18. 7. 2024

Soča rafting

Če ste adrenalinski in športni navdušenec, je rafting na Soči vedno dobra izbira. Rafting je primeren tako za otroke kot tudi za odrasle. Pri nas ponujamo družinski rafting na reki Soči, ki je namenjen otrokom od nekje 3. leta starosti dalje, odraslim pa je namenjen klasični rafting na Soči.

Družinski rafting poteka v spodnjem toku reke, na odseku od Kamnega do Tolmina, kjer so brzice I.-II. stopnje na lestvici do VI. stopnje. Klasični rafting poteka v zgornjem toku reke Soče, od Srpenice do vasi Trnovo ob Soči, kjer pa so brzice III.-IV. stopnje na lestvici do VI. stopnje. Predznanje za udeležbo na rafting izletu ni potrebno, obvezno pa je, da znajo vsi udeleženci plavati. Prav tako je pred udeležbo rafting izleta potrebno vedeti, da je to športna aktivnost, pri kateri vsak izmed udeležencev dobi svoje veslo, s katerim pripomore k ustrezno izpeljani poti celotne ekipe na raftingu. Pred turo vsi udeleženci dobijo ustrezno opremo za rafting na Soči.


Ta oprema obsega; čelado, rešilni jopič, neopren in neoprenske čevlje. Vodiči razdelijo opremo glede na velikost udeležencev na raftingu in tudi njihovo težo. Ko vsi udeleženci dobijo svojo opremo je čas, da se odpravimo na pot proti vstopnemu mestu za rafting, kamor vas zapeljemo z našimi kombiji.
Na štartnemu mestu za rafting se tako vsi preoblečete v prejeto opremo, in se odpravite proti rafting čolnom. Vodič vam najprej razloži osnovna navodila, ki so pomembna na začetku in potek za urgiranje v primeru raznih nevšečnosti. Ko je vsem vse jasno, se podate na nepozabno avanturo. Poženete čoln in že drvite brzicam naproti. Med potjo se dostikrat ustavite in skopate v izjemno lepi reki soči. Na vodi ste okoli uro in pol, ko prispete do izstopnega mesta pa vas tam že čakajo naši šoferji s kombiji v katerih so vse vaše stvari. Ko se preoblečete v suha oblačila se s kombiji podate nazaj na povratek v bazo na Labrco v Tolmin.