20. 7. 2024

Različna garažna vrata sezamy

garažna vrataKo gradite garažo, bi bilo pametno pogledati za garažna vrata sezamy, in preveriti kakšna je njihova ponudba.

Na voljo so vam sekcijska garažna vrata. Ta vrata, kot že ime samo pove, so sekcijska. To pomeni da uporabljajo večje lamele, katere so narejene iz pločevine ki je pocinkana in so polnjene s poliuretansko peno. Imajo tudi tesnila, katera pripomorejo k zvočni in toplotni izolaciji. Oblika lamel je takšna, da si je na njih nemogoče pripreti prste. Ta vrata je možno tudi avtomatizirati.

Druga so, rolo garažna vrata. Ta tudi uporabljajo lamele, ki so malo manjše od lamel za sekcijska vrata. Opremljena pridejo s pogonom na motor, kateri odpira in zapira vrata po naši želji. Na najnižji lameli je nameščeno gumijasto tesnilo, kar pripomore k izolaciji garaže, na vodilih, ki pa so na steni pri odprtini garaže, pa so nameščena krtačna tesnila. Vrata preprosto odpiramo s tem da pritisnemo na gumb.

Tretja so dvižna garažna vrata. Ta vrata s najbolj popularna zaradi svoje enostavnosti. Delujejo s pomočjo vzmeti. Vrata imajo na stropu posebna vodila, na katera so pritrjena ta vrata. Vzmeti pomagajo pri dviganju garažnih vrat, da se ta dvignejo in zapeljejo pod strop.

Četrta opcija so dvokrilna garažna vrata. Narejena so iz pocinkane, rebraste pločevine. So zelo poceni, ter so zanesljiva. Ko vrata odpremo, imajo ta vrata na spodnjem delu mehanske noge, katere preprečujejo, da bi se vrata nehote zaprla. Narejena so tudi tako, da se lahko odprejo samo do določenega kota, to pa prepreči, da bi se krilo vrat zvilo.

Zadnja opcija pa so vrata za osebni prehod skozi garažna vrata . To so navadna vrata, katera so vgrajena v sama garažna vrata, da nam ni potrebno odpirati celotnih garažnih vrat, vendar lahko preprosto vzstopimo in izstopimo skozi vrata za osebni prehod.