25. 6. 2024
Šotori

Šotori se dobijo tudi po zelo dostopnih cenah

Šotori so običajno izdelani za kampiranje na prostem ali pa za različne druge namene. Poznamo več različic. Klasični šotori so izdelani za pohodnike, večji pa so za kampiranje družin ali dolgotrajno kampiranje. Poznamo še šotore za kombije, avtokampe in prikolice. Na tej povezavi so kvalitetni šotori po ugodni ceni za vsako priložnost in potrebo. Izberite tiste, za katere veste, da bodo služili točno vašemu namenu. Če boste dlje časa kampirali ali boste bolj v hribih, nujno izberite takega, ki bo zdržal velik vodni naliv ter tudi mraz. Pomembno je tudi dno šotora, kako je narejeno, da v njem ne boste imeli poplave v primeru, da boste šotor nerodno postavili tja, kjer se lahko nabere voda.

Klasični šotori

Klasični šotori so različnih oblik in velikosti, zato se cene tudi razlikujejo. Kakovostne šotore dobite za okoli 60 pa do 500 evrov. Kvalitetni šotori zdržijo velik vodni curek in imajo všito dno. To pa pomeni, da mrčes in voda ne moreta vdreti v šotor. Imajo dnevno sobo in spalnice. Koliko je spalnic je odvisno od velikosti šotora. Kabine so po navadi posebej pripete na šotor in so ločene. Pri poceni šotorih slabše kvalitete pa je vse v enem.

Nekateri šotori imajo notranjost ločeno med sabo in imajo tudi lahko tri ločene vhode za družine, da se ne motijo med seboj. Vsi imajo tudi večja panoramska okna ter komarnike proti mrčesu. Večina jih ima dodaten prezračevalni sistem ob straneh in na vrhu, tako veliki, kot majhni šotori.

Postavitev je klasična s klasičnimi kovinskimi palicami in klini ter napenjalnimi vrvicami. Nekateri imajo vse palice enake velikosti, da ne pride do zmede pri postavljanju šotora. Izberete lahko tudi takega, ki ima pred vhodom zaščitno streho, kar je bolj udobno za slabo vreme, ko vstopate v šotor.

Kaj so to AIR Tech napihljivi šotori?

Gre za posebne šotore z novo napihljivo tehnologijo. Napihnejo se notranje palice, ki šotor držijo bolj trdno pokonci, zato so taki šotori lahko precej veliki pa vseeno majhni za transport in lahki. Ne uporabljajo kovinskih palic, ampak napihljive tunele, ki jih napihnete s tlačilko. Njihova prednost je, da so veliki, prostorni, uporabni in jih je izjemno lahko postaviti v treh korakih.

Napihljivi šotori so namenjeni večjim družinam in tistim, ki hočete imeti boljše udobje v naravi ter uživati počitnice v polni meri. So tudi v izvedbi za kombije. V to kategorijo pa spada tudi napihljiva kabina za stvari ter napihljiv senčnik za avtomobil. Cena takih šotorov se začne pri 570 evrih.

Šotor za kombinirana vozila

Ko boste izbirali šotor, premislite o tem, katerega boste izbrali, če imate kombi za počitnice. Ni vam treba kupovati šotora, ki bo stal posebej, ampak ga lahko kombinirate z vašim vozilom tako, da ga pripnete na vrata kombija zadaj ali ob strani, odvisno je, koliko dodatnega prostora boste potrebovali.

Šotori za kombije so precej različni, lahko so veliki, majhni ali le nadstreški nad kombijem. Uporabljate pa jih lahko za kuhanje, spanje ali shrambo za stvari in kolesa.

Namenski šotor

Namenski šotori so narejeni z določenim namenom. Največkrat niso namenjeni bivanju. Poglejmo si, kateri so na razpolago:

  • šotor za plažo je kot senčnik,
  • kabina za shranjevanje različnih stvari,
  • garaža za kolesa,
  • paviljoni,
  • šotorski paviljon,
  • poseben šotor za določeno vrsto avtomobila,
  • taborniški šotor.