20. 7. 2024

Terme Topolšica – središče zdravja in sprostitve

Priljubljena termalna destinacija terme Topolšica omogoča gostom, da se potopijo v blagodejne učinke termalne vode, ki pozitivno vpliva na zdravje in splošno počutje. Več na: https://www.apartmajitopolsica.com. Vsako leto terme Topolšica privabijo številne obiskovalce, ki iščejo sprostitev in zdravje v objemu čudovite narave, ki obdaja to destinacijo.

Razkošje notranjih in zunanjih bazenov

Notranji in zunanji bazen, napolnjena s termalno vodo, sta srce termalnih užitkov. Ponujata priložnost za rekreacijo in sproščanje, ter slovita po blagodejnih učinkih na telo in rehabilitaciji. Gostje lahko uživajo v vodi, ki pomaga pri lajšanju številnih težav ter izboljšuje splošno počutje.

Savne in wellness doživetje za popolno sprostitev

Terme Topolšica ponujajo več kot le bazensko razvajanje. Obiskovalci se lahko sprostijo v finskih ali infrardečih savnah, ki ne le pospešijo prekrvavitev, ampak tudi pomagajo iz telesa odstraniti toksine. Poleg tega so na voljo številne druge wellness storitve, ki dopolnjujejo celostno izkušnjo sprostitve in blaginje.

Blagodejna termalna voda

V mirnem mestecu ob vznožju Uršlje gore, ki leži v osrčju Zgornje Savinjske doline, so že stari Rimljani odkrili naravni vrelec termalne vode, ki je od nekdaj veljal za posebnega in zdravilnega.

Bogata zgodovina in zdravilna moč termalne vode

Kot turistična destinacija je Topolšica znana že iz 16. stoletja, ko so ljudje zaradi zdravilnih učinkov termalne vode prihajali od blizu in daleč. Po koncu druge svetovne vojne se je turizem na tem območju začel hitro razvijati, prav zaradi edinstvenih lastnosti termalne vode. Danes so Terme Topolšica med najbolj priznanimi termalnimi centri v Sloveniji, ki ponujajo izjemno izkušnjo sprostitve in zdravja.

Družinski raj v termah Topolšica

Terme Topolšica predstavljajo odlično destinacijo za družinski oddih, saj vam v okolici ponujajo pestro izbiro različnih aktivnosti, ki bodo zadovoljile tako otroke kot tudi odrasle.

Poleg raznovrstnih bazenov, wellness storitev in drugih dejavnosti, ki jih ponujajo terme, se v neposredni bližini nahaja Velenjsko jezero s svojo urejeno plažo ter obsežnim vodnim igriščem, ki je pravo veselje za otroke in družine.

Poleg tega imate možnost raznolikih aktivnosti, kot so pohodništvo po okoliških hribih ali kolesarjenje, kar vam omogoča odkrivanje lokalnih znamenitosti ter popolno uživanje v naravnem okolju.

Neprecenljiva termalna voda

Terme Topolšica izstopajo med številnimi termalnimi destinacijami v Sloveniji zaradi svoje izjemno bogate ponudbe, zaradi česar spadajo med najuglednejše terme v državi.

Blagodejni učinki, ki se jih pripisuje termalni vodi, predstavljajo osrednji razlog za priljubljenost Term Topolšica skozi dolga leta. Zmanjševanje bolečin v sklepih in mišicah, spodbujanje prekrvavitve, olajšanje stresa, izboljšana kakovost kože, okrepljen imunski sistem ter pozitiven vpliv na bolezni dihal so le nekateri od številnih pozitivnih učinkov, ki jih termalna voda lahko ima na naše telo.

Vrhunska rehabilitacija za osebe z multiplo sklerozo

Center za zdravljenje multiple skleroze v depandansi Mladika Naravnega zdravilišča Topolšica se ponaša z eno najmodernejših infrastruktur te vrste v Evropi. Ločen od glavnih hotelskih prostorov, center ponuja poseben oddelek fizioterapije, delovne terapije, specialistične ambulante, telovadnico, masažne prostore in sodoben rehabilitacijski bazen. Vse, od sob do vsakega prostora, je zasnovano z mislijo na bolnike z multiplo sklerozo, zato je popolnoma prilagojeno njihovim potrebam, zlasti tistim z omejeno gibljivostjo.

Udobne in sodobno opremljene sobe

V depandansi Mladika se nahaja 14 dvoposteljnih in 20 enoposteljnih sob, ki so bile nedavno prenovljene in opremljene z najnovejšo tehnologijo. Te sobe so namenjene izključno bolnikom z multiplo sklerozo in so prilagojene tako, da omogočajo udobje, varnost ter brezskrbnost med bivanjem. Poleg tega je zagotovljeno 24-urno dežurstvo medicinskih sester, ki ga podpira stalna pripravljenost zdravnika, da lahko nemudoma odgovorijo na potrebe bolnikov.

Strokovnost in izkušnje za kakovostno življenje

Program Centra za zdravljenje multiple skleroze v Naravnem zdravilišču Topolšica temelji na visokokakovostni medicinski rehabilitaciji, ki jo izvaja izjemno strokovno usposobljen kader. Z več desetletji izkušenj se ta program osredotoča na trajno in učinkovito rehabilitacijo, ki bolnikom omogoča relativno normalno življenje, tudi vrsto let po prvih znakih bolezni. 

Naravno zdravljenje

Za tiste, ki okrevajo po operativnih posegih, boleznih ali poškodbah, so terme Topolšica odlična izbira za podporo okrevanju. Njihovi bazeni s termalno vodo nudijo prijetno olajšanje bolečin v kolenih, sklepih, kolkih in hrbtenici, hkrati pa olajšajo gibanje telesa.