18. 7. 2024
lasni podaljški čop

Lasni podaljški (čop) popestrijo vašo pričesko

Življenje je prekratko, da bi ves čas imeli zgolj eno in isto pričesko. Kakovostni lasni podaljški (čop) vam omogočajo takojšnjo spremembo frizure, torej lahko v hipu postanete dolgolaska, z zelo ravnimi ali pa ekstremno nakodranimi lasmi. Lasnih podaljškov je več vrst, najdete pa jih tako rekoč v vseh oblikah, dolžinah in barvah, zato se je včasih kar težko odločiti, kaj bi »nadeli« nase oz. na svoje lase.

Zakaj izbrati lasne podaljške?

Lasni podaljški – čop ali pa kaj drugega – so primerni za vse, ki si želite spremembe svoje pričeske, obenem pa z lasnimi podaljški dodate še nekaj volumna. Lasni podaljški – čop še posebej – so zelo iskani med tistimi nesrečnicami, ki si želijo dolgih las, a kaj, ko se takoj, ko jim lasje zrastejo preko ramen, ti začnejo cepiti in uničevati. Naj si še tako prizadevajo imeti lepe, dolge in sijoče lase, to pač ne gre. Vsaj nekoč je bilo tako; danes lahko ta problem v trenutku rešite z lasnimi podaljški.

Lasni podaljški – čop recimo – poskrbijo za to, da se vsak dan počutite kot da ste pravkar prišli iz frizerskega salona; vsi vas bodo hvalili in se čudili, kako da so vam lasje tako hitro zrasli, ali pa vas spraševali, koliko truda ste morali vložiti, da ste prišli do tako lepe pričeske. Oboževalcev vam ne bo zmanjkalo. Morda pa ste se ravno ostrigli, nato pa ste dobili povabilo na poroko, obhajilo, okroglo obletnico ali kakšen javen dogodek, kjer bi nastopili kot častni gost in ste sedaj ugotovili, da bi vam veliko bolje pristajali dolgi lasje oz. da bi si z dolgimi lasmi lahko naredili lepšo pričesko kot pa s kratkimi. Nič hudega – lasni podaljški (čop, ravni lasje, valoviti oz. nakodrani lasni podaljški) vam omogočajo takojšnjo transformacijo iz kratkolaske v dolgolasko.

Kakšni lasni podaljški obstajajo?

Lasne podaljške boste našli v različnih izvedbah, tudi narejeni so iz različnih materialov. Obstajajo sintetični in naravni lasni podaljški, odvisno od tega, kaj vam bolje odgovarja. Pri dolžinah, barvah in oblikah pa praktično ni omejitev – izbira je res pestra, zato lahko skorajda vsak dan hodite okoli z novo frizuro (novo tako po obliki kot tudi po barvi), na voljo so celo lasni podaljški v obliki kite. Če ne iščete trajnih lasnih podaljškov, si lahko izberete lasne podaljške clip-on, ki so narejeni tako, da si jih lahko sami vsakodnevno vpnete v lase: lasni podaljški – čop je na primer idealen za vsakodnevno uporabo, saj je zelo enostaven za namestitev. V nasprotnem primeru (če torej iščete trajnejše lasne podaljške) pa se le odpravite k frizerju – ob pravilni negi, boste tovrstne lasne podaljške lahko nosili od tri pa vse do šest mesecev, odvisno od tega, kako hitro vam rastejo lasje.

Nega lasnih podaljškov

Lasni podaljški – čop – so dokaj enostavni za negovanje. Preden jih nameravate umiti, jih nežno razčešite (bodite pozorni na to, da začnete na konicah, nadaljujete preko sredine in se šele na koncu lotite začetka las, saj se sicer lasje hitreje poškodujejo). Pazite tudi, da zgornjega dela las, kjer so pritrjeni lasje, ne namakate v vodo, saj lahko nabrekne, to pa pomeni, da je pritrdilno mesto las uničeno. Lasne podaljške sicer umijemo pod tekočo vodo (v umivalniku ali posodi), uporabimo lahko tudi nekaj neagresivnega šampona. Tudi balzam je dovoljen. Umite lase nato osušite na zraku – sušilec nikakor ni dovoljen; na koncu lase po potrebi razčešete na zgoraj opisan način. Za oblikovanje pričeske z lasnimi podaljški ne smete uporabljati pršil za lase ali voske, lahko pa jih poljubno strižete ali oblikujete z likalnikom.

Lasni podaljški so torej zelo uporabni za vse, ki si želite večjega volumna las ali pa spremembe pričeske. So zelo enostavni za uporabo in nego, pa tudi cenovno so dokaj ugodni. Na voljo so vam najrazličnejše oblike, barve in materiali las, zato boste zagotovo našli kaj zase – nato pa lahko vsak dan razkazujete svojo novo in čudovito pričesko.