18. 7. 2024
tekalna steza forum

Tekalna steza forum je za začetnike in profesionalce

Tekalna steza forum je zelo priljubljena za trening doma ali v pisarni in tudi v fitnes studiu. Slednji je vedno manj v uporabi zaradi različnih vedno bolj omejujočih kovid zakonov ter prepovedi, ki so precej nesprejemljiva za večino ljudi. Zato so tekalne steze NordicTrack za uporabo doma zelo dobrodošle, ker imate lahko normalen trening v svojem stanovanju ali pisarni za nizko ceno ter na majhnem prostoru. Ni vam treba iti niti ven. Tako se lahko tekalna steza forum uporablja tudi v slabem vremenu, med dežjem, mrazom, vetrom ter snegom kadarkoli. Vaš trening ne bo več nikoli izostal, kar bo pozitivno vplivalo na vaše počutje.

Kaj ne tekalna steza forum?

Tekalna steza forum je fitnes in kardio naprava. To pomeni, da z njo lahko trenirate vse telo in s hojo ter s tekom ohranjate svojo kondicijo, zdravje ter telesno maso. Svoje telesne funkcije lahko merite tako, da namestite naprave na stezo in merite srčni utrip ter ostale funkcije, ki vam povedo, kako naporno ste trenirali in koliko ste napredovali zadnje čase.

 tekalna steza forum

Katere so njene funkcije?

Tekalna steza forum je v prvi vrsti zelo zmogljiva naprava. Ima 7 inčni prikazovalnik, to je ekran, na katerem vidite dogajanje in funkcije ter ga tudi z dotikom lahko nastavite. Tekalna površina je dolga 140 cm in široka 51 cm.  Poganja pa jo močan motor. Ta omogoča, da se tekalna površina premika s hitrostjo od 0 do 22 km/h.

Tisti, ki bi radi imeli bolj naporne treninge in niste več začetniki pa boste veseli dodatne funkcije, da lahko ta naprava omogoča kar 12 % naklon, kar simulira klanec in vaše telo še bolj ojača. Tekalna steza forum ima precej inovativen način prilagajanja ter programiranja vadbe za vaše potrebe. Tako lahko med samo vadbo nadzirate hitrost in nagib tekalne površine.

Zaslon je na dotik

Zaslon je dokaj  velik in je na dotik, tako lahko hitro in enostavno urejate nastavitve naprave. Ker je zaslon precej velik, boste jasno videli vse nastavitve. Na zaslonu lahko izbirate tudi način vaše vadbe.

Ta zaslon ima to super lastnost, da ga lahko z lahkoto povežete tudi z drugimi napravami. Na njem lahko poslušate program vadbe. Lahko si ustvarite tudi svojega zato se boste lažje skoncentrirali na samo vadbo in jo speljali od začetka do konca brez nepotrebnih prekinitev. Tako boste dosegli dosti boljše rezultate.

Ta naprava je združljiva s aplikacijo iFit, na katero boste naročeni brezplačno kar po leta. Ta aplikacija omogoča dostop do vodenih treningov različnih osebnih trenerjev. Zato se bodo vaše možnosti za uspeh bistveno izboljšale.

Interaktiven zaslon vam bo omogočil spremljanje vseh informacij o vaši vadbi, ki jih boste videli kar sproti. To pa so čas, hitrost in razdalja ter tudi porabljene kalorije. Te informacije se prikazujejo poleg ostalih informacij ter vašega programa.

Kaj pomeni nadzor naklona teka?

Tekalna steza forum omogoča tako tek kot tudi počasno in hitro hojo. Tako jo lahko uporabljate vsi, neglede na vašo fizično kondicijo in starost, ker se jo da prilagoditi točno vašim potrebam.

Ena od najboljših funkcij za vadbo je gotovo hoja v hrib. Tudi tek v hrib oziroma v klanec je izjemno učinkovit. In ta tekalna steza forum točno to tudi omogoča. Začnete z majhnim naklonom in ko boste napredovali ter videli na zaslonu rezultate, boste lahko povečevali zahtevnost vadbe. Vendar naredite to res postopa, ker vam drugače vadba ne bo odgovarjala in se bo telo uprlo.

Tekalna steza forum omogoča do 12 % naklon za hojo navkreber ali za tek. To je seveda izjemno učinkovita vadba in ko boste do nje prišli, ste res že močno napredovali.

Da bi bila vaša hoja ali tek udobna na tej napravi in bi želeli vaditi več kot pol ure, ima steza vlažilnike, da vaša hrbtenica ne bo trpela. Najbolje pa je to, da ko končate z vadbo, jo lahko zložite in pospravite, da vam ne dela napoto, če nimate dosti prostora.