20. 7. 2024
brisalci

Inovativni silikonski brisalci za vašo varnost na cesti

Brisalci so obvezni za vsako vozilo, da varno lahko pelje po cesti ob vsakem vremenu tudi, ko je dež ali pada sneg. Prvi brisalci, ki jih je izumila ženska, so vozniku omogočili, da se edini ni ustavil med slabim vremenom. Delovali pa so tako, da sta imela navezano gumo na vrv, ki sta jo mož in žena vsak z eno roko vlekla v svojo smer in pri tem sta morala biti precej usklajena. Danes brisalci delujejo na enak princip, le da jih poganja električni motor in vozniku in treba imeti pomočnika, da bi brisalci delovali ter odprtega okna. Tega si danes res ne predstavljamo.

Silikonski brisalci so domač proizvod

Inovativni silikonski brisalci so izum slovenskega podjetja in so najbolj učinkoviti na trgu. Cene so primerljive s konkurenco, zato se jih res splača nabaviti, ker jih boste imeli več let. To se skoraj neverjetno sliši, ker vemo, da se brisalci hitro uničijo, v nekaj mesecih do enega leta, odvisno je, kako so kvalitetni in koliko jih uporabljate ter na kakšen način.

brisalci

Silikonski brisalci imajo več prednosti in sicer:

  • se ne uničijo,
  • brišejo steklo do čistega brez, da bi voda ostajala,
  • so cenovno ugodni,
  • delujejo v vsakem vremenu in so zanesljivi.

Dolga obstojnost brisalcev

Inovativni brisalci iz silikona so odporni na vremenske razmere in sicer zdržijo kar +270 stopinj Celzija pa do -20 stopinj Celzija, kar je res neverjetno. Ker so tako prožni, to pomeni, da ne spokajo in se zaradi tega ne uničijo, kot drugi brisalci. Ker vedno ohranijo svojo prvotno obliko, se nikoli ne deformirajo in zato vedno brišejo dobro. Tudi, če jih dlje časa ne uporabljate.

Primerni so za obmorske kraje, kjer so visoke temperature in poleti lahko avto pustite na soncu, pa jim nič ne bo škodovalo. Pozimi so tudi super in delujejo, ter so primerni tudi za gorske kraje z nizkimi temperaturami.

Edino, kar jih lahko uniči je to, da če jih zaženete preko zamrznjenega stekla, saj je led izjemno oster in lahko katere koli brisalce razreže. Nato pač pazite, da steklo prej odtajate, preden vklopite brisalce.

Odlično brišejo steklo

Za razliko od konkurenčnih brisalcev silikonski brisalci brišejo steklo tako, da za njimi ne ostaja nič vode. To pa pomeni, da preko suhega stekla ne more tako hitro zopet steči voda in boste med vožnjo veliko bolje videli cesto, kot če brišete steklo s klasičnimi metlicami. Steklo tako postane odporno na vodo, zato lahko vozite brezskrbno tudi med hudimi nalivi.

Klasičen brisalec namreč briše steklo tako, da ko je veliko vode, se ta vrine pod površino brisalca ter steklo in brisalec dobesedno spolzi preko vode ter je ne briše. To pa je zaradi oblike, kako je brisalec odrezan. Silikonski brisalec je namreč odrezan spodaj pravokotno, kar je inovacija na tem področju. Klasičen brisalec pa ima trikotno obliko. S pravokotno obliko je proizvajalec zagotovil, da je stik brisalne površine s steklom brezhiben in pred seboj odriva vso vodo, da se na steku ne nabere.

Kaj pa cena brisalcev?

Pričakovali bi, da so tako inovativni brisalci tudi zelo dragi, ker so edini na trgu, ki so takšni, da res delujejo in da se ne uničijo. Vendar ni tako, kar lahko sami preverite na zgornji povezavi. Cena silikonskega brisalca je enaka ceni kakovostnega navadnega brisalca.

Računati pa je treba na to, da bodo ti brisalci zdržali nekaj let, medtem ko morate kakovostne brisalce iz gume menjali vsaj enkrat letno in najboljši zdržijo do 4 leta, če z njimi ne brišete po suhem steklu, ledu in jih ne uporabljate veliko ter jih ne puščate tako, da bi se deformirali.

Cena pa ni toliko pomembna ob dejstvu, da boste med vremenskimi nevšečnostmi videli na cesto veliko bolje, zato boste dosti bolj varni v prometu, kar je neprecenljivo. Iz tega razloga se res splačajo in ko jih boste uporabili, boste videli, zakaj je tako in kakšna je razlika.

Ni vam treba skrbeti, da bi izbrali napačne metlice in nastavke za te brisalce, ker se lahko zapeljete do trgovine, kjer vam bodo našli prave brisalce za vaše vozilo in jih tudi namestili.