18. 7. 2024
zobni mostiček

Zobni mostiček lahko nadomesti izgubljeni zob

Ko se zgodi, da nam izpade kakšen zob, posebej prvi, ki so zelo vidni, je povezano z našim nasmehom. Saj takrat vedno nekako izgine iz našega obraza, ker nam je zelo nerodno. Zato je dobro, da čim prej poiščemo našega zobozdravnika, da nam pomaga. Ko se nam stre kakšen zob, ni dobro, da doma sedimo in čakamo, saj lahko poleg začnejo se kvariti še drugi zobje, kar pa pride na koncu do izgube več zob. Naš izgubljen zob ali mogoče več je možno nadomestiti z zobnim mostičkom. Zobni mostiček ni vedno nujen, ampak največ krat se zobozdravnik odloči za njega.
zobni mostiček
Zobni mostiček je narejen, da nadomesti naš izgubljeni en ali več zob. Nadomesti zobne vrzeli, sestavljen pa je iz dveh medsebojno povezanih zobnih prevlek. Za nosilce zobnih mostičkov je potrebno dva naša zdrava zoba, poleg tega pa mora biti tudi naša dlesen zdrava. Če nimate več mogoče vašega zoba in imate implantat je tudi ta v redu in je lahko nosilec za zobni mostiček. Če pogledate na povezavo zgoraj, vam je lepo vse opisano kako zobni mostiček poteka od začetka do konca. Če res iščete nekaj najcenejšega, ko izgubite zob je ta varianta najbolj ugodna. Preden bodo kaj naredili, se bodo z vami posvetovali.
Preden vi dobite v vaša usta zobni mostiček je potrebno kar nekaj dela. Pregledat morajo vašo ustno votlino, kateri zob tudi pozdraviti, da kasneje ne pride do težav. Da ste pravi pacient za zobni mostiček ni omejitev, če ste zdravi in nosilni zobje zdravi, ne bo težav. V Lux Dental so res zanesljivi, naredijo vse strokovno. So zelo izobraženi, vsakem pacientu se posebej posvetijo ter se z njim pogovorijo. Prav tako vam povedo, koliko vas bo vse skupaj stalo, saj nam tega ne plača zavarovalnica. Nihče ne bo ugotovil, da nimate svojega zoba, da imate sedaj mostiček, vi pa boste imeli nazaj smeh na ustih.