16. 4. 2024

Kako poteka odprtje podjetja

Ste zadnje čase doma z prijatelji, ki jim zaupate in bi z njimi tudi sodelovali v službi ampak ne morete, ker vas loči poklic? Če ste zelo kreativni in imate veliko idej lahko skupaj z prijatelji odprete podjetje saj ima podjetje lahko več lastnikov. Za odprtje podjetja je potreben začetni kapital, ki znaša 7 500 €.  Če imate denar ga lahko odprete ali pa greste na spletno stran www.ustanovitevdoo.com, kjer si lahko kupite podjetje, ki vam ga ponujajo. Danes bi se zdelo nesmiselno ustanovit podjetje saj jih je že tako veliko in ker bi moral za odprtje podjetja dati 7 500 € kot začetni kapital se ne splača. Boljše je da podjetje odkupite in prihranite začetni kapital, ki je potreben za odprtje.Odprtje podjetja

Za odprtje podjetja so cene različne saj je odvisno od konkurence na trgu. Še preden greste kupit ali odpret podjetje morate imeti neko idejo kaj boste v njem delali saj ne mislite, da boste delo kar tako že tam na mizi našli. Preden sploh začnete oz. sploh pomislite, da bi odprli podjetje morate vsaj vedeti kaj boste počeli, ker drugače bo podjetje propadlo. Ko bo potekalo odprtje podjetja boste od prodanega podjetja dobili vse potrebne listine in ko bo podjetje v vaših rokah mu boste dali ime ampak poskusite si to prej izmislit, da nebo ime že uporabljeno.

Na spletni strani vam tudi nudijo njihov kupon pri katerem bo ustanovitev oz. odprtje za 200 € cenejša. Ko pride odprtje podjetja morate do takrat imeti vso dokumentacijo in potrjene liste od notarja, če še nimate morate to čim prej odnest k notarju, da vam to podpiše in da svoj žig in potem še to overi oz. potrdi sodišče. Za odprtje podjetja morate vedet, da bo konkurenca zahtevna in da boste rabili, kar nekaj časa, da spravite podjetje na noge zato rabite bit tudi kreativni in šele takrat, ko bo prva plača se bo videlo in začelo pravo odprtje podjetja s katerim boste padli na tla ali se pa povzpeli na vrh lestvice.