25. 6. 2024

Ledeno kraljestvo

Zagotovo poznate risanko Ledeno kraljestvo, ki je izšla decembra pred lani. V risanki je govorila zgodba o dveh deklicah, sestricah, ki pa si nista bili enaki. Ena je imela magične sposobnosti in je lahko čarala s snegom in ledom. Enkrat pa je Elsa poškodovala svojo sestrico in od takrat naprej se ji je izogibala. Njena sestrica Anna, ki je takrat skoraj umrla pa se je še vedno potem hotela igrati z njo in delati snežaka, vendar je Elsa raje živela v samoti. Ledeno kraljestvo je tudi malce mjuzikla, saj se v njem tudi veliko poje. Ledeno kraljestvo je sicer malce zgrešen prevod, ampak tudi ni dobeseden. Bolj pravilni prevod bi lahko bil Zmrzjena, ali Ledena, vendar so se prevajalci verjetno odločili za Ledeno kraljestvo, kjer gre bolj skozi ušesa in se boljše sliši.

ledeno kraljestvoSama risanka, pa tako kot večina ostalih, je postala zelo priljubljena med otroci pa tudi starejšimi. Temu v dokaz so predvsem video posnetki na youtube, v katerih otroci, mladi in starejši pojejo razne pesmi iz te risanke, nekateri so se tudi pohecali, namesto da bi peli pesem v takem besedilu kot ga ima Ledeno kraljestvo, so besedilo v google translate prevedli v par drugih jezikov in potem nazaj, potem pa so peli besedilo ki je prišlo ven.

Otroci pa so si zaželeli Ledeno kraljestvo v svojih domovih, sobicah in pojavile so se tudi prve igrače. Te je sicer naredil že Disney skupaj s filmom in jih dobro prodajal v državah ZDA, vendar ne izven svojih mej. Za igrače Ledeno kraljestvo so poprijeli drugi proizvajalci igrač, ki so kupili licence za izdelavo le teh, in jih začeli razvažati po celem svetu.

Glede na to, da je ta risanka že »zastarela« lahko pričakujemo da jo bodo kmalu začeli vrteti tudi po naših televizijah, in bo spet postala popularna. Igrače, torbice in še kaj na temo Ledeno kraljestvo pa si bodo zaželeli otroci, katere bo risanka spet navdušila.