17. 4. 2024
Pošiljanje paketov

Pošiljanje paketov omogoča fullfilment center

Fulfillment center je skladišče, posebej zasnovano za shranjevanje in pošiljanje paketov po Sloveniji in tujini v imenu podjetij, ki se ukvarjajo z e-trgovino. Kadar spletna trgovina nima prostora ali sredstev za upravljanje lastne zaloge, se lahko obrne na center za izpolnjevanje, ki poskrbi za skladiščenje, pakiranje in pošiljanje paketov. Centri za izpolnjevanje so lahko odlična rešitev za podjetja, ki rastejo prehitro ali ki nimajo prostora ali delovne sile za pošiljanje paketov v lastni režiji. Toda preden se odločite za zunanje izvajanje, je pomembno razumeti, kako centri za izpolnjevanje delujejo in kaj lahko (in česa ne) storijo za vaše podjetje.

Pošiljanje paketov

Kako delujejo centri za izpolnjevanje?

Ko sodelujete s centrom za izpolnjevanje, pošljete svoje zaloge v njihovo skladišče, kjer bodo shranjene do prejema naročila. Ko stranka odda naročilo na vašem spletnem mestu, bo naročilo preusmerjeno v center za izpolnjevanje naročil, kjer ga bodo pobrali, zapakirali in izvedli pošiljanje paketov v skladu z vašimi navodili Glede na velikost naročila in izdelke lahko centri za izpolnjevanje naročil običajno pošljejo naročila v enem ali dveh dneh. To je veliko hitreje, kot bi to lahko storila večina malih podjetij sama, in pomaga zagotoviti, da stranke hitro in brez težav prejmejo svoja naročila. Seveda so z uporabo centra za izpolnjevanje povezani tudi stroški. Poleg stroškov skladiščenja boste morali plačati tudi za vsako obdelano naročilo. Te pristojbine se razlikujejo glede na velikost naročila in število izdelkov, ki jih je treba poslati, vendar vam vse to lahko sprosti čas, da se ukvarjate z razvojem vašega podjetja.

Kaj lahko centri za izpolnjevanje storijo za vaše podjetje?

Centri za izpolnjevanje lahko prevzamejo veliko stresa in težav pri upravljanju lastne zaloge in pošiljanju naročil. Z dobrim partnerjem ste lahko mirni, da bodo vaša naročila pravilno pakirana in bo pošiljanje paketov pravočasno izvedeno, tako da bodo vaše stranke vedno zadovoljne. Poleg tega lahko z uporabo centra za izpolnjevanje naročil sprostite dragoceni čas in vire, ki jih lahko uporabite za rast svojega podjetja na druge načine. Če ves svoj čas porabite za pakiranje naročil in reševanje težav s pošiljanjem, vam ne bo ostalo veliko časa, da bi se osredotočili na razvoj novih izdelkov ali trženje svojega podjetja. Če pa izpolnjevanje naročil oddate v zunanje izvajanje, si lahko zagotovite svobodo za opravljanje teh drugih pomembnih nalog.

Kako pravilno zapakirati izdelke?

Prvi korak pri pošiljanju paketa je izbira prave škatle. Če pošiljate nekaj krhkega, poskrbite za škatlo, ki je trpežna. Če pošiljate velik predmet, izberite dovolj veliko škatlo, da vsebine ne bo treba stisniti, da bi se vanjo prilegla. Ko ste izbrali pravo škatlo, je čas, da začnete pakirati vsebino. Če pošiljate nekaj krhkega, uporabite veliko pakirnega materiala, da bo vsebina oblazinjena in se med prevozom ne bo premikala. Če pošiljate velik predmet, ga varno zapakirajte, da se med prevozom ne premakne in ne poškoduje vsebine ali škatle same.

Če razmišljate o zunanjem izvajanju upravljanja zalog in izpolnjevanja naročil svojega podjetja, ki se ukvarja s spletno prodajo, vendar niste prepričani, ali je to primerno za vas, upam, da vam je ta članek dal nekaj snovi za razmislek. Centri za izpolnjevanje naročil so lahko odlična rešitev za podjetja, ki rastejo prehitro za svojo sedanjo postavitev ali ki nimajo prostora ali delovne sile, da bi vse uredila sama.