16. 4. 2024

Trajno odstranjevanje dlak – za vedno se poslovite od nadležnih dlačic

Se vedno znova jezite, ko si odstranjujete nadležne dlačice, ki vas spravljajo v slabo voljo in vam vzamejo preveč časa. Če si želite biti vedno urejeni, potem je za vas trajno odstranjevanje dlak – www.dermatologi.si/lasersko-odstranjevanje-dlak/. V nadaljevanju vam povemo vse, kar morate vedeti o trajnem odstranjevanju dlak na katerem koli delu telesa, ki je primerno tako za moške kot ženske. Osebam, ki se odločajo za odstranjevanje dlak, poraščenost po telesu pogosto predstavlja estetski problem, predvsem pri ženskah so lahko odvečne dlake tudi posledica hormonskih motenj. To pa lahko vpliva na kvaliteto življenja in težave s samopodobo. Za trajno odstranjevanje dlak z laserjem se odločajo tudi tisti, ki imajo težave z vraščanjem dlak in občutljivo kožo po britju.

Strokovno in trajno odstranjevanje dlak
Trajno odstranjevanje dlak se izvaja s pomočjo laserskih aparatov, ki so posebej namenjeni dermatološki uporabi. Tovrstni laserji so medicinsko dovršeni in ob pravilni uporabi niso nevarni za kožo. Lasersko odstranjevanje dlak na telesu deluje po principu, da se snop svetlobe usmeri v določen cilj. Pri laserju za odstranitev dlak se snop svetlobe, ki ima določeno valovno dolžino, usmeri v mešiček dlake in ko se snop svetlobe sreča z dlačnim mešičkom, ga uniči in tudi celice ob njem. Ker so na tak način celice, ki tvorijo nove dlake, uničene, to pomeni, da na tem predelu dlake ne bodo več zrastle. Kot lahko vidite, gre za profesionalen in zelo učinkovit način odstranjevanja neželenih dlačic, ki postaja vse bolj priljubljen. Sodoben način življenja od nas zahteva vse več, zato pa nam potem zmanjka časa za nego telesa. Lasersko (trajno) odstranjevanje dlak vam lahko dolgoročno prihraniti precej časa in tudi denarja.

Trajno odstranjevanje dlak, ki ga opravijo strokovnjaki
Strokovnjaki dermatologi, ki opravljajo lasersko odstranjevanje dlačic imajo dovolj znanj in izkušenj, da jim lahko zaupate.
• Svojim strankam se popolnoma posvetijo. Lasersko odstranjevanje dlak je zanje ustaljen postopek, pri katerem so zelo profesionalni.
• Imajo večletne izkušnje, ki so odlična podlaga za njihovo nadaljnje delo.
• Uporabljajo najnovejšo tehnologijo.
• Pri delu uporabljajo sodobne in tehnično dovršene pripomočke ter učinkovite tehnike odstranjevanja dlak.
• So predana ekipa, ki ji lahko zaupate, saj se nenehno trudijo za zadovoljstvo svojih strank.

Trajno odstranjevanje dlak – potek posega
Pred samim laserskim odstranjevanjem dlak je pomembno, da si vsaj en mesec ne odstranjujete dlak, odsvetujejo tudi posvetljevanje in izogibanje sončenju vsaj dva meseca pred terapijo, saj temne dlake na svetli koži dajejo najboljše rezultate. Na dan posega ne uporabljajte kakršnih koli krem, dezodorantov ali losjonov. Ko pridete v ambulanto, prejmete zaščitna očala in hlačke za enkratno uporabo, če ste se odločili za odstranjevanje dlak na bikini predelu. Potem terapevt oz. terapevtka začne z odstranjevanjem dlak, ki poteka razmeroma hitro. Sam postopek odstranjevanja dlak ni boleč, če se ga izvaja pravilno. Lahko pa se na nekaterih predelih pojavi nekoliko neprijeten občutek. Po posvetu s terapevtom, lahko vzamete tudi tableto proti bolečinam. Po posegu bo koža na dotik nekoliko občutljiva, zato se izogibajte prevelikim naporom. Priporočljivo je, da na predelu odstranjevanja dlak ta dan ne uporabljate dezodorantov in krem. Prav tako je zelo pomembno, da striktno upoštevate navodila dermatologa, da se izognete vsem morebitnim neželenim učinkom.

Trajno odstranjevanje dlak lahko opravite po celotnem telesu
Pri izbiri predela telesa, kjer bi želeli odstraniti neželene dlačice, ni omejitev, saj lahko z laserjem odstranite dlačice tako na obrazu, rokah kot tudi nogah. Ženske se zelo pogosto odločajo za lasersko odstranjevanje dlak na obrazu, pod pazduho in na bikini predelu, med tem, ko moški na področju hrbta in prsnega koša. Verjetno vas zanima, koliko laserskih terapij je potrebno za popolno odstranitev dlak. Za trajno odstranitev dlak je običajno potrebno od 5 do 10 ponovitev. Končno število laserskih terapij je odvisno od posameznika do posameznika. Treba je upoštevati cikel rasti dlake, tip kože, barvo dlačic, področje odstranjevanja in stopnje poraščenosti.

Trajno odstranjevanje dlak – neželeni učinki
Neželeni učinki so pri laserskem odstranjevanju dlak načeloma blagi in lahko trajajo nekaj dni. Med neželene učinke sodijo otečena, občutljiva in pordela koža. Lahko pa pride tudi do opeklin, brazgotin, sprememb pigmentacije in celo mehurjev, ampak to so res zelo redki nezaželeni učinki.

Za koga trajno odstranjevanje dlak z laserjem ni primerno?
Odstranjevanje dlak z laserjem strokovnjaki dermatologi odsvetujejo nosečnicam in doječim materam. Prav tako ni priporočljivo za osebe, ki imajo kožne bolezni, vneto kožo ali druge težave s kožo. Pri osebah, ki imajo zelo svetle, bele ali sive dlake bo odstranjevanje zelo neučinkovito, saj se takšne dlake ne odzivajo na terapijo z laserjem.

Trajno odstranjevanje dlak – najbolj primeren čas za odstranjevanje
Trajno odstranjevanje dlak se lahko izvaja čez vse leto, a vseeno je priporočljivo, da se zaradi občutljive kože po odstranitvi dlak čimbolj izogibate soncu. Zato je najboljše obdobje za odstranitev dlak obdobje od jeseni do spomladi, ko ni veliko sonca. Še posebej, če se odločite za trajno odstranjevanje dlak na obrazu, morate dodatno skrb nameniti zaščiti pred soncem.