20. 5. 2024
polikarbonatne plošče

Polikarbonatne plošče – cena je ugodna za vsak žep

Načrtujete v bližnji prihodnosti zgraditi nadstrešek za avtomobil ali teraso? Ne veste, kateri material bi uporabili za to? Mi vam svetujemo, da se odločite za polikarbonatne plošče – preverite cenik in se prepričajte, da je to prava izbira za vas.

Polikarbonatne plošče so danes med kupci vse bolj priljubljene. Iz njih se da narediti zelo lepe nadstreške, uporablja pa se jih tudi kot zasteklitveni element pri rastlinjakih, stenskih pregradah, oknih, reklamnih panelih in še kje. Polikarbonatne plošče – cena se sicer razlikuje glede na vrsto dejavnikov, zato je o fiksni ceni težko govoriti, vsekakor pa so cene zelo ugodno in dosegljive vsakomur, ki si tega želi. Plošče so enostavne za postavitev in jih lahko postavite kar sami, seveda pa morate pri tem upoštevati nekaj napotkov. Za začetek morate postaviti leseno ali železno konstrukcijo. Pravilna postavitev konstrukcije je ključna, saj lahko s tem prihranite kar nekaj časa in denarja za kritino. Pri konstrukciji so najpomembnejši element nosilci, ki jih morate pravilno postaviti (to pomeni prečno ali vzdolžno, odvisno od tega, kakšen profil ste izbrali). Med nosilci morate pustiti tudi pravilen razmak (priporočena osna razdalja je odvisna od tega, kako debelo ploščo ste izbrali). Naklon konstrukcije naj bo med 5 in 10 %. Ko imate konstrukcijo enkrat postavljeno, se lahko lotite priprave samih plošč. Velika verjetnost je, da vam standardna velikost plošč ne bo povsem ustrezala in jo boste morali zato nekoliko prilagoditi, torej obrezati na pravo velikost. Razrez plošč je enostaven, tega se lahko lotite kar z žago za les, tanjše plošče pa lahko razrežete z olfa nožem. Če ste kupili prekatne plošče, morate po končanem razrezu iz njih odstraniti opilke. Nazadnje pa sledi najpomembnejši del, tj. montaža plošč. Polikarbonatne plošče boste na konstrukcijo pritrdili z vijaki, pri prekatnih polikarbonatnih ploščah pa morate zaščititi še kanale, kar storite tako, da nanje nalepite protiprašni trak ali odkapne profile.

Polikarbonatne plošče – cena je odvisna tudi od tega, kakšno vrsto plošč boste izbrali, zato se prej pozanimajte pri prodajalcih. Ne glede na to, katere boste izbrali, po boste z njimi gotovo zadovoljni, saj so zelo stabilne in odporne na udarce in vse vremenske razmere ter stabilne.