18. 7. 2024
svetlinovo olje

Svetlinovo olje ima številne pozitivne učinke na naše telo

Imate težave z uravnavanjem hormonov? Se soočate s prekomerno izgubo las ali slabo kožo? Imate boleče menstruacije? Pri vseh teh težavah vam lahko svetlinovo olje zelo pomaga. Zakaj bi jemali vrsto farmacevtskih tablet, ko pa si lahko pri marsikateri težavi pomagate na naraven način. Poskusite s svetlinovim oljem in verjamemo, da boste nad rezultati navdušeni!

Zakaj je hormonsko ravnovesje tako zelo pomembno?

Hormoni v našem telesu urejajo veliko stvari in če so v neravnovesju, lahko povzročajo nemalo težav. Estrogen, ki je glavni ženski hormon, na primer spodbuja nastanek in kopičenje maščob, hkrati pa preprečuje oziroma zmanjšuje mišično maso. Skupaj s še enim hormonom, imenovanim progesteron, urejata delovanje maternice in njenih funkcij. Če pride do hormonskega neravnovesja, lahko to negativno vpliva na veliko stvari, na primer na delovanje ščitnice, pojavi se lahko nespečnost, težave s prebavo, težave pri zadrževanju vode pri kardiovaskularnih težavah itd. Zdaj ste verjetno že dojeli, da je hormonsko ravnovesje zelo pomembno za naše dobro počutje in normalno delovanje vseh organov. Svetlinovo olje nam pri tem zelo pomaga, poleg tega pa pomaga tudi pri ohranjanju zdrave kože, pri težavah v času menstruacije ipd.

Zdravilne učinke svetlina so poznali že stoletja nazaj

Svetlin prvotno izhaja iz Severne Amerike, v 17. stoletju so ga prenesli tudi v Anglijo, danes pa je znan po celem svetu. Za njegove izjemne lastnosti so vedeli že Indijanci, ki so z njim celili rane, zdravili zastrupitve jeter in druge kožne bolezni, prebavne težave, ženske težave in podobno. Nekateri verjamejo, da svetlin pomaga odgnati tudi mačka (saj veste, katerega mislimo, kajne:)).

Svetlinovo olje vsebuje zelo pomembno maščobno kislino GLA (gama linolenska kislina). Gre za nenasičeno esencialno maščobno kislino, ki nase veže proste radikale, pomaga pa tudi pri ščitenju živcev in celic. Obenem povečuje tvorjenje prostaglandina E-1 , ki zmanjšuje lepljenje trombocitov. S tem se izboljša pretok krvi po telesu.

svetlinovo olje
Hormonsko neravnovesje lahko povzroči kup neprijetnih težav.

Svetlinovo olje se zato toplo priporoča uživati pred menstruacijo, saj pomaga pri lajšanju menstrualnih težav. Dober je tudi za ljudi, ki se soočajo s povišanim holesterolom, saj svetlin znižuje vrednosti slabega holesterola in brani telo pred srčno-žilnimi boleznimi. Svetlinovo olje pa ne pomaga le pri zdravstvenih, ampak tudi pri lepotnih težavah. Uporablja se ga predvsem za ohranjanje mladostnega in sijočega videza kože, pripomore k njeni elastičnosti in prožnosti.

Sestava in način jemanja kapsul svetlinovega olja

Svetlinovo olje ne vsebuje kvasa, glutena, soli, mlečnih sestavin, laktoze, umetnih barvil, konzervansov in arom, vsebuje pa sojo, zato se pred njegovo uporabo pozanimajte o morebitnih neželenih stranskih učinkih z zdravnikom ali prodajnim osebjem. Svetlinovo olje v kapsuli se prodaja kot prehransko dopolnilo in vsebuje 100 kapsul. Kapsule vsebujejo svetlinovo olje, kapsulo (glicerol, voda, želatina) in antioksidant d-alfa tokoferol. Priporoča se, da izdelek shranjujete pri največ 25 stopinjah Celzija, v temnem in suhem prostoru. Pomembno je opozoriti, da to prehransko dopolnilo ne more nadomestiti uravnotežene prehrane, zato se še naprej prehranjujte zdravo in raznoliko.

Strokovnjaki svetujejo, da kapsule svetlinovega olja vzamete dva do trikrat dnevno, najbolje po jedi. Kapsule lahko tudi predrete in se z njeno vsebino namažete po koži – če imate težave s kožo oziroma želite sijočo in mladostno kožo; če kapsule jemljete zaradi katerega drugega vzroka, jih morate popiti z vodo ali kakšno drugo tekočino.

svetlinovo olje
Svetlinovo olje pomaga tudi pri menstrualnih težavah.

Pozitivni učinki jemanja svetlinovega olja

Kot že rečeno, nam svetlinovo olje lahko pomaga pri najrazličnejših težavah. Pomaga pri menstrualnih težavah, težavah s kožo in pri uravnavanju hormonov. Do hormonskega neravnovesja pogosto prihaja pri menopavzi in andropavzi (moški menopavzi), zato se takrat res priporoča jemanje teh kapsul. Menopavza pomeni čas, ko ženska ni več plodna in jo zato doletijo velike hormonske spremembe. Te se kažejo predvsem v motnjah menstrualnega cikla, nočnem znojenju, vročičnih oblivih, utrujenosti, vrtoglavici, nihanju razpoloženja, nespečnosti, napihnjenosti, zastajanju vode v telesu, tesnobi, depresiji, prebavnih težavah, nizkem libidu, kopičenju kilogramov itd. Kasneje lahko pride tudi do bolečin v sklepih in kosteh, osteoporoze, suhosti in občutljivosti nožnice, suhe kože in izpadanja las. Andropavza prizadene moške med 45. in 55. letom starosti, ko postopno začne padati nivo testosterona v telesu. To se kaže predvsem v izpadanju las, občutku nemoči in upadu spolne sle.

Svetlinovo olje pomaga lajšati tudi menstrualne težave, saj je bogat vir Omega-6 in vitamina B6, kar pomeni, da blagodejno deluje na protivnetne procese. Pomaga pri boljšem pretoku krvi, kar je ključnega pomena za nebolečo menstruacijo (maternica, ki je dovolj prekrvavljena, je manj boleča v času menstruacije). Olje lahko tudi nanesete na kožo ali ga dodate kakšni hranilni maski in to nanesete na kožo, s čimer kožo negujete, jo ohranjate mladostno in prožno. Ker olje vsebuje vitamin E, pomaga pri preprečevanju nastanka gub, blaži vnetja, alergije in prhljaj itd.

Tako, v tem članku smo vam predstavili veliko koristi svetlinovega olja, zdaj pa nastopite vi – naročite svoje paket kapsul svetlinovega olja in si še danes zagotovite izdelek, ki vam bo pomagal na naraven način odpraviti marsikatero težavo!