Kulinarika life

Na spletni strani kulinarika.life vam ponujajo odlične tako imenovane Chefove recepture, torej recepte za jedi – takšne in drugačne specialitete, nekatere manj, nekatere pa bolj zahtevne. Ponujajo vam tudi strokovno vodene izlete v kulinarična mesta kot so Piran – za morske gurmane, v Istro kjer se boste najedli tartufov in spili kozarček ali dva odličnega vina, ali pa se lahko odločite za kulinarično razvajanje po kmetijah Krasa, kjer vztrajajo pri pridelavi domače hrane. Tam boste doživeli pristne okuse, ki jih tamkajšnja kulinarika ponuja že stoletja. Seveda pa ne boste izostali niti ljubitelji vrhunskih vin ob slastnem kraškem pršutu. Na zgoraj omenjenem naslovu imate vse podrobne informacije o posameznih izletih.

kulinarika

Kulinarika na slovenskem je zelo raznovrstna in v želji po spoznavanju različnih kulinaričnih dobrot je nastala omenjena spletna stran, kjer zbirajo različne recepte iz vse Slovenije. Recepte so razdelili na različne podskupine kot so:

  • glavne jedi
  • družinska kosila
  • juhe
  • otroška hrana
  • posebna prehrana
  • sladice
  • kulinarika za posebne priložnosti in praznike.

Kulinarika v Sloveniji je zelo različna. Pravijo, da so okusi Slovenije okusi različnih pokrajin. Tako seveda kulinarika Alp ni ista kot na Primorskem ali kje drugje. Pri nas imamo kar 24 gastronomsko razdeljenih pokrajin in tri vinorodna okoliša. Imamo kar 170 prepoznavnih jedi, tako da je kulinarika pri nas daleč od tega, da bi bila dolgočasna. Značilnost le teh je ta, da so pripravljene iz lokalno pridelanih sestavin. Imamo zaščitene in posebne slovenske sire, klobase, olja, mesnine, tudi med in druga živila. Priporočam vam, da poskusite jedi, ki jih v različnih krajih po Sloveniji, delajo vsak na svoj poseben način. Torej, značilne jedi in vina boste našli v vseh tipičnih gostilnah pri nas. Na kulinariko pa prisegajo tudi na turističnih kmetijah, uglednih restavracijah, v planinskih kočah ter tudi na izvirnih kulinaričnih prireditvah si boste lahko obliznili prste. Če pa ste dobri v kuhi in peki pa obiščite zgoraj omenjeno spletno stran in uživajte v slastni hrani!