Otok Iž kot popolno zatočišče za ljubitelje miru

Iščete lokacijo za dopust, kjer si boste lahko odpočili od vsakdanjih obveznosti ter uživali v športu, poležavanju ter odlični kulinariki? Kljub temu, da je otok Iž oddaljen od vrveža ter hrupa, ki ga najdemo v mestih, se tam nedvomno ne boste dolgočasili. Celoten otok je posejan s kolesarskimi in pohodniškimi potmi, kjer bo dovolj prostora za vse ljubitelje rekreacije. Ob tem boste lahko uživali v popolnem razgledu na morje, kar vas bo sprostilo ter vas napolnilo z energijo, ki jo boste potrebovali za povratek nazaj v realni svet.

otok-iz

Ko se odločamo, kam gremo na dopust, nam včasih zmanjka idej. Ob tem nas omejuje tudi čas, ki ga imamo na voljo ter denarna sredstva. Otok Iž je odlična in dostopna destinacija z ugodnimi cenami nastanišč ter apartmajev, posejana z prijaznimi domačini, ki z veseljem pokramljajo z vsakim turistom. Na otok lahko preprosto pridete s pomočjo trajekta. Sicer je otok precej majhen, saj njegova površina znaša le okoli 18 kvadratnih kilometrov. Sestavljen je iz dveh krajev – Mali in Veli Iž, kjer pa lahko vsakdo najde prav vse, kar potrebuje za udobno življenje. Ko otok Iž obiščemo prvič, se nam zdi, da smo se vrnili nazaj v čas pred razcvetom tehnologije. Tako se lahko popolnoma sprostimo ter odklopimo naše možgane. To je idealno za vse tiste, ki bi si želeli oddahniti od napornega vsakdana ter službe, ki zahteva neprestano gledanje v monitor ter opravljanje telefonskih klicev.

Za prijeten dopust bo tako nedvomno poskrbljeno, saj je na voljo dovolj apartmajev, prelepe plaže ter dovolj prostora za sproščanje na svežem morskem zraku. Tudi kulinarika je pestra. Otok Iž slovi po svežih ribjih specialitetah, saj se velik del prebivalstva ukvarja z ribolovom. Tam se nahaja tudi ribogojnica orad in brancinov. Seveda se bo kaj našlo tudi za tiste, ki niste največji ljubitelji morske hrane.