24. 5. 2024
Življenjsko zavarovanje

Življenjsko zavarovanje – ga potrebujete? Seveda!

Življenjsko zavarovanje je zavarovanje, ki ga potrebuje vsak, ki mu je mar zase in za svoje najbližje, saj zajema vsa tveganja v vsakdanjem življenju (smrt, težke bolezni, invalidnost, začasna ali trajna nesposobnost za delo ipd.). Življenjsko zavarovanje Prva bo poskrbelo za vas in vašo družino, da vas zaščiti pred finančnimi posledicami poškodb in bolezni. Zavedati se morate, da s sklenitvijo življenjskega zavarovanja morebitnih neprijetnosti ne morete preprečiti, lahko pa preprečite, da bi ob pojavu katere od neprijetnosti, zašli vi ali vaša družina v finančne težave.

Veliko ljudi pravi, da življenjskega zavarovanja ne potrebuje. To je res, dokler se nič ne zgodi … Če se ne želite zavarovati zaradi sebe, se zavarujte zato, ker imate radi svojo družino ali bližnje. Življenjsko zavarovanje predstavlja enega od temeljev finančne varnosti vsakega posameznika, saj vsak sam odloča o tem, kako se bo v določeni situaciji najlažje soočil s težavami, ki mu pridejo na proti.

Zakaj torej skleniti življenjsko zavarovanje?

  • S sklenitvijo življenjskega zavarovanja, zagotovite varnost najbližjim v primeru vaše smrti ali bolezni.
  • Zagotovite si lastno socialno varnost, da v primeru daljše odsotnosti z dela zaradi težke bolezni ali trajne nesposobnosti za delo, ohranite življenjski standard, ki ste ga vajeni.
  • Varčujete in si zagotovite dodatna finančna sredstva za uresničitev ciljev v prihodnosti.

Življenjsko zavarovanje se deli v dve različni zavarovanji:

  1. Zavarovanje, ki vključuje izključno zavarovalno komponento, ki v primeru vaše smrti predstavlja celovito zaščito vaši družini in najbližjim. To je najosnovnejše zavarovanje, ki ga potrebuje vsak, od kogar je odvisno blagostanje družine.
  2. Zavarovanje, ki poleg zavarovanja vključuje tudi varčevalno komponento. Tako si zagotovite celovit finančno varnostni obroč, ne le za svoje najbližje, ampak tudi za lastno socialno varnost.

Izberete lahko med različnimi življenjskimi zavarovanji:

  • Prva Varnost – riziko življenjsko zavarovanje, ki se prilagaja vašemu življenju. V aktivnem obdobju življenja, ko je izpostavljenost tveganjem največja, lahko glede na finančne zmožnosti spreminjate zavarovalna kritja in višino izbrane zavarovalne vsote. Sicer vam to zavarovanje omogoča predvsem zaščito za primer smrti do 75. leta starosti s prilagodljivo zavarovalno vsoto. Ob sklenitvi zavarovanja lahko večji del zavarovalne vsote namenite za tisto zavarovalno kritje, kjer je večja potreba po finančni zaščiti (primer smrti ali bolezni).
  • Prva Varnost Senior – primerno za sklenitev po 50. letu, ki ima na voljo dodatno zaščito za primer raka. S tem zavarovanjem ste dosmrtno življenjsko zavarovani, pogrebni stroški pa ne bodo bremenili vaše družine.
  • Prva Prava Naložba – varčevanje v naložbenih skladih, kjer boste z majhnimi in neopaznimi koraki zagotovo prišli do cilja, pa naj bo to nov avto, štipendija za otroka ali vnuka, dodatek k pokojnini ipd. Z varčevanjem boste dolgoročno privarčevali želeni znesek, obenem pa boste dosegli višje donose kot z varčevanjem na banki.
  • Prva Futura – naložbeno življenjsko zavarovanje, ki vam omogoča varčevanje za dodaten vir prihodkov, ki vam in vašim najbližjim omogoča brezskrbno prihodnost. Varčevanje je prilagojeno vašim varčevalnim ciljem kot tudi varčevalnim zmožnostim, saj lahko sami določite delež sredstev, ki se varčuje v posameznem skladu in spreminjate naložbeno strategijo glede na to, koliko ste pripravljeni tvegati. V primeru, da pridete v situacijo, da bi prihranke delno ali v celoti potrebovali prej, kot načrtovano, lahko do njih dostopate predčasno, že po pol leta, od začetka varčevanja.

Bi radi sklenili življenjsko zavarovanje, pa ne veste, kako določiti ustrezno zavarovalno vsoto?

V tem primeru vam predlagamo, da vzpostavite stik z zavarovalnico in se pogovorite z agentom, ki vam bo znal svetovati, kaj je najbolje za vas. Lahko pa opravite izračun zavarovalne vsote, kar na spletni strani zavarovalnice. Sicer pa velja, da ko razmišljate o izplačilu, upoštevajte vse svoje dolgove, izpad osebnega dohodka. Tako boste poskrbeli, da vaše družine ne bodo bremenili vaši dolgovi in da se jim ne bi poslabšal življenjski standard, v primeru vaše smrti.