16. 4. 2024

Mozoljem pod kožo se po italijansko reče brufoli sottopelle

Slovenija na zahodni strani meji na državo Italija, kar pomeni, da imamo v Sloveniji na območjih, kjer mejimo z našo sosedo kar precej pomešane kulture oziroma načine življenja. Veliko ljudi, ki živijo blizu italijanske meje ima veliko značilnosti Italijanov, saj so včasih spadali pod njih. Prav to je tudi razlog, da se veliko italijanskih besed na tistih območjih pojavlja tudi v Sloveniji. Ena izmed najbolj znanih je besedna zveza brufoli sottopelle, ki pomeni mozolji pod kožo. Ljudje imajo pogosto težave z mozolji pod kožo, zato je na to temo napisanih zelo veliko člankov in pa tudi knjig, ki naj bi ljudem pomagale, da se bodo znebili teh nadležnih mozoljev.

brufoli sottopelle

Po italijansko brufoli sottopelle torej pomeni mozolji pod kožo in vsekakor si je to vredno zapomniti v kolikor živite blizu Italijanske meje. Seveda je dobro poznati čim več tujih jezikov in zakaj nebi nekateri znali govoriti tudi Italijanskega jezika, ki je lahko zelo uporaben, saj veliko Slovencev hodi v Italijo. Brufoli sottopelle je izraz, ki so ga nekaj časa uporabljali tudi ponekod v Španiji, toda so kmalu za mozolje pod kožo poiskali besedo, ki je po njihovem mnenju bolj primerna. Seveda se verjetno zdi nekaterim čudno, da toliko uporabljamo italijansko besedno zvezo brufoli sottopelle, toda samo želimo, da dobite nek vpogled v to, kaj ta besedna zveza pomeni, saj jo boste zelo verjetno zasledili v mnogih revijah, ki so namenjene negi vaše kože in so napisane v slovenščini in italijanščini.

Brufoli sottopelle se uporablja tudi v nekaterih slovenskih krajih, kjer ima Italija zelo močan vpliv. Te kraji se seveda nahajajo zelo blizu italijanske meje, prav gotovo pa vsi veste, da imamo pri nas tudi dvojezična ozemlja, kjer je na določenih področjih uporaba italijanščine celo obvezna. Tudi na teh območjih boste verjetno dostikrat zasledili besedno zvezo brufoli sottopelle, ki se pogosto uporablja zato, ker jo industrija uporablja zato, da bi prodala čim več svojih izdelkov, ki so namenjeni odstranjevanju mozoljev pod kožo ali drugače brufoli sottopelle.