Tenis je igra s tradicijo

Tenis je igra z dolgo tradicijo, saj se je začela igrati že v 19. stoletju. Danes je pa mogoče celo najbolj popularna in priljubljena igra na svetu. Eni jo igrajo rekreativno, drugi pa profesionalno. Če ste si že od nekdaj želeli preizkusiti v tej igri, vendar niste imeli ustrezne opreme, je zdaj pravi čas, saj lahko na spletni strani www.igraj-tenis.com najdete vse kar potrebujete za tenis. Začetniki, ki še ne vejo ali se bodo ukvarjali v prihodnosti s tem športom, lahko po ugodnih cenah kupijo rabljene loparje, potem pa vso profesionalno opremo znamk Asics, Wilson, Head itd.

tenis

Za razliko od večine drugih športov je tenis igra brez fizičnega kontakta in je zato priljubljena tudi med starejšimi ljudmi. Lahko bi rekli, da ni osebe na tem svetu, ki ne bi vedla kdo je Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Đoković, Andy Murray itd. Tej ljudje so zagotovo najboljši igralci tenisa v svetovnem merilu. Teniški turnirji so izredno pogosti, saj se po vsakem končanem turnirju po zelo kratki pavzi začne že drugi turnir. Nagrade, ki jih igralci dobijo na teh turnirjih so zgodba zase. Novak Đoković je recimo v svoji karieri zaslužil že 100.000 evrov in je najbrž tudi to razlog in motivacija za vse najstnike, ki se želijo ukvarjati s tem športom. Poleg visokih denarnih nagrad je tenis igra, ki bo zagotovo poskrbela za vašo dobro postavo in kondicijo. Zato je ta igra priljubljena tudi med ženskami, saj lahko hitro izgubijo odvečne kilograme.

Za razliko od košarke, nogometa, odbojke in drugih športov, ki se igrajo vedno na isti podlagi, pri tenisu pa temu ni tako. Skoraj vsak turnir se igra na različni podlagi in so tudi zaradi tega turnirji še bolj zanimivi. Posebnost tega športa je tudi v tem, da ga lahko igramo proti enemu nasprotniku ali pa v parih. Če imate prijatelja, ki se tako kot vi, želi preizkusiti v tej zelo zanimivi igri, lahko skupaj izkoristite še zadnje sončne dneve. Tenis je šport za vsakogar!