20. 7. 2024
Otroška kolesa

Na kaj paziti pri izbiri otroškega kolesa

V spletni trgovini enduro.si so na voljo otroška kolesa, namenjena različnim starostnim skupinam. V ponudbi boste našli modele, ki so primerni tako za najmlajše otroke kot tudi za tiste, ki so že malo večji ali so že v najstniških letih. Če se vam zdi izbira kolesa za otroka težka naloga, smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati pravo velikost in model za vašega otroka. Vendar pa je najpomembneje, da izberete kolo, s katerim se bo vaš otrok z veseljem vozil! Le tako bo kolo uporabljal redno in se bo veselil vsake vožnje.

Izbira otroškega kolesa glede na starost in telesno višino otroka

Izbira prave velikosti in modela kolesa za otroka je odvisna od njegove starosti, telesne višine in tega, kje se bo z njim največ vozil – po asfaltiranih poteh, domačem dvorišču, makadamu, po mestu, gozdu ali kje drugje. Oznaka velikosti je pri otroških koles odvisna od velikosti pnevmatik oziroma koles, ne pa od velikosti okvirja, kot je običajno merilo pri kolesih za odrasle. Zato je pomembno, da pri izbiri kolesa za otroka upoštevate njegovo starost in telesno višino. Naši nasveti za izbiro primernega kolesa za otroka so, da izberete model, ki ustreza njegovi starosti in velikosti ter okolju, v katerem se bo najpogosteje vozil. Otroška kolesa so na voljo v različnih velikostih, ki se razlikujejo glede na velikost koles oziroma pnevmatik.

Otroška kolesa

Pri izbiri kolesa za otroka je pomembno upoštevati starost in telesno višino otroka. Za otroke, ki so stari 2 do 3 leta in imajo telesno višino med 90 in 100 cm, so primerne velikosti koles 12″. Takšna otroška kolesa pogosto vključujejo tudi pomožna kolesa in nožno zavoro, saj so namenjena mladim kolesarskim začetnikom. Za otroke, ki so stari 3 do 4 leta in imajo telesno višino med 100 in 110 cm, so primerne velikosti koles 14″. Ta otroška kolesa prav tako pogosto vključujejo pomožna kolesa, ki so odstranljiva, in imajo nožno ter ročno zavoro. Za otroke, ki so stari od 4 do 5 let in imajo telesno višino od 110 do 120 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 16″. Pomembno je, da je kolo lahkotno, dovolj vodljivo in stabilno. Za otroke, ki so stari od 5 do 8 let in imajo telesno višino med 120 in 135 cm, so primerna otroška kolesa v velikosti 20″. Takšna kolesa imajo pogosto tudi prestave. Za otroke, ki so stari od 7 do 11 let in imajo telesno višino med 135 in 145 cm, so primerna kolesa v velikosti 24″.

Raznolika izbira otroških koles v spletni trgovini

V spletni trgovini enduro.si vas čaka veliko različnih modelov otroških koles, ki jih lahko izbirate glede na starost in telesno višino vašega otroka. Poleg tega pa vam na voljo tudi možnost filtriranja rezultatov, kjer lahko izberete velikost kolesa, proizvajalca ali ceno, kar vam olajša iskanje pravega kolesa za vašega otroka. Če potrebujete pomoč pri izbiri, so vam vedno na voljo za nasvete in pomoč. Pomembno je, da otroku izberete kolo, ki mu je všeč, zato mu omogočite, da izbere barvo, ki mu najbolj ustreza. S tem se bo še raje vozil s kolesom in užival v aktivnostih na svežem zraku. Najbolje je, da najprej sami naredite izbor primernih koles za vašega otroka glede na starost, telesno višino in teren, po katerem se bo vozil. Nato pa naj otrok sam izbere kolo, ki mu je najbolj všeč in se bo z njim najbolj poistovetil.

Širok izbor opreme za otroška kolesa in otroških čelad

Pomembno je, da ob nakupu otroškega kolesa ne pozabimo na varnostne ukrepe. Zato je priporočljivo preveriti, kakšna oprema je že vključena na kolesu. Če na kolesu ni nameščene luči, je priporočljivo, da dokupite primerno luč, saj bo to povečalo otrokovo varnost med vožnjo. Poleg tega je nujno, da otrok pri kolesarjenju uporablja tudi čelado. Čelada lahko prepreči hude poškodbe glave v primeru padca ali nesreče. V spletni trgovini boste našli širok izbor otroških čelad, ki so oblikovane tako, da bodo otroci z veseljem nosili.