24. 5. 2024

Zmenki skozi želodec

Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. Pravijo tudi, da so vsi zmenki nekako povezani s hrano ali vsaj pijačo. Vsekakor se s tem strinjamo, saj načeloma na vsakem zmenku skupaj vsaj spijemo kakšno pijačo, v večini primerov pa gremo celo na večerjo. Tudi zmenki v kinu so običajno povezani s hrano, saj si velikokrat privoščimo pokovko ali kakšne slastne bonbončke. Danes vam bomo predstavili odličen recept za ‘ljubezen skozi želodec’. Presenetite vašo ljubljeno osebo in naj se vajini zmenki, ali pa vsaj en zmenek prične s čudovito pozornostjo iz vaše strani. Ljubljeni osebi lahko pripravite okusne zaljubljene srčke, ki smo jih poimenovali kar Sladki zmenki!

zmenki

Vse, kar potrebujete za to čudovito sladko presenečenje je: kalup za čokolado v obliki srčka, 200 gramov bele čokolade dobre kakovosti, eno žlico olja, 150 gramov jagod in 3 žlice sladkorja. Da bodo vaši nadaljnji zmenki slastni najprej pripravite nadev. Jagode sesekljajte v sekalniku (v kolikor imate zmrznjene jagode, potem jih postavite v hladilnik kakšen dan prej, da se bodo dobro odtajale, nato pa jih samo pretlačite z vilico) in jih prestavite v kozico. Dodajte sladkor in segrevajte dokler ne prične vreti. Zmanjšajte ogenj in pustite kakšnih 10 minut, občasno pomešajte. Zmes za slaščico Sladki zmenki, je pripravljena, ko je približno takšne gostote kot marmelada.

Drugi del pričnite s topljenjem čokolade na vodni kopeli, v čokolado pa dodajte tudi žlico olja. Ko se čokolada stopi, vzamite čopič in premažite kalupe katere nato za 10 minut postavite v zamrzovalnik. kalupe na enak način premažite še dvakrat. Ko zaključite s tem, v kalupe dodajte pripravljen nadev in vsak srček ‘pokrijte’ s še malo stopljene čokolade. V hladilniku ohladite (približno eno uro), nato pa so Sladki zmenki pripravljeni, da jih vzamete iz kalupov, lično zapakirate in podarite ljubljeni osebi, ki bo zagotovo navdušena, ne le nad vašo čudovito gesto, ampak tudi nad božanskim okusom slaščice Sladki zmenki.