16. 4. 2024

Rehabilitacija po možganski kapi

Najhuje je, ko nas doleti kakšna bolezen, posebej takšna, ko nam pusti kakšne posledice. Obstaja pa rehabilitacija po možganski kapi, da lažje okrevamo in se kasneje boljše počutimo. Lahko, da je doma doživel kakšno nesrečo, mogoče možgansko kap. Ko slišimo besedo kap smo vedno v paniki, saj ta bolezen, če ji lahko rečemo bolezen ni naj bolj prijazna. Posebej, ko govorimo o možganski kapi, ki nam največ krat pusti posledice.

Rehabilitacija po možganski kapi

Kap ni najbolj prijetna ne za osebo, ki jo doleti, tako tudi za sorodnike in znance. Vemo pa, da medicina danes je kar že napredovala, zato tudi po možganski kapi lahko okrevamo. Rehabilitacija po možganski kapi pa je še kako pomembna ali nujna, da si bolnik opomore. Največkrat so tisti bolniki kasneje napoteni v rehabilitacijski center Soča. Tam je primerna rehabilitacija po možganski kapi za tiste bolnike. Usposobljeni fizioterapevti bolnikom pomagajo izvajat različne vaje za razgibavanje, tistega dela telesa, ki jim je najbolj prizadel ob možganski kapi. Vsi vemo, da takrat imajo bolniki prizadet en del telesa, ampak ob ustreznih vajah se lahko vse uredi. V zdravilišče Soča nismo napoteni takoj, ko pridemo domov iz bolnišnice, najprej lahko se naročimo na samoplačniško v svojem kraju, da nam malo zagotovijo razgibavanje.

Za pravilno rehabilitacijo po možganski kapi je potrebno kar precej truda, tako pri bolniku, pri sorodnikih ter pri fizioterapevtu. Pravilno mora fizioterapevt tudi pristopit, ampak oni so zato usposobljeni in delajo vse brez napak in brez da bi bolnika dodatno kaj bolelo. Lahko se zgodi, da ima bolnik razne vrtoglavice, zato mora rehabilitacija po možganski kapi biti še kako prilagojena bolniku. Okrevanje po možganski kapi je zelo različna, saj je odvisno kakšna kap nas je doletela. Lahko okrevamo leto dni, lahko pa nekaj mesecev. Ne se preveč sekirat, rehabilitacija po možganski kapi vam bo zelo pomagala. Upam pa da tega ne boste nikoli izkusili ne kapi, tako tudi ne rehabilitacije po kapi.