20. 7. 2024

Najboljše 3 ribiške palice

Gotovo vam je že kdaj ušla riba, pa ste krivili opremo, saj je tudi prav! Da vam je ušla riba so krive prav tiste poceni ribiške palice, ki ste jih kupili v Hoferju ali Lidlu. Če ste mislili, da se da kupiti poceni palice samo tam, se motite. Na podlagi izkušenih ribičev boste v naslednjem članku izvedeli za tri kvalitetne in cenovno ugodne ribiške palice ki so namenjene krapolovu. Vedeti pa morate, da se kvalitetne ribiške palice zares, in poudarjam, zares ne kupuje v trgovinah kot sta Hofer in Lidl. Podobno kot kupujete telefone, računalnike, orodja v specializiranih trgovinah in odličen kruh v pekarnah, ribiške palice kupujte v ribiških trgovinah in nikjer drugje, saj je lahko njihova kvaliteta izdelave vprašljiva. Poleg tega, pa vam prodajalec ki je zaposlen v taki trgovini in se verjetno tudi sam ukvarja z ribolovom, lahko predlaga in pomaga pri izbiri ribiške palice.

ribiške paliceEna izmed odličnih palic, tudi za začetnike, je Black Widow od proizvajalca Daiwa. Je enostavna, vendar še zelo zanimivega dizajna. Je tudi dovolj močna in trdna pa tudi tanka in lahka, kar omogoči enostavno ravnanje z njo.

Druga legendarna palica pa je Maver Genesis. Prvič je bila objavljena v katalogu Maver leta 2007, kasneje pa so jo izpopolnili in jo prodajajo še danes. Kupite jo lahko v Sloveniji ali pa v tujini, na voljo je v več dolžinah in ni dvoma da boste našli sebi primerno.

Med bolj kvalitetne in pa malce dražje ribiške palice sodi SONIK SKS, izdelana je iz karbona, kar jo naredi trdno a hkrati mehko in lahko.

Tako, tu so na kratko predstavljene tri ribiške palice, če se odločite za nakup nove palice za ribolov, zares, ne hodite v nespecializirane trgovine, kajti tam boste kupili palico, ki vas bo le razočarala, pa še lačni boste, ko vam bo pobegnila riba.