18. 7. 2024
lasersko odstranjevanje znamenj

Lasersko odstranjevanje znamenj je zdaj dostopno vsem

Imate kožno znamenje ali več njih, ki bi jih želeli odstranili in zato iščete informacije – lasersko odstranjevanje znamenj? Potem ste na pravem mestu, saj boste v nadaljevanju našli vse potrebne informacije, ki jih potrebujete, pred dokončno odločitvijo, ali boste odstranili kožno znamenje in komu boste ta poseg zaupali.

Lasersko odstranjevanje znamenj – kako poteka odstranjevanje?
V primerih, ko so znamenja nevarna ali pa estetsko moteča, je odstranitev priporočljiva, v nekaterih primerih celo nujna. Kožne tvorbe in različna pigmentna znamenja lahko v Dermatološki kliniki odstranijo v katerem koli starostnem obdobju. Trenutno velja za enega najbolj učinkovitih načinov odstranjevanja znamenj v medicinskem okolju – lasersko odstranjevanje znamenj, ki ne povzroča nikakršnih kožnih poškodb in nepravilnosti. Ta način odstranjevanja znamenj se običajno uporablja na mestih, kjer si ne želite brazgotine, na primer na obrazu. Pred posegom specialist dermatologije znamenje podrobno pregleda z digitalno dermatoskopijo, preveri verjetnost nastanka kožnega raka in znamenje fotografira, da jih kasneje lažje primerjajo. Nato sledi lasersko odstranjevanje znamenj, ki vam ga lahko naredijo z ali brez anestezije. Uporablja se lokalna anestezija pri odstranjevanju večjih znamenj, pri manjših pa včasih ni potrebe niti po tem. V vsakem primeru se v kliniki potrudijo, da je za vas odstranjevanje znamenj na napotnico neboleče. Pri odstranjevanju znamenj je na prvem mestu torej učinkovitost odstranitve znamenja.

Lasersko odstranjevanje znamenj – zakaj izbrati Dermatološko kliniko?
Imate kožno znamenje in vas zanima kirurška odstranitev znamenja ali laserski poseg? V Dermatološki kliniki vam je na voljo oboje, tako na napotnico kot samoplačniško. Ekipa je sestavljena iz strokovnjakov, ki združujejo mladostniško zagnanost, večletne izkušnje ter predanost svojemu poslanstvu in delu. Zdravje pacientov je njihovo najpomembnejše vodilo, zato svoje paciente obravnavajo z največjo mero profesionalnosti. Lahko jim brez težav zaupate. Na svojem področju imajo številne izkušnje, ki jim pomagajo pri opravljanju svojega dela, da so odločni in zanesljivi. Svoja znanja ves čas izpopolnjujejo in se na ta način vedno izboljšujejo, saj strmijo k najbolje opravljenemu delu.

lasersko odstranjevanje znamenj

Lasersko odstranjevanje znamenj – dodatne informacije
Odstranjevanje znamenj z laserjem je v zadnjem obdobju, v medicinskem okolju, izjemno popularno, saj v večini primerov ne pušča brazgotin. Prav tako je ta način odstranjevanja znamenj izjemno hitro, običajno za posamezno znamenje, specialist ne porabi več kot 10 minut, razen v primerih, ko je znamenje zares veliko. Najpogosteje se pregled znamenja in njegova kirurška odstranitev opravita v enem terminu, razen v primerih, če pacient želi drugače. Lasersko odstranjevanje znamenj je izredno učinkovit poseg, saj se na mestu, kjer je bilo znamenje odstranjeno, ne ponovi več. Po posegu lahko pri nekaterih pacientih le manjša razlika v barvi ali površini na koži, vendar se lahko tudi to odstrani z dodatnim posegom. Večji del tovrstnih odstranjevanj pa se konča brez kakršnekoli brazgotine in razlik na koži. Ta poseg na kliniki opravljajo skozi celo leto, ne glede na letni čas, zato se lahko za odstranjevanje znamenj naročite takoj zdaj.

Lasersko odstranjevanje znamenj – kako je z okrevanjem po samem posegu?
Na kliniki pravijo, da je odstranjevanje znamenj poseg, ki praktično ne potrebuje okrevanja. Po opravljeni odstranitvi znamenja, boste dobili vodoodporen obliž, ki vam bo omogočal nemoteno opravljanje vseh obveznosti, ki jih imate. Tovrsten poseg namreč minimalno poškoduje kožo, zato so umivanje in vaše najljubše športne aktivnosti po posegu še vedno mogoče. Odstranjevanje lahko opravijo lasersko ali s klasično tehniko odstranjevanja, v obeh primerih boste lahko nemoteno nadaljevali s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi. Enako velja za odstranjevanje znamenj s pomočjo anestetika, saj se uporabi minimalna količin, zato je po posegu dovoljena tudi vožnja avtomobila.

Je lasersko odstranjevanje znamenj varno?
Po do zdaj prebranih informacijah o odstranjevanju znamenj, že veste, da je tovrsten poseg varen, saj je možnih zapletov in negativnih posledic izjemno malo. Med možne zaplete med posegom sodijo le manjša krvavitev na mestu posega, blaga bolečina, rdečina in manjše vnetje. Vsi predstavljeni zapleti so sicer možni, a so redki, zato naj vas ne skrbi. Kljub temu, da je odstranjevanje znamenj zelo varen poseg, pa ga strokovnjaki odsvetujejo v času nosečnosti. V nujnih primerih pa se poseg vedno izvede tudi v nosečnosti, če gre za nevarna znamenja in kožni tumor.

Lasersko odstranjevanje znamenj na lasišču
Kot že rečeno odstranjevanje znamenj je možno pri vseh starostih in tudi na različnih delih telesa, torej tudi na lasišču. Odstranitev znamenja na lasišču poteka na enak način, kot na vseh ostalih delih telesa. Lahko ste brez skrbi, med samim postopkom se vaše lasišče ne bo poškodovalo.

Lasersko odstranjevanje znamenj – cena za samoplačnike
Kot že rečeno v Dermatološki kliniki nudijo odstranjevanje znamenj na napotnico in samoplačniško. Torej, če vas zanima lasersko odstranjevanje znamenj, boste cenik dobili ob poslanem povpraševanju.

Zato, če si želite odstranite estetsko moteč ali nevarno kožno znamenje, potem ne odlašajte in kontaktirajte Dermatološko kliniko ter se dogovorite za prvi pregled in poseg, če bo ta potreben. V vsakem primeru pa vam bodo strokovnjaki svetovali, kaj je najboljša izbira za vas, kirurški ali laserski poseg. Ne pozabite, lasersko odstranjevanje znamenj je hitro, neboleče in zelo učinkovito.