15. 7. 2024
senčila

Moderna senčila podirajo vse tabuje in stadarde

Senčila visoke kakovosti niso za vsakogar, nekateri jim dajejo vrednost drugim pa je vseeno. Vendar se kakovost izjemno pozna ne samo na izgledu prostora ampak tudi na tem kako so okna ter vrata zastrta proti soncu.  Najbolje je izbrati izkušenega strokovnjaka, ki ima več let izkušenj s tem, da izdeluje senčila in jim montira ter servisira. Tako boste vedeli, da so taka senčila zagotovo kakovostna, ker podjetje ve, kaj dela. Na izkušeno podjetje se lahko obrnete tudi po nasvete, če ne veste, kakšni so moderni trendi pri zasenčevanju stanovanj in materiali ter tehnologija. Včasih boste presenečeni, kaj vse se da dobiti na trgu, pa niti ne veste.

senčila

Pomagali vam bodo izbrati taka senčila, ki so v vaši trenutni situaciji najbolj za vas in stanovanje primerna. Nabavite lahko senčila, kot so lamelne zavese, potem so na voljo še plise ter roloji. Vsaka vrsta senčil se namenja za drug način in pogoje uporabe. Pri vseh pa je cilj poenoten, to pomeni, da se skuša kar najbolj zastreti močno sončno svetlobo, da ne bi bila zelo moteča pri intenzivnem delu ali  mirnemu počitku.

Ko izbirate senčila, je najbolj pomembno, da gledate na celoten izgled prostora, da se bodo zavese ujemale tako s stenami, kot z okni in opremo ter tlemi v stanovanju. Le tako boste zadovoljni vi v takem prostoru in se bodo tudi drugi dobro počutili. Nekaj, kar ne gre skupaj človeka moti in še sam ne ve, kaj je narobe vendar noče biti v takem prostoru.

Lamelne zavese so klasična in atraktivna senčila, ki so lahko na lesenih lai kovinskih lamelah in so lahko tanke, prosojne lai pa debelejše in dobra zaščita proti soncu. Moderne so bolj svetle, pisane in take zavese, ki so žive in močnih barv. Take močno poživijo prostor in vanj vnašajo energijo ter veselje in dobro počutje.

Klasične zavese so precej bolj umirjene, bolj temnih in mirnih tonov, kot so črne, sive, rjave temno zelene in modre, lahko so tudi bordo ali vijolični odtenki, ti so še posebej svečani. Klasične zavese se največkrat kombinirajo z belimi lai bež prosojnimi in čipkastimi za podnevi in neprosojnimi ter debelejšimi za ponoči, da lažje spimo. Pridejo pa prav tudi ob zelo močni svetlobi, če hočemo čez dan počivati ali imeti intimo.

Moderne zavese pa so izjemno razgibane ter zelo različnih oblik in dolžin ter krojev, tudi barv in vzorcev ter kombinacij. V modernem dizajnu ni nobenih omejitev in je lahko karkoli zavesa, le da se ujame s prostorom in stilom lastnika.

Rolo zavese in gubane rolo zavese so zelo zanimive, ker se lahko dvignejo navzgor in spustijo. Tako imate lahko zavese do konca spuščene, na pol ali kakor koli želite, kolikor potrebujete, lahko pa jih čist umaknete in bo svetloba povsem prodrla skozi okno.

Dekorativne zavese so dejansko samo za okras zato so lahko zelo različne in ni nujno da zastirajo okna zaradi sonca. Na primer so zavese v obliki srca ali kravate ali cvetlice in še marsikaj lahko vidite, polkrožne, trikotne, resaste, trakove in še in še. Izberite za sebe prave.