22. 5. 2024
poročna obleka

Izposojena poročna obleka vam bo prihranila precej denarja in živcev

Na svoj poročni dan marsikatera nevesta želi biti princeska. K temu seveda spada tudi popolna poročna obleka. A cena nakupa nove obleke lahko pošteno načne vaše veselje ob poroki, po poroki pa si nakopljete strošek vzdrževanja. Zakaj ne bi poročne obleke kar najeli? Najeta oziroma izposojena poročna obleka je ravno tako čudovita, poleg tega pa si boste lahko privoščili višji cenovni razred kot ob nakupu, saj je izposoja seveda cenejša.
Zakaj je torej izposoja poročne obleke mnogo boljša opcija kot nakup?

poročna obleka

Izposojena poročna obleka je prijazna do okolja. Danes že skoraj ni potrošnika, ki ne bi vedel vsaj nekaj o hitri modi in škodi, ki jo ta povzroča. Tudi poročne obleke danes žal niso več unikatne kreacije, temveč so še posebej v nižjem cenovnem rangu proizvod hitre mode. Še posebej neekološko je kupovati kos oblačila, ki ga boste oblekli samo enkrat. Izposoja poročne obleke je bolj okolju prijazna opcija, saj boste uporabili nekaj, kar že obstaja in tako ne boste s svojim denarjem podprli izrabe materialov in energije za proizvodnjo nove poročne obleke.
Izposojena poročna obleka je prijazna do denarnice. Kot smo že omenili, je poročna obleka kos, ki ga boste skoraj zagotovo oblekli samo enkrat – razen, če ste kupili obleko, ki jo lahko po poroki predelate v obleko za druge priložnosti. Poročni dan je čudovit dan, še posebej za nevesto, ki je na marsikateri poroki v središču pozornosti. Seveda si za tako poseben dan želimo le najboljše. A hkrati pa je lahko poroka tudi izredno draga, zato je dobro, da si zmanjšamo stroške, kjer si jih le lahko, ne da bi to vplivalo na najlepši dan našega življenja. Z izposojeno poročno obleko vaš dan ne bo prav nič manj poseben in slavnosten, vi pa nič manj čudoviti. Saloni za izposojo namreč dobro skrbijo za svoje obleke, ki jih imajo na voljo za izposojo, in verjemite, da ljudje sploh ne bodo opazili, da vaša poročna obleka v resnici ni vaša.
Ne bo vam treba skrbeti za čiščenje. Če želite, da vaša poroča obleka ostane tako čudovita kot prvič, ko ste jo oblekli, vas bo to kar nekaj stalo. Po poroki boste morali obleko očistiti, saj se bodo na njej verjetno pošteno poznale posledice poročnega slavja. Z izposojeno poročno obleko po slavju ne boste imeli nobenega dela več, razen tega, da jo boste morali vrniti. Čiščenje je običajno že všteto v ceno izposoje, saj je vsako obleko treba pred izposojo naslednji stranki temeljito očistiti. Seveda pa bodite pripravljeni na to, da boste morali stroške in morebitna popravila kriti vi, če ste v obleki preveč divje zarajali.
Vaša hči se skoraj gotovo ne bo želela poročiti v vaši poročni obleki. Marsikatera bodoča nevesta sanja, kako se bo čez nekaj desetletij v njeni poročni obleki pred oltar sprehodila njena hči, vnukinja, pravnukinja … Verjetnost, da bo do tega prišlo, je precej nizka. Morda ne boste imeli hčere, morda se vaša hči ne bo poročila, morda pa si bo za poročno obleko izbrala čisto nekaj drugega. Vprašajte se, ali je vredno namenjati prostor in denar za vzdrževanje za nekaj, kar se verjetno ne bo zgodilo. Če želite svoji naslednici za poročni dan podariti nekaj, kar ste sami nosili na svoji poroki, izberite raje kak ne preveč vpadljiv kos nakita, ki ga bo lažje kombinirati z vsako opravo.
Poročna obleka je oblačilo, v katerem se želi vsaka nevesta počutiti čudovito in tudi izgledati čudovito. Temu se vam ob izposoji obleke ni treba odpovedati. Preglejte ponudbo vseh salonov za izposojo in gotovo se bo pred vami kar naenkrat pojavila poročna obleka, ki vas ne bo očarala le z nizko ceno izposoje, temveč tudi s svojim dizajnom in videzom.