18. 7. 2024

Vijačni kompresorji

Kompresorji so ena izmed naprav, ki se uporabljajo za proizvajanje energije. Za kakšne industrijske obrate, kjer se dela celi dan izberite vijačni kompresor. Poznamo pa drugače vijačne in pa potem batne kompresorje. Odvisno katerega izberemo je od tega kaj bomo delali in, če ga bomo uporabljali celi dan ali pa samo nekaj ur na dan. Ta je močen in lahko deluje po cele dneve.
vijačni kompresor

Vijačni kompresor je primeren za vse, ki delate celi dan. Mogoče ni najboljši za domačo uporabo, saj tam zagotovo ne rabite delati nekaj celi dan. Takšni kompresorji so bolj za kakšne industrije, kjer se pa res dela celi dan in kjer mora kompresor delovati brez problema celi dan. Ta kompresor se tudi manj kvari, kot pa na primer batni kompresor. Ta je bolj pokvarljiv. Vijačni kompresor je pa res kvaliteten in zraven tega ima res dolgo življenjsko dobo. Prav tako se deli notri težje pokvarijo, tako da ga ne rabimo velikokrat pošiljati na kakšen servis. Danes ti kompresorji za svoje delovanje uporabljajo olje, s tem da pa nekoč temu ni bilo tako. Nekoč niso uporabljali olja, da bi lahko vijačni kompresorji delovali. Olje ima funkcijo da podmaže dele v kompresorju. Tako kompresor normalno in lepo deluje brez kakršnih koli težav.

Vijačni kompresor je torej primeren za vse, ki imate kakršnokoli industrijo. Njegovo delovanje je lahko celodnevno. Zraven tega kompresorja še drugače poznamo batne kompresorje, ki so pa bolj primerni za kakšno domačo uporabo. Ti batni kompresorji so tudi tako majhni, da jih lahko pospravite marsikam. Ko boste izbirali svoj kompresor je najbolje da v trgovinah vprašate oziroma poveste za kaj ga boste uporabljali in vam bodo tam povedali katerega je najbolje kupiti v vašem primeru. Izberite pa tudi trgovino, kjer prodajajo res kvalitetne kompresorje. Ena izmed takšnih trgovin z kvalitetnimi vijačnimi kompresorji pa je Pentiv.