Peskanje v boju proti trdovratnimi madeži

Vsi smo vsaj enkrat imeli težave z madeži, ki se jih ni dalo umakniti. Takrat se ponavadi odpeljemo do najbližje trgovine in poiščemo čistilno sredstvo za katero upamo, da nam bo pomagalo. Žal, včasih so madeži takšni, da se jih tudi s čistili ne da odstraniti. Včasih se nam na kovinskih predmetih ali strojih, ki jih nismo dolgo uporabljali nabere rja. Takrat smo ponavadi obupani in se nam zdi da rešitve enostavno ni. Na srečo obstaja postopek, ki se mu reče peskanje in je v takšnih situacijah edina rešitev. Več informacij o postopku peskanja, lahko dobite na http://ferroecoblast.com. To je postopek, pri katerem s pomočjo specializiranih strojev odstranjujemo trdovratne madeže. Delujejo na principu zraka visokega pritiska. Predmeti, ki jih s pomočjo peskanja najbolj pogosto čistimo so: umazani radiatorji, fasade, ploščice, steklo, aluminijska platišča, stari industrijski stroji itd.

peskanje

Metod, ki nam to omogočajo je veliko, izbere se pa najbolj enostavna in učinkovita za problem, ki ga imamo. Če želimo odstraniti rju z manjše površine, uporabi se injektorsko peskanje. Ta metoda je bolj natančna, vendar nam bo vzela tudi več časa. Zato se ponavadi za večje površine uporablja zračno ali turbinsko. Sredstva, ki se jih uporablja v tem postopku so ponavadi suhi led ali pesek. Izbira enega ali drugega se naredi na podlagi stopnje umazanosti predmeta, ki ga želimo očistiti. Ker je peskanje zelo nevaren in zdravlju škodljiv postopek, ustrezna oprema in ustrezen prostor sta dva nujna pogoja za postopek čiščenja. Prostor v katerem bomo izvajali peskanje more biti ustrezen in potekati v izoliranem okolju. Včasih to ni možno, saj predmetov ne moremo premakniti, zaradi teže ali velikosti. Za manjše predmete je pa zaradi varnosti definitivno pametno postopek peskanja izvajati v prostoru namenjenem za to.

Torej, če imate doma predmete, ki jim želite vrniti stari sijaj, vam bodo strokovnjaki na področju peksanja zasigurno ponudili najboljšo možmno rešitev.