22. 5. 2024
rabljeni avtodomi

Rabljeni avtodomi so odlična investicija

Rabljeni avtodomi se splačajo kupiti v jeseni in pozimi, ko ni sezone, ker so cenejši kot takrat, ko je povpraševanje večje, to je poleti. Tukaj so kakovostni in udobni rabljeni avtodomi za vse generacije ter vse žepe. Nekateri avtodomi so tako ohranjeni, kot da so novi, pa tudi dejansko niso stari in veliko rabljeni. Zgodbe, zakaj jih lastniki prodajajo, so različne, od tega, da se je povečala družina in potrebujejo večjega od trenutnega avtodoma, do tega, da žal lastnika ni več. Nekateri pa enostavno hočejo več zase in kupujejo na dve leti nove stvari, tudi take, ki niso med najcenejšimi.

rabljeni avtodomi

Rabljeni avtodomi so bistveno cenejši od novih

Nekateri ljudje ne kupujejo nikoli novih avtov, ker vedo, da takoj, ko ga kupijo in ga odpeljejo iz trgovine, mu pada cena za 20 % čeprav je prevozil le 50 metrov. V dveh letih cena avto strmo pada. Ponavadi mu tudi po treh do petih letih poteče garancija.

Zato se rabljeni avtodomi najpogosteje kupujejo med tem obdobjem in so tudi dejansko najcenejši. Če vam ni najbolj pomembno, da ste prvi lastnik in da kupite nov avtodom, potem je to resnično dobra priložnost, da pridete do prestižnega in udobnega avtodoma najbolj ugodno.

Kje kupiti rabljen avtodom?

Rabljeni avtodomi so na razpolago v oglasnikih ali pa jih dobite od ljudi direktno. Najbolj varno, kje kupiti avtodom, pa je gotovo, da ga nabavite pri proizvajalcu ali pri distributerju, ki dejansko prodaja nove avtodome in zraven še rabljene. Najbolj zanesljivega imate zgoraj na povezavi.
To podjetje se bo gotovo potrudilo, da ne bo odkupilo avtodoma, ki ni vreden prodaje in nima urejenih dokumentov. Odkupujejo samo take rabljene avtodome, ki bodo zadovoljili njihove zahtevne kupce.
Najprej pregledajo vso dokumentacijo, da je vse tako, ko mora biti in lastništvo prepišejo na sebe. Nato pa ga temeljito tudi servisirajo in odpravijo vse napake, ki so morebiti na takem avtodomu. Nenazadnje vam bodo nudili tudi garancijo in v določenem roku, ki je po zakonu dve leti, če odkrijete skrito napako, ki jo prej nista videla niti kupec niti prodajalec, vam jo bodo odpravili. Zato se rabljeni avtodomi splačajo kupiti na zgornji povezavi.

Katerega kupiti?

Ko kupujete avtodom, se morate vprašati, zakaj ga boste rabili in koliko časa na leto. Dlje, kot ga rabite, bolje je zanj, da manj stoji. Če ste pustolovska duša, ki ne mara omejitev, je avtodom super rešitev, da lahko potujete in bivakirate kjer koli ob cesti na parkiriščih, v kampih in v naravi.
Potem poglejte, kateri rabljeni avtodomi so na razpolago, ker seveda ni vseh modelov, kot pri novih. Morda najdete takoj za sebe pravo velikost avtodoma s toliko ležišči, kot veste, da vas bo hkrati spalo v njem. Če pa takega avtodoma ni na razpolago, potem se splača malo tudi počakati in naročiti prodajalcu, da vas pokliče takoj, ko dobi takšen avtodom.
To bo seveda z veseljem naredil in vas povabil, da si ga greste ogledati v živo. Takrat boste tudi videli, ali vam ustreza razporejenost elementov v notranjosti in če je to to, kar ste si želeli.
Vsak avtodom pa vam bo nudil varno zavetje pred zunanjimi vplivi, vodo, elektriko, plin, dovolj prostora za shranjevanje, hladilnik, kuhinjo, dnevno sobo in spalnico ter tudi stranišče in kopalnico.