22. 5. 2024
pvc okna

PVC okna: Pravi okras vašega doma!

Imate tudi vi dotrajana okna, ki ne tesnijo več? V luči energetske krize, ki smo ji priča v zadnjih mesecih, so takšna okna zelo slaba izbira. Stavbo, na primer hišo ali blok, je namreč posledično potrebno bolj segrevati. Slabo tesnenje pripomore k temu, da energija bolj izhlapi. Posledica tega pa so potem seveda tudi višji stroški ogrevanja. A vse to se lahko prepreči zgolj z eno idejo. To so PVC okna najvišje kakovosti, ki bodo preprečila izgubo energije. Kaj pravite na to?

Gre za okna, ki so izdelana v Nemčiji in so iz visoko kvalitetnih profilov. Izdelujejo in vgradijo jih v skladu z najsodobnejšimi standardi kakovosti. To pomeni, da se lahko vgradijo tudi v objekte, ki zahtevajo najboljšo energetsko učinkovitost. Zato ne preseneča, da spadajo PVC okna med naložbe, ki imajo sčasoma velik doprinos k našemu počutju, kakovosti bivanja in seveda tudi stroškom.

Kaj so prednosti PVC oken?

Njihova prednost je torej predvsem ta, da so ekonomična ter, da zagotavljajo dobro zvočno in toplotno izolacijo. Poleg tega pa so tudi vodoodporna na vse tekočine. Močen dež pa tudi ostali plini in hlapi jim torej ne morejo do živega. PVC okna so hkrati izredno trpežna in stabilna. To pomeni, da jih ni nujno na vsakih par let vzdrževati, saj imajo dolgo življenjsko dobo. Treba jih je samo očistiti, kar pa je pri tovrstnih oknih prav tako povsem enostavno.

Kljub trpežnosti pa se lahko ponašajo s tem, da so izredno lahka in neobčutljiva. Povsem enostavno jih je tudi vgraditi. Montaža tovrstnih oken je namreč možna brez večjih posegov v objekt. Kot večjo prednost se lahko izpostavi še, da so vsestranska in ne spremenijo oblike oziroma barve. To pomeni, da jih sončna svetloba in vlaga tudi skozi leta ne bosta spremenili. Ob tem nudijo tudi visoko stopnjo zaščite in varnosti. Niso vnetljiva, lahko pa so narejena tako, da so tudi protivlomna.

pvc okna

Primerna so za vse objekte

Pomembno pa je predvsem to, da so primerna za vse objekte in omogočajo širok nabor uporabe. Mogoče jih je popolnoma prilagoditi glede na objekt. Hkrati pa imajo še majhen vpliv na okolje, saj se po uporabi reciklirajo. Da so še bolj uporabna in prilagojena glede na želje uporabnikov, jih je prav tako mogoče dodatno nadgraditi. Izberete lahko različna ornamentna stekla in sisteme, ki omogočajo različne načine odpiranja in zapiranja.

Na voljo v različnih barvah in kombinacijah

A tu se prednosti še ne končajo. PVC okna izgledajo poleg vsega še zelo estetsko, kar bo navdušilo tudi nežnejši spol. Na voljo so v različnih barvah, tako standardnih kot tistih, ki so malo bolj moderne. Na njih se lahko dodajo tudi posamezni barvni dekorji ali pa se naredijo v videzu lesa. Poudarijo pa se lahko tudi s številnimi dodatki za okna. To so na primer zaključne letvice, kotniki ali okenski križi. Konec koncev pa, kar je najpomembnejše za vse kupce, so tudi cenovno ugodna.

Kaj torej še čakate? PVC okna so zagotovo prava izbira za vse, ki želijo zamenjati stara okna ali tiste, ki potrebujejo okna za novogradnjo. Minimalna toplotna izguba in optimalna količino sončne svetlobe je lahko tudi v vašem prostoru.

Naj PVC okna postanejo pravi okras vašega doma!