18. 7. 2024

Lesni peleti na izbiro

Prihaja zimski čas in s tem tudi vprašanje kako se boste letos ogrevali. Prava rešitev so lesni peleti. Splet stran Peleti-ceneje.si vam ponuja izdelek lesni peleti. Na njihovi spletni strani lahko naročite lesne pelete, kar po najnižji ceni. Poleg tega imajo na začetku strani razpredelnico, ki prikazuje vrste lesnih peletov, lokacijo kje jih dostavljajo, ceno, ki jo držijo lesni peleti na vrečo, tono ali kilogram.

lesni peleti

Zakaj izbrati produkt lesni peleti? Izbrati jih je pametno zato, ker v dolgorečnem kurjenju z lesni peleti pride do bistveno cenejšega kurjenja. Lesni peleti so namreč ekonomični, saj so mnogokrat cenejši, kot naprimer kurjenje z nafto in sicer 2kg peletov stane okoli 0,46€, enaka vrednost nafte pa znaša 1 liter, ki pa je po zadnih podatkih stala 1,022€ na liter. Poleg tega pa imajo bistveno bolj ekološko prednost. Lesni peleti so ekonomični zato, ker imajo drstično manjši izpust škodljivih snovi, saj so lesni peleti izdelani večinoma iz odpadnega lesa, ki ga drugje ni bilo mogoče uporabiti. Z uporabo lesnih peletov, bi lahko tudi podprli Slovensko gospodarstvo, saj bi lahko izkoristili neuporabljene zaloge slovenskega lesa, in bi lahko začeli proizvajati lesne pelete, prav tako za domači in tuji trg. Poleg tega je še en razlog zakaj bi se začeli uporablajti peleti. Namreč če se odločite za zamenjavo, vam Eko sklad Republike Slovenije podeli nepovratna sredstva, katere lahko uporabite za zamenjavo stare preči na peč na lesne pelete.

Lesne pelete lahko naročite na prej omenjeni spletni strani, kjer so vsi podatki in informacije razloženi kar se le najbolje da. Poleg tega lahko pokličete podjetje na telefonsko številko 02 / 230 230 2 ali na mobitel na 041 726 453 za več informacij. Lahko jih obiščete tudi osebno na naslovu Partizanska ulica 5, 2000 Maribor, kjer vas bodo sprejeli odprtih rok in vam svetovali.