16. 4. 2024

Baterije za različne naprave

Vsaka prenosna naprava uporablja kot vir za svoje napajanje baterije različnih vrst oblik in velikosti.

Če za vašo napravo potrebujete baterijo, ki je kakovostna in bo zdržala dolgo časa jo lahko naročite v spletni trgovini http://www.nemogoce.si/. Baterije so vir življenja za vsako prenosno naprava. Od kapacitete baterije ter od same kakovosti proizvajalca pa je odvisno koliko časa bo baterija ohranjala neko prenosno napravo pri življenju. Ker so baterije različnih kapacitet, naprave pa imajo različno porabo energije se je potrebo pred nakupom posvetovati s prodajalcem oz. v opisu naprave preveriti kateri akumulatorji so primerni za to napravo oz. njihov model. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da naša naprava zaradi napačne baterije ne bo delovala ali pa se bo zaradi nje celo uničila.

baterije

Potrebno je paziti kakšna je sama baterija ter kako ravnamo z njo med samo uporabo. Nekatere baterije nesmemo nikoli izprazniti pod 20% druge delujejo optimalno če jih napolnemo le do 90% celotne kapacitete. Vse je odvisno od baterije in njenega proizvajalca. Če želimo, da bo naša baterija zdržala kar se da dolgo je najbolj optimalno, da je nikoli ne izpraznimo pod 10 % in seveda, da če je dlje časa ne bi uporabljali je bolje, da jo ne napolnimo do 100 % saj se tako polna baterija, ki stoji in je shranjena nepravilno rada napihne s tem pa postane neuporabna. Težava se pojavi že pri tem ko baterije ne shranjujemo tako kot je predpisano v navodilih.

Poleg tega moramo prenosne akumulatorje polniti le z polnilnimi napravami, ki so za polnjenje predvidene saj se le tej razlikujejo po napetosti in tokom s katerim baterijo polnijo. Če se bo vaša baterija polnila pod pre visokim tokom bo to vpljivalo tako na njeno življensko dobo kot na napihnjenost, lahko pa celo eksplodira.