18. 7. 2024

Namestite si avto plin

Cene becinskega goriva so še vedno visoke kar spravlja ljubitelje avtomobilizma v obup. Vse več ljudi se odloča za dizelske avtomobile ali pa celo predelave na avto plin. Začetni vložek za avto plin je res ob vgradnji višji vendar količina denarja, ki ga prihranite s predelavo kmalu povrne strošek namestitve. Ko pa je strošek namestitve enkrat povrnjen se lahko ceneje vozite še naprej za razliko od bencina.

Cene goriv pa niso dolgo stabilne večino časa samo naraščajo, če pa se zgodi, da kdaj padejo je znesek padca cen zelo majhen ali celo ničen. Država hitro dvigne trošarine in ponovno smo na istem.

Predelava na avto plin pa zagotavlja cenejšo možnost prevoza, poceni gorivo poleg vsega pa je še bolj varna za motor oz. podaljšuje njegovo življensko dobo kar je seveda velik plus, ki ga ni mogoče zanemariti.

avto plin

V primerjavi cen bencina in avto plin -a vidimo da je avtoplin res zelo ugodna rešitev saj boste za liter avtoplina odšteli  v povprečju zgolj dobrih 55 centov medtem ko boste za liter bencina odšteli 1,17€. Razlika je očitna. Tudi če primerjamo dizelsko gorivo kjer cena znaša 0,97€ je prostor za prihranek še vedno zelo visok. Tako, da bi bil počasi čas da se začnemo zavedati prednosti plina tako kot se tega zavedajo že v drugih evropskih državah saj masovno predelujejo svoje avtomobile na avto plin.

Avto plin je prihodnost in prej ko se bomo tega zavedali prej bomo investerali v vgradnjo avto plina in se vozili ceneje ter s tem prihranili denar za druge pomembne zadeve. Tudi v potniškem prometu se pojavljajo spremembe in vozila na avtoplin. LPP Ljubljana je v ta namen kupilo par novih avtobusov na avto plin, ki so okolju prijazni.

Plin manj škoduje naravi kot druge vrste goriv zato bi bilo dobro, da bi v kar čim večjem številu prešli nato vrsto pogonskega goriva in tako izboljšamo življenje na našem planetu.