15. 7. 2024

Zahtevni kupci velikokrat pozabijo na akcijske cene kuhinj

Cena nikakor ne sme biti glavni dejavnik za odločitev pri nakupu kuhinje, tudi če velja za kuhinje akcija in se zdi ponudba še posebej privlačna. A po drugi strani bi bilo neumno trditi, da cena prav nič ne vpliva na odločitve v nakupnem procesu – to preprosto ni res, zato moramo ceno vsekakor vključiti v razmislek, ko se odločamo za nakup nove kuhinje. Predvsem zahtevnejši kupci pogosto storijo to napako, da se za ceno preprosto ne zmenijo, kar je le redko smiselna odločitev. Treba je ubrati primerno srednjo pot, ki bo zagotovila kar najboljše rezultate, v končni fazi pa je seveda pomembno to, da bomo zadovoljni tako s ceno in z izkušnjo pri nakupu, kot predvsem z uporabo kuhinje na dolgi rok. Morda je torej smiselno, da nekaj več pozornosti pri razmerju med kakovostjo in ceno namenimo kakovosti, a ne zanemarimo priložnosti, ki jih odpira za nakup ugodne kuhinje akcija.

kuhinje akcija

Zahtevni kupci bodo verjetno izbirali med dražjimi kuhinjami, pri teh pa se bodo odločili za nakup takoj, ko najdejo kuhinjo, ki ustreza njihovim željam. Morda bodo imeli srečo in po naključju ob pravem času na pravem mestu naleteli ravno na ugodno akcijsko ponudbo, a verjetno temu ne bo tako in bodo morali plačati polno ceno. To je lahko napaka, saj v pestri ponudbi kuhinj verjetno ne manjka ugodnejših alternativ, ki bi se obnesle prav tako dobro. Pravzaprav je možno, da bi za ugodnejšo ceno lahko pri drugih proizvajalcih dobili prav isti model, morda bi ujeli kakšen izjemen popust za razstavne eksponate ali odprodajo zadnjih kosov. V tem primeru lahko privarčujemo tudi preko 50%, kar je pri več tisočakov vrednih kuhinjah velika razlika!

Drugače je sicer pri kuhinjah, ki jih naročimo po meri. Ta opcija je prav tako priljubljena med zahtevnejšimi uporabniki, res pa je, da izbirčni kupci ne bodo mogli računati na kakšne posebne popuste v tem primeru. A čeprav za po meri izdelane kuhinje akcija običajno ne velja, je možno nekaj prihraniti z izbiro ugodnega ponudnika, res pa je, da na tem področju pretiranega varčevanja ne moremo priporočiti, saj izbira cenovno ugodnega ponudnika prinaša določeno tveganje glede kakovosti končnega izdelka.