18. 7. 2024
Gozdarsko dvigalo

Izboljšajte delovno učinkovitost s Palms gozdarskim dvigalom

Palms, priznano podjetje na področju gozdarskih rešitev, predstavlja svoje vrhunsko gozdarsko dvigalo za traktor, ki je zasnovano za olajšanje prevoza in obdelave večjih količin lesa ter ostalih gozdnih proizvodov. Njihova serija gozdarskih dvigal zagotavlja visoko kakovost, zmogljivost in zanesljivost, kar omogoča uporabnikom, da ustvarijo prilagojena orodja za različna gozdarska dela, ne da bi pri tem žrtvovali vzdržljivost ali učinkovitost.

Gozdarsko dvigalo

Izzivi spravila lesa – terenske in vremenske omejitve

Spravilo lesa je eno najzahtevnejših in finančno zahtevnih opravil. Delo poteka v raznolikih terenskih in vremenskih razmerah, kar predstavlja velik izziv. Obsežna količina energije je porabljena pri spravilu lesa, del te energije gre za gradnjo in vzdrževanje traktorskih vlakov, drugi del pa za zbiranje in vlačenje lesa. Na primer, za spravilo 1 m³ lesa je potrebno približno dvakrat več goriva in maziva kot pri sečnji.

Nepogrešljivost gozdarskega dvigala

Gozdarsko dvigalo je ključno orodje za nakladanje in razkladanje lesa ali odpadnega materiala v gozdarstvu. Njegova robustna gradnja, velika zmogljivost in hitrost omogočajo učinkovito delo v različnih pogojih. Vsako gozdarsko dvigalo v ponudbi podjetja Palms je opremljeno z unikatno šifro, ki nosi pomembne informacije o njegovi seriji in zmogljivosti. Prva številka označuje serijo dvigala, medtem ko številka za piko določa največji doseg žerjava.

Gozdarska dvigala manjših velikosti

Gozdarska dvigala druge serije so manjših velikosti, vendar kljub temu izjemno vzdržljiva in preprosta za uporabo. Njihove kompaktne dimenzije omogočajo prilagodljivo uporabo, saj se lahko montirajo na različne platforme. Gozdarsko dvigalo tretje serije je zasnovano za pripravo drv in odstranjevanje bal sena s polj. S svojo primernostjo za specifične naloge predstavlja praktično rešitev za delo v kmetijstvu in gozdarstvu.

Praktična uporaba gozdarskih dvigal

Če iščete zmogljivo gozdarsko dvigalo, ki ga je mogoče uporabljati brez velikega traktorja, je primerna 4. serija dvigal. Ti manjši in zložljivi modeli uporabljajo enake tehnologije in komponente kot njihovi večji kolegi, kar omogoča učinkovito delovanje v gozdarstvu. Gozdarska dvigala iz 5. in 7. serije so primerna za vsakodnevna gozdarska dela. Zasnovana so za profesionalno uporabo in se lahko namestijo na širok izbor prikolic, sekalnikov in drobilnikov ali neposredno na traktorski okvir, kar zagotavlja prilagodljivost pri delu v gozdarstvu.

V spletnem katalogu boste našli širok izbor gozdarskih dvigal znamke Palms, ki vam omogočajo izbiro modela, prilagojenega vašim potrebam, ne glede na to, ali potrebujete dvigalo za občasno ali za profesionalno uporabo. Gozdarska dvigala znamke Palms so opremljena z zakritimi hidravličnimi cevmi znotraj teleskopske roke, kar zagotavlja večjo vzdržljivost in zanesljivost. Izdelava iz vrhunskega jekla zagotavlja dolgo življenjsko dobo dvigal, kar prispeva k visoki kakovosti in trajnosti izdelka.

Zanesljiva konstrukcija s pomočjo računalniške simulacije

Barvne prevleke nove generacije poskrbijo za obstojnost dvigal in ohranijo njihovo prodajno vrednost. Kakovosten premaz preprečuje nastanek rje ter podaljšuje življenjsko dobo dvigala. Zložljiva upravljalna platforma in lestev sta udobni ter enostavni za uporabo, kar olajša delo in povečuje učinkovitost. Nova tehnologija sistema gredi za vrtljive priključke omogoča povečano trajnost in zmanjšuje stroške vzdrževanja dvigal. Ogrodje dvigala je zasnovano na podlagi računalniške simulacije, kar zagotavlja njegovo zanesljivost. Vsi ključni deli so ustrezno oblikovani in preizkušeni za najvišjo stopnjo varnosti in trdnosti.

Raznolike metode spravila lesa

V najzahtevnejših delovnih pogojih se pogosto uporabljajo kombinacije več različnih metod spravila, vključno z ročnim premikanjem, uporabo žičnice in traktorja. V Sloveniji, kjer je skoraj devetdeset odstotkov gozdnih površin primernih za delo s traktorji, se les od panja do kamionske ceste spravlja z eno metodo spravila in enotnim sredstvom za spravilo.