25. 6. 2024
otroški rojstni dan

Kako popestriti otroški rojstni dan?

Vsak otrok si želi, da bi bil njegov rojstni dan nekaj posebnega. Ne nazadnje bo na ta dogodek povabil svoje prijatelje, ki si bodo nekoliko poseben otroški rojstni dan prav gotovo zapomnili in o njem še nekaj časa govorili. A kako poskrbeti za nekaj posebnega, drugačnega, neponovljivega? Za nekaj takšnega, kar si bo za vedno zapomnil tudi vaš malček? Seveda imate na voljo več možnosti, a danes bomo izpostavili dve, ki sta v zadnjem času še posebej priljubljeni. Že veste, kako se bo vaš podmladek odločil to leto?

Prosta igra ali najem animatorja

V zadnjem času je za otroški rojstni dan izredno priljubljen najem igralnice. To pomeni, da se starši dogovorite za najem prostora, ki je opremljen za igro in gibanje otrok različnih starosti. V tem primeru nekega vodenja oziroma animacije niti ne potrebujejo, saj vse za čisto pravo zabavo najdejo že v svoji okolici – različna igrala jih spodbujajo k raziskovanju, plezanju in plazenju, razvijanju številnih spretnosti, na voljo so različni pripomočki, ki jih otroci obožujejo. Če temu dodate še kakšen slasten prigrizek, pa ste sploh zadeli v polno. Takšen otroški rojstni dan lahko traja le par ur, pa bo to povsem dovolj za velike nasmehe na majhnih obrazih. Prosta igra je zagotovo nekaj, kar otroci v sodobnem času potrebujejo, saj jim ta daje možnosti razvijanja telesnih, miselnih in čustvenih sposobnosti.

otroški rojstni dan

Druga možnost, ki je prav tako zelo priljubljena, pa je najem animatorja, ki je posebej usposobljen za to, da vašim najmlajšim pričara nepozaben otroški rojstni dan. Animator za skupino otrok pripravi določene aktivnosti, ki jih seveda prilagodi sami skupini – njeni velikosti, starosti otrok in njihovim zanimanjem. Skupaj z animatorjem otroci tako odkrivajo kakšne neznane svetove, se skozi igro učijo in raziskujejo svet, v katerem živijo. Če se animatorju pridruži še kakšno pravljično bitje ali maskota, pa bodo otroci še posebej navdušeni. Takšen rojstni dan si bodo zagotovo zapomnili tako vaši otroci kot njihovi prijatelji.

In kaj je pri vsem skupaj najboljše? Obe možnosti nudi Barabin, ki postaja pravo središče dobrega počutja otrok. Pričarajte torej svojemu malčku tudi vi nepozaben otroški rojstni dan, v času njihove zabave pa si privoščite zasluženo kavico ali sproščen klepet s starši drugih otrok.