20. 7. 2024
robotske kosilnice

Zakaj priporočamo uporabo robotske kosilnice

Robotske kosilnice še niso povsem dosegle zanimanja številnih lastnikov domov. Morda zato, ker je za nekatere to nezaslišano, za druge pa zapravljanje denarja. Robotske kosilnice imajo nekaj prednosti in je kar nekaj razlogov, zakaj so priročne za uporabo. V tem prispevku vam bom napisala, zakaj uporabljati robotsko kosilnico.

Komu so te kosilnice namenjene in za kaj so koristne?

Prva stvar, ki se je želim dotakniti, je, komu bi koristila uporaba robotske kosilnice. Obstaja več situacij, ki bi spadale v to, zakaj bi morali pri tej temi uporabljati robotsko kosilnico. Obstajajo starejši, ki preprosto nimajo več moči, da bi šli ven in pokosili trate.

Vsi imamo okoli sebe starše in starejše ljudi, ki bi lahko s tem posebnim in »osebnim asistentom« uredila svoj travnik, imate dober razlog, da ga priskrbite in staršem olajšate delo. Morda bo treba na določenih območjih pokositi malo trave, vendar košnja z robotsko kosilnico po celotnem dvorišču poskrbi, da se naši najbližji ne utrujajo s košnjo.

Drugi razlog je lahko služba, zaradi katere veliko potujete ali ste z doma, morda delate v tujini? Po navadi ste najemali nekoga, ki je poskrbel za košnjo trave, mar ne? To lahko preprosto rešite z robotsko kosilnico. 

Še en dober razlog za uporabo robotske kosilnice je ta, da bo svoje naloge opravljala sama, ko vas ni ali ste preveč zaposleni. To pomeni, da boste le občasno preverjali enoto, kako kosi travo in kje. Robotsko kosilnico, ki ste jo morali kartirati, ko ste jo nastavili, bo delo opravila brez vaše navzočnosti. 

Kakšne so robotske kosilnice?

Ker imajo kosilnice tudi možnost, da se integrirajo s pametnimi telefoni ali brezžičnim internetom, se boste lahko poigrali z uporabo funkcij, ki jih ponujajo. Robotske pa imajo še eno dobro lastnost. Naprava namreč deluje zelo tiho in ne škoduje okolju. Seveda pa je treba napravo najprej nastaviti, kar za večino ljudi predstavlja »stres. Če sledite navodilom, ne bi smeli imeti težav pri njeni namestitvi. Če že, lahko lokalno poiščete koga, ki ga lahko najamete, da vam napravo nastavi. 

robotske kosilnice

Prednosti lastne kosilnice

Uživanje v prostem času

Ko pomislite, da bi imeli prosti čas za kakšno drugo opravilo v hiši, ali pa se bi zabavali s prijatelji ali družino, morda pa samo nekaj časa uživali v prostem času, bo prednost robotske kosilnice začela imeti smisel. Niso nočna mora vzdrževanja, kakršna je bila vaša običajna kosilnica in pred sezono ni več treba skrbeti za stroške servisiranja.

Vaša trata bo sčasoma videti boljša in debelejša, ker bo enota sama redno kosila. Trata bo videti vedno odrezana ne odsekana in na isti višini, velika prednost takšne kosilnice pa je ta, da se bo sama napolnila, ko se baterija izprazni. 

11 dodatnih prednosti uporabe robotske kosilnice

 1. Prihranili boste veliko časa, še posebej, če imate večji travnik. Več časa zase je težko oceniti za vas, vendar je vredno veliko.
 2. Ni vam treba kupiti goriva, ki vam prihrani denar, poraba energije je zelo nizka. Račun za elektriko bo dodatno oškodovala za 30 € letno.
 3. Polnijo se same.
 4. Brez potrebe po vožnji na kosilnici si lahko povrnete prostor za shranjevanje v garaži ali lopi.
 5. Zaradi vaše robotske kosilnice ima vaš travnik vedno svež videz.
 6. Robotski sistem za rezanje kosilnic bo pomagal zmanjšati plevel.
 7. Če se napajate iz akumulatorja, boste pomagali zmanjšati emisije.
 8. Brez hrupnega motorja, komaj slišite, kako deluje robotska kosilnica. Z ultra tihimi kolesnimi motorji je Husqvarna Automower trenutno najtišja robotska kosilnica.
 9. Robotske kosilnice mulčijo, ki zagotavljajo naravno gnojilo za vaš travnik.
 10. Robotska kosilnica Husqvarna lahko še naprej reže v dežju.
 11. Vzdrževanje je cenejše.

Zakaj imamo radi takšne kosilnice in zakaj vam jih priporočamo?

Ker je z njimi tako lahko!

Košnja trate je lahko dolgotrajna in težka naloga in zdrava trata ne pride zlahka, razen če namestite visokokakovostno robotsko kosilnico. Robotske kosilnice niso samo kosilnice. To je robotski koncept, ki delo opravi namesto vas brez vašega nadzora in neprekinjeno.