20. 7. 2024
pomoč pri hujšanju

Pomoč pri hujšanju: nasveti in rešitve

Izguba telesne mase je cilj, ki si ga enkrat v življenju zada skoraj vsak posameznik. Ste se tudi vi odločili za samozavesten skok v kopalke? Ali pa je mogoče pod vprašajem vaše zdravstveno stanje? Naj vam bo današnji članek v pomoč pri hujšanju. Predstavili vam bomo kar nekaj načinov, s pomočjo katerih boste dobili motivacijo in podporo, zato se boste zadeve lažje lotili. Ni pomembno koliko telesne mase želite izgubiti, dober nasvet vedno pride prav.

Izobražujte se

Verjetno ni potrebno poudarjati, da ekstremne diete ne bodo pomagale pri procesu hujšanja. Vzeti si boste morali nekaj časa in začeti z izobraževanjem ter raziskovanjem omenjene tematike. Pobrskajte po internetu in pridobite znanje o zdravi prehrani, gibanju ter drugih dejavnikih, ki so pomembni pri izgubi telesne mase. V sodobnem svetu so možnosti učenja neomenjene, zato vam tukaj ponujamo le nekaj možnosti, ki vam bodo v pomoč pri hujšanju:

• Udeležite se online delavnic na Zoomu.
• Prijavite se na brezplačna predavanja, ki jih financira Evropa.
• Berite strokovne članke, revije in knjige.
• Poslušajte podcaste o zdravem življenjskem slogu.
• Spremljajte nasvete strokovnjakov na socialnih omrežjih.

Z zgornjimi načini boste pridobili kar nekaj znanja, s katerim si boste ustvarili jasno sliko o zdravem načinu izgube telesne mase. Ne odlašajte in začnite še danes. Ne pozabite, da je znanje naš največji zaklad.

Postavite cilje

Prvi korak k izgubi telesne mase je postavitev ciljev. Koliko telesne mase želite izgubiti? Kakšen je vaš namen? Kaj želite s hujšanjem doseči? Svetujemo vam, da si postavljate majhne cilje, ki so merljivi, dosegljivi in realni. Ne pretiravajte s tehtanjem, merjenjem obsega in ogledovanjem v ogledalo, v nasprotnem primeru vam lahko hitro zmanjka motivacije.

Spremenite življenjski slog

Obstaja več načinov, ki so vam lahko v pomoč pri hujšanju. Najbolj priljubljena sta uravnotežena dieta in vadba. Dobro bo, če se lotite obojega oziroma popolnoma spremenite vaš življenjski slog. Sem ne štejemo le ustrezne prehrane in gibanja, temveč tudi obvladovanje stresa, pitje zadostnih količin tekočine ter dovolj spanca. Vsi ti dejavniki namreč močno vplivajo na nihanje telesne mase in nadaljnje zdravstvene zaplete. Zavedajte se, da boste morali za vedno spremeniti svoje navade, zato se odločite za tiste spremembe, ki so izvedljive.

Razmišljajte pozitivno

Svetujemo, da se naučite pozitivnega razmišljanja, ki vam bo zagotovo v pomoč pri hujšanju. S pozitivnimi afirmacijami, motivacijskimi verzi in drugimi spodbudami boste ohranili svoj fokus in izkazali spoštovanje svojemu telesu. Z grajenjem na samozavesti in pozitivni samopodobi boste lažje sprejeli trenutno situacijo. Pokažite svojo zrelost in potrpežljivo počakajte na rezultate.

Priključite se skupinam

Pridružite se skupinam na internetu ali v živo, ki imajo podoben cilj kot vi. Tam boste lahko izmenjali svoje izkušnje in se pogovorili z nekom, ki vas bo resnično razumel. Vključite se v motivacijsko skupino na Facebooku ali pa se prijavite na skupinsko gibanje in združite prijetno s koristnim. V primeru, da niste individualist, boste nad idejo zagotovo navdušeni. Skupni uspehi in izzivi vam bodo dali veliko motivacije ter podpore. Povezali se boste z nepoznanimi ljudmi in mogoče se bodo ravno tam ustvarila nova, večna prijateljstva.

Prijavite se na skupinsko gibanje in združite prijetno s koristnim.

Naj vam na pomoč pri hujšanju priskoči strokovnjak

Izguba telesne mase je velik zalogaj, zato boste mogoče potrebovali pomoč pri hujšanju. Najboljši naslov so različni strokovnjaki, ki se po navadi odlično izkažejo pri deljenju nasvetov. Seveda se boste morali najprej odločiti, na kakšen način bi želeli shujšati. Vam je ljubše prilagoditi prehrano ali začeti z redno telesno aktivnostjo? Najbolje bo, da se odločite za oboje in se obrnete na pomoč interdisciplinarnega tima. Na internetu boste našli veliko dobrih ekip, z neverjetnimi vizijami. Kineziologi, nutricionisti in osebni trenerji bodo poskrbeli, da vam zmaga ne uide. Mogoče boste potrebovali tudi pomoč psihologa. Ne ustrašite se, saj je to čisto nekaj običajnega. Veliko napačnih vzorcev prehranjevanja namreč izhaja iz čustev, zato je psiholog najboljši naslov za reševanje tovrstnih težav.

Pravi profesionalci vas bodo obravnavali individualno in načrt hujšanja prilagodili le vam. Osredotočeni bodo le na vaše uspehe, zato boste dobili 100% pozornost in vzpodbudo. Skupaj boste redno spremljali tudi vaše počutje, zmogljivost in napredek, kar vam bo zagotovo prineslo dodatno dozo motivacije.

Ne obremenjujte se z drugimi

Hujšanje je proces, ki zahteva veliko vztrajnosti in potrpljenja. Vsak posameznik ima drugačne potrebe, želje in cilje, zato se nikoli ne primerjajte z drugimi. Vaš napredek bo mogoče drugačen od sosedovega, zato se z njim ne obremenjujte. Spremembe se bodo dogajale postopoma in mogoče jih ne boste takoj opazili. Ostanite zvesti svojim ciljem in se osredotočite le nase. Tako boste lažje premagali ovire, ki se pojavijo na poti.

Zaključne misli

S pomočjo zgornjih nasvetov boste lažje dosegli vse vaše cilje, v primeru, da nalogi niste kos, pa za pomoč pri hujšanju prosite strokovnjaka. Zaupajte vase in začnite zdaj. Kontaktirajte Ajdo iz podjetja Nutrimentum, ki vam bo z veseljem dala nasvet glede zdrave prehrane. Dosegljiva je na telefonski številki 031/ 600/ 488.