20. 7. 2024
tipski načrt hiše cena

Tipski načrt hiše – cena in ostale koristne informacije

Če želite svoj dom narediti popolnoma po vaših željah, potem za vas pride v upoštev tipski načrt hiše – cena takega projekta se med strankami razlikuje. A najbolj pomembno je, da je le ta narejen profesionalno in v skladu z vsemi zahtevami – tako prostorskimi kot tudi strankinimi. V arhitekturnem biroju Xplan d.o.o. vam ponujajo izdelavo tipskih montažnih hiš, ki uporabnikom prinašajo številne prednosti. Najboljši način, kako priti do sanjskega doma, pa je izdelava rešitve po meri naročnika. S pomočjo izdelanih projektov vam lahko ponudijo nabor rešitev za tipski načrt hiše. Cena je odvisna od strankinih želja in zahtevnosti samega projekta, v vsakem primeru pa se celoten projekt v popolnosti prilagodi in dopolne v skladu z vašimi aspiracijami. Zahvaljujoč napredku na področju gradbeništva in arhitekture, lahko dober izvajalec izpolni prav vse zahteve, ki so tehnično izvedljive in jih predvidevajo prostorski akti.

Kaj sploh je tipski načrt hiše

Sprememba projektne dokumentacije za tipski načrt hiše  predstavlja najrazličnejše spremembe, ki si jih stranka zaželi na svoji nepremičnini. V praksi to pomeni, da se hiši lahko doda garažo, spremeni obliko ali naklon strehe, predvidi alternativen način ogrevanja, preuredi razpored prostorov, odstrani ali doda teraso, napušč, frčado ter hišo podkleti ter spremeni postavitev in velikost vrat in oken.
Če poenostavimo, gre pri tipskem načrtu hiše v bistvu za manjše in nezahtevne spremembe, kot je izdelava zrcalne verzije projekta, manjša sprememba lokacije ali velikosti oken. In zakaj bi se sploh odločili za tipski načrt hiše? Cena, ki projekt zaključuje se namreč vrednosti kot ugodnost. Vaša nepremičnina namreč z različnimi spremembami pridobiva na vrednosti in funkcionalnosti.

Tipski načrt hiše – cena, ki prepriča

Vse več naročnikov, ki si želijo lastno nepremičnino pa se odloča za tipske montažne hiše. K temu najbolj prispeva dejstvo, da so pripravljene že v nekaj mesecih. Ker za njihovo izdelavo uporabljajo najbolj vrhunske materiale in napredne tehnologije, se lahko pohvalijo z izredno nizkimi stroški ogrevanja. Cene take hiše so primerljive s klasično zidano gradnjo. Ker pa so montažne hiše lažje, jih lahko brez težav postavimo na kakršen koli teren, kar pri zidani gradnji ni vedno mogoče.

tipski načrt hiše cena 1

Glavna prednost tipske montažne hiše so tanki zidovi, ki zagotavljajo optimalnejši izkoristek površine. Tipske montažne hiše se zato uvrščajo v kategorijo ekološke gradnje in energetsko varčnih domov. Ravno to pa je tudi odličen razlog za njen nakup in tipski načrt hiše. Cena je namreč še toliko bolj dostopna, saj se za njeno izgradnjo predvideva pomoč zelo priljubljene subvencije ali kredita iz EKO sklada. Ta namreč kar precej zniža končni strošek same gradnje.

Za izdelavo tipske hiše pa se vedno obrnite po pomoč k strokovnjaku. Ti namreč zelo dobro vedo, kaj delajo. S svojimi izkušnjami pa vam bodo lahko kar najbolje svetovali. Verjeli ali ne, svet nepremičnin je gosto prepleten z najrazličnejšimi zakoni in prostorskimi zahtevami, ki jih mora vaš novi dom izpolnjevati. Da kasneje ne bi prihajalo do nevšečnosti, je potrebno vsa vprašanja temeljito razčistiti, projekt pa speljati strokovno in zanesljivo. S pomočjo dobrega tipskega načrta in kakovostne izdelave, pa boste lahko že kaj kmalu uživali v objemu vrhunskega in energetsko varčnega doma.