Eko čistila za boljše zdravje

Ste že slišali za spletno stran https://goody.si/cistila? Na tej spletni strani najdete vso vrsto čistil, večina od njih pa so eko čistila. Oznake ki nas kupce najbolj pritegnejo k nakupu na policah so Eko, Bio in Naravno. Nekateri v svojem domu uporabljajo le eko izdelke, nekateri pa so prepričani, da je to le “marketinška finta”. Pri besedi eko, vsi menijo da je vsebina izključno izdelana iz naravnih sestavin, vendar se motijo. Beseda eko pomeni to, da je okolju prijazno v primeru da vsebina pride v stik z okoljem, bodisi voda ali zemlja. Eko čistila so narejena po tem principu, da okolju ne škodujejo, saj morajo imeti evropski certifikat Eko marjetica, kar pa pomeni da so razgradljiva v 90% njihovih sestavin.

Eko čistila

Pri biorazgradljivosti poznamo dve vrsti, in sicer primarno kar pomni da se čistilo samo po sebi razgradi in da je okolju neškodljivo, ter sekundarno kar pomeni da se čistilo razgradi tudi po uporabi, ko imajo na sebi že umazanijo in maščobe. Eko čistila so enako učinkovita kot druga običajna čistila, je pa res da je vse odvisno od njihovih proizvajalcev in kakovosti le teh. Največji učinek imajo seveda tista čistila, ki imajo certifikat Eko marjetica. Vsi mislijo da je cena za eko čistila dražja od navadnega, vendar to ne drži. Cene se zibajo po kvaliteti, sepravi če imamo eko čistilo ter zdraven obično čistilo približno enake kvalitete, se cena nebo veliko razlikovala.  Eko čistila so narejena tudi tako, da so prijazna do uporabnika, tako da jih brez težav lahko uporabljajo otroci, alergetiki ter tudi tisti ki imajo občutljivo ter suho kožo. Zapomniti se pa moramo tudi nekaj, in sicer da je pred uporabo prebrati ustrezna navodila, ker drugače nam beseda eko nebo prišla niti malo prav, ko bo ta prišla v stik z naprimer vašim očesom.

Družinska terapija je včasih zelo koristna

V vsakdanjem stresnem življenju včasih spregledamo družino in s tem lahko pride do hudih trkov med družinskimi člani. Lahko pride do kakšne težave, ki je ne more odpraviti sami. Včasih lahko te težave tudi povzročijo nasilje, namerno ali ne namerno. Ko imamo družinske težave lahko pride tudi do zlorabe alkohola in drog. Družinska terapija vam lahko z vsemi temi problemi pomaga.

Družinska terapijaDosti krat pride tudi do tega, da se družinske vloge pomešajo in potem ne veste, kako postaviti meje. Najstniki so po navadi najbolj občutljivi členi družine, saj se povprečno v njihovem življenju največ dogaja. Družinska terapija pomaga tudi, če je prišlo do kakšne izgube. Relacijska družinska terapija ima temelje v odnosih. Odnos se začne ko se rodimo, odnose imamo v vsakdanjem življenju, ko pride do odnosi so odnosi lahko ranljivi, boreči najboljši odnos je, če se vselimo. Ko imamo odnose, velikokrat nastanejo rane in te rane, poskušamo zdraviti te z družinsko terapijo.

Vzorci, po katerih imamo odnose, so del našega delovanja v življenju in so zapisani globoko v nas, v takem smislu, da se sploh ne zavedamo, kako delujemo, v kakšnem načinu delujemo, kako živimo, v kakšnem načinu živimo, kaj in koga ljubimo. To vse pride skupaj, in se vprašamo, zakaj tistim, ki jih imamo najrajši poročimo največ škode ali obratno, zakaj nam tisti, ki rečejo, da nas ljubijo, da nam povzročijo veliko škodo. Pride do tega, da se z časom zapletemo v krog ponavljanja, ki ga ne moremo sami preprečiti in potrebujemo zunanjo pomoč. Točno takšni stvari je namenjena družinska terapija. Raziščemo in odkrijemo, kdo smo kot človek, kot moški ali ženska, kakšne odnosne imamo z drugimi in kakšno vlogo imamo, če imamo družino. Družinska terapija pomaga najti, kje smo se zgubili, najti novo pot, po kateri se bo problem rešil, da bo družinsko življenje bolje.

Ovitki za telefon, ki ga bodo dobro varovali

Poznate spletno stran www.svet-telefonije.com? Morda tisti, ki je ne, še niste kupovali ovitka za mobilni telefon in v kolikor to drži, bi vam zares svetovali, da se odločite za to potezo, saj boste tako lahko svoj pametni telefon, za katerega ste gotovo plačali veliko vsoto denarja tudi dobro zavarujete. Na omenjeni spletni strani boste našli tudi ostale izdelke za pametne naprave, zato le hitro pojdite tja, če ste ravno razmišljali, da bi kupili kakšen tak produkt. Ovitki za telefon so nekaj, kar se pred leti, ko na trgu še ni bilo pametnih mobilnih telefonov ni ravno pogosto kupovalo.

ovitki za telefon

Razlog za to je, da ovitki za telefon niso bili potrebni, saj so bili telefoni sami po sebi izredno kvalitetni, kar jim je omogočalo, da so ostali v veliki večini primerov celi in nekritično poškodovani, če so vam denimo padli iz rok ali kaj podobnega. Dandanes pa je seveda drugače, saj so pametni mobilni telefoni postali nekaj, kar se hitro razbije če vam padejo iz rok in to je tisto, kar se relativno pogosto dogaja. Ovitki za telefon tega ne bodo preprečili, morda le omilili, bodo pa vsekakor v veliko pomoč pri ohranjanju vašega mobilnega telefona celega, kar je seveda še toliko bolj pomembno.

Pomembno je, da se zavedate, da ovitki za telefon ne predstavljajo 100% zaščite, tudi če jih uporabljate, saj preprosto pod določenimi udarci vsak telefon popusti, pa naj ima okoli sebe še tako zelo kvaliteten ovitek. Ovitki za telefon so nekaj, kar se uporablja torej za zaščito vašega pametnega mobilnega telefona, lahko pa imajo še druge namene, kot je denimo vgradnja kakšnega podstavka, preprosto lepši izgled vašega mobilnega telefona, prav tako pa vam lahko ovitki za telefon omogočijo, da se z njimi zavaruje telefon pred padci, saj nekateri ovitki za telefon pripomorejo k boljšemu oprijemu in tako jih boste veliko težje izpustili iz rok.

Poznate kuhinje Nobilia?

Če potrebujete ideje, kako preurediti svojo kuhinjo, bodo vsekakor moderne kuhinje Nobilia primerna izbira za vas, pa niti ne samo zato, ker imajo v svoji ponudbi kuhinje, ki so lepe in kvalitetne, pač pa vam lahko pregled njihove ponudbe nudi tudi kakšne splošne ideje, kako neki bi lahko preuredili svojo kuhinjo, tudi če se na koncu odločite za nakup kakšne drugačne kuhinje in ne ravno kuhinje Nobilia. Kuhinje Nobilia so nekaj, kar vam vsekakor lahko predstavlja nek cilj, saj so narejene lepo in moderno.

kuhinje nobilia

Prav tako imajo v svoji ponudbi ostale načine izdelave kuhinje, kot so denimo klasične ali pa izdelane v rustikalnem stilu. V kolikor vam ti stili niso preveč dobro poznani, obiščite povezavo, ki smo jo ustvarili malo višje v tem članku in si poglejte, kakšne kuhinje spadajo v posamezne kategorije. Verjetno vas ni ravno malo takšnih, ki že imate kuhinje Nobilia in ste z njimi bodi si zadovoljni ali ne. V kolikor imate neko mnenje o njih, bi vas prosili, da le tega napišete v komentar tega članka, da bomo tako še mi ugotovili kaj je tisto, na kaj je potrebno biti pozoren pred nakupom in kje so prednosti, kot tudi slabosti kuhinje Nobilia.

Kakorkoli že, kuhinje Nobilia so zares zelo kvalitetne, primerne za uporabo v 21. stoletju. Dandanes je na trgu veliko kuhinj in zato verjamemo, da je izredno težko kupce prepričati, kaj je tisto v kar se izplača investirati nekaj denarja. Veliko je dandanes mladih družin, ki bi rade privarčevale nekaj denarja in zato raje ne plačujejo visokih zneskov za kuhinje in podobno, kar seveda ni ravno najbolje, ker kvalitetne kuhinje morda zares prvotno stanejo malo več denarja, toda se kasneje to lahko še kako dobro obnese, saj vam ni potrebno le teh konstantno obnavljati. Kakorkoli že, na vas je za kakšne kuhinje se boste odločili in ali boste kuhinje Nobilia vzeli med ožji izbor, ko se boste odločali za nakup.

Izbrati nepremočljive ali običajne zimske jakne?

Pri izbiri zimske jakne pridejo v poštev najrazličnejši dejavniki, ki v končni fazi odločajo o dolgoročnem zadovoljstvu z izbranim oblačilom. Med pomembnejše odločitve sodi tudi odločitev za nepremočljivo ali običajno jakno, kar ne odloča le o vodoodbojnosti, temveč ima še druge posledice.

Nekaj razlik

Če bi bila edina razlika med nepremočljivo in običajno zimsko jakno nepremočljivost, bi bila izbira seveda samoumevna – le kdo ne bi raje izbral jakne, ki učinkovito ščiti tudi v primeru dežja ali sneženja? A v resnici na izbiro vplivajo razlike, ki se jim ni moč izogniti. Ena od teh je gotovo že cena. Običajno so nepremočljive zimske jakne nekoliko dražje od običajnih, razlika pa je lahko pri nekaterih modelih kar znatna. Cenovne razlike so odvisne od vrste vodoodbojne zaščite, med katerimi nekatere terjajo več denarja, druge manj. Velja pa, da istega modela zimske jakne v nepremočljivi različici ne boste našli po nižji ceni od običajne.

zimske jakne

Druga razlika med nepremočljivimi in običajnimi zimskimi jaknami je pogosto tudi teža, pri kateri velja podobno, kot pri ceni. Nepremočljive jakne so težje, saj imajo še vodoodbojno zaščito. Nekatere vodoodbojne membrane so neverjetno lahke, a vseeno predstavljajo dodatno težo. To je lahko ovira za tiste, ki želijo jakno uporabljati pri športnih aktivnostih, pri katerih se pozna vsak gram tovora, na primer pri teku na dolge proge, kolesarjenju in podobnih športih. Treba je presoditi, ali vodoodbojna zaščita odtehta dodatno težo – v nekaterih primerih je izbira težje jakne vsekakor smiselna, v drugih ne.  Kliknite na povezavo, če vas zanima nakup ženske jakne ali bunde.

Soroden zadržek je še udobje, ki je lahko nekoliko ogroženo pri jaknah z vodoodbojno zaščito. Ne le, da so težje, so tudi drugače zasnovane in ne morejo ponuditi prepustnosti, ki je nujna za učinkovito dihanje in zračenje oblačila. Pogosto so toplejše, kar je v hladnih zimskih dneh lahko prednost, pri nekaterih aktivnostih pa lahko postane tudi nevšečnost.

Ali bo nepremočljivost sploh koristila?

Če se v dežju ali snegu sploh ne odpravljate od doma, vam nepremočljiva zimska jakna ne bo veliko koristila. Tudi nekateri športniki in rekreativci se raje izogibajo vsakršnemu slabemu vremenu. V takšnih primerih je verjetno bolje investirati v običajno zimsko jakno, kljub temu, da ta ne nudi posebne vodoodbojne zaščite. Nepremočljivo zimsko jakno pa naj vsekakor izberejo tisti, ki se svojim priljubljenim aktivnostim nočejo ali ne morejo odpovedati niti v slabih vremenskih razmerah. In seveda naj nepremočljiva oblačila izberejo tudi otroci in tisti, ki se zime veselijo predvsem zaradi valjanja po snegu!

Zmogljive peči na drva lahko pridejo še kako prav

Prišla je zima in temperature so se spustile krepko pod nično. Sedaj verjetno doma že kar lep čas peči delujejo s polno paro, vi pa spremljate porabo in si belite glavo s tem, koliko denarja spuščate skozi dimnike. Ali ni tako? No, v kolikor imate dobro urejeno ogrevanje, ki porabi malo, oddaja pa veliko toplote, potem je seveda zgodba pri vas kar nekoliko drugačna. Vsekakor so zmogljive peči na drva lahko ena izmed rešitev, da si zmanjšate stroške ogrevanja, saj bodo zmogljive peči na drva omogočile, da boste poceni in hitro ogrevali svoje prostore.

zmogljive peči na drva

V kolikor imate veliko prostornino, potem bodo zmogljive peči na drva izredno pomembne, saj boste le z veliko močjo lahko hitro in enostavno ogreli le te. Podjetja so tista, ki se običajno ukvarjajo s tem, kako bi lahko poceni a relativno hitro ogrela svoje prostore. Ko enkrat stisne mraz, je prostore, ki so izredno veliki težko segreti, zato je potrebno, da se gretje vsake toliko vžge že nekaj časa prej. Kakorkoli že, zmogljive peči na drva so super rešitev za različne težave ljudi, kot so torej preveliki ogrevalni prostore, preveliki stroški ogrevanja in podobno. Obstaja danes veliko alternativ za ogrevanje, zato seveda to ni edina izbira, je pa vsekakor ena izmed boljših.

Zmogljive peči na drva še vedno potrebujejo za delovanje drva. To je seveda samoumevno, kar pa pomeni, da je potrebnega nekaj časa, da se le ta tudi da pripraviti. Ko jih boste pripravili, potem bodo zmogljive peči na drva praktično opravile vse same. Takšne peči vam bodo pomagale, da boste zmanjšali stroške, res pa je, da bo z drvi več dela. Na vas je, da se odločite ali boste drva pripravili sami ali jih boste kupili, toda v kolikor jih boste pripravljali sami, lahko tako stroške ogrevanja še nekoliko zmanjšate.

Iz kakšnih materialov naj bo prehodna jakna?

Sodobna oblačila so pravi čudeži tehnologije, uporabljeni pa so najrazličnejši materiali, ki končnim izdelkom zagotavljajo neverjetne lastnosti. Če so se naši predniki pozimi zavijali v debele kože in tople kožuhe, lahko danes isti učinek dobimo z nekaj tankimi plastmi umetnih materialov. Na voljo so številni nepremočljivi materiali, takšni, ki odlično zadržujejo toploto, na koncu pa seveda tudi tisti, ki prepuščajo kroženje zraka in odvajajo znoj. Kombinacija teh lastnosti naredi odlično prehodno jakno. Ker pa je ponudba tako pestra, je včasih res kar težko izbrati pravi izdelek. Kateri materiali pri prehodnih jaknah še posebej izstopajo?

prehodne jakne

Zunanja plast

Glede na to, da so prehodne jakne namenjene prehodnim letnim časom, morajo biti precej univerzalne, kar lahko dosežemo z različnimi materiali ali kombinacijami teh. Sodobne prehodne jakne so izdelane iz več plasti, kar omogoča učinkovito združevanje odlik, ki jih prinašajo različni materiali. Zunanja plast ima nadvse pomembno nalogo. Ne samo, da služi kot prva obramba pred neugodnimi vremenskimi vpliv, je tudi edina plast, ki je na prvi pogled vidna očem. Ker morajo biti prehodne jakne še posebej privlačno oblikovane, je zunanja plast še kako pomembna. Čudovit izgled pa lahko dosežejo številni materiali. Na tem področju je izbira res velika – usnje, volna, džins, najlon, softshell, poliester in drugi umetni materiali … Iz vseh teh materialov je možno izdelati kakovostno zunanjo plast oblačila, ki bo odlično služila zaščiti pred vremenom, hkrati pa bo zagotavljala izjemno estetsko vrednost jakne.

Notranja plast

Notranja plast ni seveda nič manj pomembna, saj ključno odloča o udobju med uporabo. Prehodna jakna je pogosto v uporabi, zato mora biti enostavna za oblačenje in slačenje, poleg tega pa prijetna na otip in predvsem udobna pri dolgotrajni uporabi. Nekatere prehodne jakne so izdelane iz enega samega sloja in so te lastnosti povsem odvisne od izbranega materiala, ki mora predstavljati kompromis med željenimi odlikami zunanje in notranje strani. Večinoma pa imajo te jakne vsaj dva sloja, tako da lahko za udobje poskrbi notranja plast iz prijetne mehke tkanine. Pomembno je tudi, da notranja plast diha in ne pregreva telesa – tudi, če je zunanja plast povsem neprepustna. Pri materialih notranje plasti prednjačita predvsem bombaž in poliester.

V praksi so prehodne jakne pogosto sestavljene iz več plasti in kombinacije različnih materialov, ki končnemu izdelku zagotavljajo odlično koriščenje vseh razpoložljivih odlik. To bo nedvomno po godu tudi kupcem, ki od prehodne jakne pričakujejo vsestransko uporabnost in dolgoročno zadovoljstvo.

Kakovostna mesarska oprema

Verjetno ko pridete k mesarju sploh ne pomislite, koliko dela je bilo potrebnega, da se meso dandanes nahaja na policah v trgovinah. Vsekakor le redko kdo pomisli, od kod je to meso in kako je dobro so skrbeli za živali. Veliko je pa takih ljudi, ki se ne zmenijo za to in to je seveda narobe. Tudi redko kdo se vpraša, kakšna oprema se uporablja za pripravo mesa kajne? Veliko ljudi samo pride v trgovino ali pa k mesarju in naroči želeno mesto. Tako prejme v svoje roke kos mesa in odide. Na spletni strani http://www.tehco.eu/k/mesarska-oprema si boste lahko pogledali, če vas to seveda zanima, kakšna mesarska oprema se vse lahko uporablja in kaj vse se z njo lahko dela.

mesarska oprema

Veliko je ljdui, ki bi tako opremo imelo kar doma, saj imajo veliko potrebo po njej, ker imajo doma živino, ampak niso dovolj dobro informirani o tem, kaj vse se na trgu lahko dobi in to jim seveda predstavlja problem. Na omenjeni spletni strani se torej za vse nahaja mesarska oprema, ki je kakovostna in namenjena temu, da se z njo hitro in predvsem enostavno lahko obdeluje meso. Meso je nekaj, kar je potrebno spoštovati, saj je vanj bilo vloženega izredno veliko dela. Mesarska oprema mora biti zato dobra in primerna za uporabo. Obstaja profesionalna mesarska oprema, katere cene so zelo visoke, saj tisti, ki se z mesom ukvarjajo vsakodnevno zares potrebujejo opremo kot se spodobi.

Mesarska oprema je nekaj, kar se seveda lahko dobi tudi za domačo uporabo in le ta pride nekoliko cenejša. Z njo lahko hitro in enostavno predelate določeno količino mesa, ni pa to oprema namenjena za predelovanje večjih količin mesa, za kar je veliko bolj primerna profesionalna mesarska oprema. Oprema, ki jo boste našli na omenjeni spletni strani je lahko za zgled kakovosti. Tam si lahko tudi preberete veliko informacij in tehničnih specifikacij, tako da le pojdite tja in si preberite vse, kar je potrebno vedeti.

Tenis je igra s tradicijo

Tenis je igra z dolgo tradicijo, saj se je začela igrati že v 19. stoletju. Danes je pa mogoče celo najbolj popularna in priljubljena igra na svetu. Eni jo igrajo rekreativno, drugi pa profesionalno. Če ste si že od nekdaj želeli preizkusiti v tej igri, vendar niste imeli ustrezne opreme, je zdaj pravi čas, saj lahko na spletni strani www.igraj-tenis.com najdete vse kar potrebujete za tenis. Začetniki, ki še ne vejo ali se bodo ukvarjali v prihodnosti s tem športom, lahko po ugodnih cenah kupijo rabljene loparje, potem pa vso profesionalno opremo znamk Asics, Wilson, Head itd.

tenis

Za razliko od večine drugih športov je tenis igra brez fizičnega kontakta in je zato priljubljena tudi med starejšimi ljudmi. Lahko bi rekli, da ni osebe na tem svetu, ki ne bi vedla kdo je Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Đoković, Andy Murray itd. Tej ljudje so zagotovo najboljši igralci tenisa v svetovnem merilu. Teniški turnirji so izredno pogosti, saj se po vsakem končanem turnirju po zelo kratki pavzi začne že drugi turnir. Nagrade, ki jih igralci dobijo na teh turnirjih so zgodba zase. Novak Đoković je recimo v svoji karieri zaslužil že 100.000 evrov in je najbrž tudi to razlog in motivacija za vse najstnike, ki se želijo ukvarjati s tem športom. Poleg visokih denarnih nagrad je tenis igra, ki bo zagotovo poskrbela za vašo dobro postavo in kondicijo. Zato je ta igra priljubljena tudi med ženskami, saj lahko hitro izgubijo odvečne kilograme.

Za razliko od košarke, nogometa, odbojke in drugih športov, ki se igrajo vedno na isti podlagi, pri tenisu pa temu ni tako. Skoraj vsak turnir se igra na različni podlagi in so tudi zaradi tega turnirji še bolj zanimivi. Posebnost tega športa je tudi v tem, da ga lahko igramo proti enemu nasprotniku ali pa v parih. Če imate prijatelja, ki se tako kot vi, želi preizkusiti v tej zelo zanimivi igri, lahko skupaj izkoristite še zadnje sončne dneve. Tenis je šport za vsakogar!

Peskanje v boju proti trdovratnimi madeži

Vsi smo vsaj enkrat imeli težave z madeži, ki se jih ni dalo umakniti. Takrat se ponavadi odpeljemo do najbližje trgovine in poiščemo čistilno sredstvo za katero upamo, da nam bo pomagalo. Žal, včasih so madeži takšni, da se jih tudi s čistili ne da odstraniti. Včasih se nam na kovinskih predmetih ali strojih, ki jih nismo dolgo uporabljali nabere rja. Takrat smo ponavadi obupani in se nam zdi da rešitve enostavno ni. Na srečo obstaja postopek, ki se mu reče peskanje in je v takšnih situacijah edina rešitev. Več informacij o postopku peskanja, lahko dobite na http://ferroecoblast.com. To je postopek, pri katerem s pomočjo specializiranih strojev odstranjujemo trdovratne madeže. Delujejo na principu zraka visokega pritiska. Predmeti, ki jih s pomočjo peskanja najbolj pogosto čistimo so: umazani radiatorji, fasade, ploščice, steklo, aluminijska platišča, stari industrijski stroji itd.

peskanje

Metod, ki nam to omogočajo je veliko, izbere se pa najbolj enostavna in učinkovita za problem, ki ga imamo. Če želimo odstraniti rju z manjše površine, uporabi se injektorsko peskanje. Ta metoda je bolj natančna, vendar nam bo vzela tudi več časa. Zato se ponavadi za večje površine uporablja zračno ali turbinsko. Sredstva, ki se jih uporablja v tem postopku so ponavadi suhi led ali pesek. Izbira enega ali drugega se naredi na podlagi stopnje umazanosti predmeta, ki ga želimo očistiti. Ker je peskanje zelo nevaren in zdravlju škodljiv postopek, ustrezna oprema in ustrezen prostor sta dva nujna pogoja za postopek čiščenja. Prostor v katerem bomo izvajali peskanje more biti ustrezen in potekati v izoliranem okolju. Včasih to ni možno, saj predmetov ne moremo premakniti, zaradi teže ali velikosti. Za manjše predmete je pa zaradi varnosti definitivno pametno postopek peskanja izvajati v prostoru namenjenem za to.

Torej, če imate doma predmete, ki jim želite vrniti stari sijaj, vam bodo strokovnjaki na področju peksanja zasigurno ponudili najboljšo možmno rešitev.