in, kar je najpomembneje, povečanju prodaje kot tudi pri povečevanju prepoznavnosti podjetja, blagovne znamke, produktov ali storitev.

Optimizacija spletnih strani – jo lahko opravimo sami?

Seveda, če se spoznate na SEO optimizacijo, sicer je bolje, da delo za vas opravijo strokovnjaki s tega področja. Optimizacija spletnih strani lahko poteka na več načinov, a le redki so učinkoviti in odobreni s strani Googla. Zato je tako pomembno, da vam na pomoč priskoči podjetje, ki se profesionalno ukvarja s SEO optimizacijo, da ne boste spletni strani naredili več škode, kot koristi.