24. 5. 2024

Lamelne zavese za zasenčevanje prostora

Lamelne zavese Ali podnevi v vaše stanovanjske prostore pronica preveč svetlobe in ne želite čisto zatemniti prostora? Lamelne zavese so popolna inovacija za zasenčevanje vašega bivalnega prostora, pisarne ali celo šolske učilnice. Omenjene zavese so najbolj cenovno ugodno senčilo.
Zavese so tekstilni trakovi obešeni vertikalno. Lamelne zavese imajo navpične trakove, torej nam ni treba skrbeti za čiščenje, saj tako ne bodo vpile nobene umazanije. Pozorni moramo biti, da se zavese ne prijemamo z umazanimi rokami. Po nekaj letih bi morale biti še skoraj kot nove. Čiščenje trakov je tako enostavno, da to lahko počnete sami doma. Potrebno je samo namakanje v vodi z detergentom. Ali pa jih enostavno zamenjajte z novimi. Trakove lahko obrnemo za 180°. Širina lamel je lahko 250mm, 127mm, 89mm ali 63mm. Upravljajo se lahko ročno ali na električni motorček. Lamelne zavese delimo glede na prosojnost trakov, ali so polprepustni ali pa so popolnoma zatemnjeni. Možen je nakup trakov različnih vrst barv. Trakovi so zmontirani na aluminijasto karniso. To so profili, kjer je v njih mehanizem  za lamelne zavese. Karnise so prilagodljive vsem prostorom. Lamelne zavese preprečujejo samo svetlobo ne pa tudi sončne toplote. Za preprečitev toplote je potreba montaža zunanjih senčil. Zunanja senčila vam nudijo zaščito pred sončno svetlobo, toploto in nimajo ostrih robov. So tudi zelo trpežne proti močnim sunkom vetra. Za drugo preprečitev pa je možna kombinacija lamelnih zaves in ALU/PVC rolet, saj vam nudijo popolno zatemnitev prostora, hkrati pa še zvočno in toplotno izolacijo.

Lamelne zavese so kot nalašč za tiste ljudi, ki želijo svoje bivalne prostore spremeniti v nekaj čisto novega in modernega. Zato si le nabavite nove cenovno zelo ugodne zavese pri roletarstvu Senca, kjer vam nudijo ne le zavese, ampak tudi zaščite pred komarji ter vse druge dodatke za vaše prijetno bivanje v vašem domu.